Connect with us

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Ζαραβίνας και Μπουκοβίνας μίλησαν για την χθεσινή νίκη της Εθνικής ομάδας επί του Βελγίου

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Ζαραβίνας μίλησε μετά την εμφατική νίκη επί του Βελγίου με 42-24 και στάθηκε στη νοοτροπία των αθλητών του.

Αρχικά ο ομοσπονδιακός προπονητής είπε ότι “θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά για τη σοβαρότητα που επέδειξαν, για το ζήλο τους και επειδή χαίρονται αυτό που κάνουν. Η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων δεν είναι αυτή, για κάποιους λόγους το Βέλγιο ήρθε με δύο μεγάλες απουσίες. Ωστόσο, είμαι πολύ ευχαριστημένος από την εικόνα μας, ήταν σημαντικό να κλείσουμε τους εντός έδρας αγώνες μας με θετική αύρα και να πάμε με όλες μας τις δυνάμεις μας στην Τουρκία για να υπερασπιστούμε αυτό που έχουμε κάνει μέχρι τώρα, την αξιοπρέπειά μας, σε έναν αγώνα που πάντα έχει ιδιαιτερότητες”.

Για τον αγώνα της Κυριακής στην Τουρκία: “Δυστυχώς έτυχε σε εμάς ο ρόλος του ρυθμιστή του ομίλου, αναφορικά με τη δεύτερη ομάδα που θα προκριθεί. Εμείς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε αυτό που είδατε και σήμερα. Εμείς παίζουμε για τους εαυτούς μας, για τους βαθμούς ώστε να κερδίσουμε θέσεις στο ranking της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας και γι’ αυτό θα πάμε με την ίδια προσήλωση για το παιχνίδι με την Τουρκία”.

Για τα πλέι οφ του Μαρτίου: “Αυτή τη στιγμή η ομάδα έκανε ένα βήμα που είχε καιρό να κάνει παίρνοντας μία πρόκριση μέσα από όμιλο. Παράλληλα τρέχουν πολλά πράγματα. Τρέχουν οι ανάγκες να τροφοδοτηθεί η Εθνική ομάδα με νέα παιδιά, τρέχει ο μεγαλύτερος στόχος που είναι η πρόκριση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και φυσικά τρέχει ο πολύ κοντινός στόχος της πρόκρισης στην επόμενη φάση του παγκοσμίου, μέσω των πλέι οφ. Περιμένουμε να μάθουμε τον αντίπαλο μας. Εμείς αναγκαστικά πρέπει να έχουμε και τους τρεις στόχους στο μυαλό μας. Σε κάθε περίπτωση είναι σημαντικό ότι μετά από χρόνια μπαίνουμε στη διαδικασία των πλέι οφ για μια πρόκριση”.

Για είσοδο των νέων αθλητών στην Εθνική ομάδα: “Θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχει ένας έντονος ανταγωνισμός, με την καλή έννοια και να αυξήσουμε τις λύσεις που έχουμε σε κάθε θέση. Αυτές θα ανεβάσουν το επίπεδο της Εθνικής ομάδας. Δεν έχει σημασία ποιος είναι ο καλύτερος παίκτης μας, αλλά πόσο καλός είναι ο 18ος παίκτης ή ο 20ος παίκτης. Δείχνουν τα παιδιά να ανταποκρίνονται, ενώ και οι παλιοί αγκαλιάζουν τα νέα παιδιά και αυτό φαίνεται στο γήπεδο”.

Ο Πέτρος Μπουκοβίνας ήταν και χθες καθοριστικός, στη νίκη επί του Βελγίου με 42-24.

“Είχαμε σοβαρότητα. Αυτό είχαμε πει από τα αποδυτήρια. Έπρεπε να μείνουμε πιστοί στο πλάνο. Γνωρίζαμε ότι το Βέλγιο θα έχει κάποιες απουσίες, αλλά εμείς έπρεπε να κάνουμε αυτό για το οποίο ήρθαμε εδώ. Κάναμε το 5Χ5, έχουμε ακόμη ένα παιχνίδι. Είμαι πολύ χαρούμενος για όλη την ομάδα. Μπήκαν νέα παιδιά στην ομάδα, έδειξαν ότι είναι έτοιμοι και μπορούμε να βάλουμε κάποιες βάσεις πάνω σε αυτό”, τόνισε ο 27χρονος τερματοφύλακας, που τελείωσε την αναμέτρηση με ποσοστό αποτελεσματικότητας 40%,

Για τον αγώνα της Κυριακής με την Τουρκία, είπε ότι “φυσικά και έχουμε κίνητρο. Θέλουμε να τελειώσουμε αήττητοι στον όμιλο. Στο παρελθόν μας πόνεσαν τα αρνητικά αποτελέσματα με την Τουρκία, τα θυμόμαστε. Θέλουμε να δείξουμε ότι είμαστε το “αφεντικό” και πάμε για τη νίκη”.

Σχολιάστε

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Περισσότερα στη κατηγορία ΧΑΝΤΜΠΟΛ