Connect with us

ΓΓΑ

Ξεκινούν οι προκηρύξεις εκλογών και η στεναχώρια λόγω Αυγενάκη

Καλημέρα και χρόνια πολλά στη μισή Ελλάδα που γιορτάζει σήμερα τ’ Αγιαννιού.

Από σήμερα μπαίνουμε στην τελική ευθεία των εκλογών στις ομοσπονδίες καθώς θα αρχίσουν οι προκηρύξεις γενικών συνελεύσεων. Ο ΣΕΓΑΣ αναμένεται να κάνει την αρχή με τις πιθανές ημερομηνίες διεξαγωγής να είναι η 20ή ή η 27η Φεβρουαρίου.

  • Μέχρι σήμερα, στο Μητρώο την έγκριση έχουν λάβει 247 σωματεία του ΣΕΓΑΣ. Στις εκλογές του 2016 δικαίωμα ψήφου είχαν 224 και ψήφισαν τα 205. Συνολικά στο Μητρώο έχουν κάνει αίτηση 310 που σημαίνει ότι 63 σωματεία ακόμα είναι στη διαδικασία ελέγχου ή θεραπείας.

Μέχρι την ημέρα που θα στείλει τον εκλογικό κατάλογο ο ΣΕΓΑΣ έχουμε ακόμα μέλλον. Υπάρχουν πάντως πολλές ενστάσεις σχετικά με τις εγκρίσεις των σωματείων καθώς έχουν εγκριθεί σωματεία που ο πρόεδρος δηλώνει έδρα το… σπίτι του, είναι και προπονητής ο ίδιος ενώ υπάρχουν πολλές περιπτώσεις σωματείων που δεν έχουν παρουσιάσει αθλητική δραστηριότητα χρόνια και όμως πήραν έγκριση. Επί του θέματος γνωρίζει καλά ο Βασίλης Κάκκος.

Μεγάλη στεναχώρια λόγω Αυγενάκη

Ενημερώθηκα πως σε κάποια ομοσπονδιακά γραφεία ήταν σα Μεγάλη Παρασκευή την ημέρα του ανασχηματισμού της κυβέρνησης γιατί κάποιοι πίστευαν ότι ο Μητσοτάκης μετά από 18 μήνες θα αλλάξει υφυπουργό αθλητισμού. Λαμβάνοντας υπόψη την προϊστορία αυτό δεν ήταν σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Μόνο ο Φούρας τις εποχές του πανίσχυρου ΠΑΣΟΚ έμεινε ακλόνητος στη θέση του. Από τότε οι αλλαγές ήταν συνηθισμένες ακόμα και στην περίπτωση του Σταύρου Κοντονή που αποτυχημένο υφυπουργό δεν τον λες. Έκανε δουλειά ο Ζακυνθινός. Ο διάδοχος του τα έκανε μαντάρα γιατί έκανε προσωπικό προεκλογικό αγώνας καθώς για πρώτη φορά θα ήταν υποψήφιος βουλευτής στις επερχόμενες εκλογές (και πήγε άπατος).

  • Η παραμονή Αυγενάκη δεν ήταν έκπληξη. Όσοι έχουν δίαυλο με Μαξίμου γνωρίζουν καλά την εκτίμηση του πρωθυπουργού στο πρόσωπό του και τη θετική αξιολόγηση που υπάρχει στο έργο του. Πριν τις 10:00 το πρωί, την ημέρα που ανακοινώθηκε ο ανασχηματισμός ήταν υπουργός πάντως. Οι… καραμπόλες (και ήταν πολλές όπως φάνηκε) καθυστέρησαν την υπουργοποίηση του.

Και τρίτος υποψήφιος στο τένις

Ο Θοδωρος Γκλαβάς είναι ο υποψήφιος Νο3 για την ομοσπονδία του τένις. Επιχειρηματίας που έχει σχέση με το άθλημα, θα διεκδικήσει την προεδρία κόντρα στον εορτάζοντα σήμερα Γιάννη Σερκεδάκη και τον υποψήφιο της αρεσκείας του Σπύρου Ζαννιά καθώς ο ίδιος δεν μπορεί να διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία.

  • Θυμίζω πως έγινε πρόταση στην Αγγελική Κανελλοπούλου (όχι από τον Ζαννιά) να είναι υποψήφια, όμως η ίδια εξήγησε πως ακολουθεί την κόρη της (Σάκκαρη) παντού και δεν μπορεί να ασχοληθεί με τα της ομοσπονδίας.

Ανακοίνωση έκπληξη από την ΑΕΚ

Στη λίστα των ανακοινώσεων που ευχαριστούν την πολιτική ηγεσία για τη στήριξη εν μέσω πανδημίας, προστέθηκε και η ΑΕΚ. Για πολλούς αποτελεί έκπληξη, για αυτούς που γνωρίζουν όμως ήταν αναμενόμενο. Η ερασιτεχνική ΑΕΚ άλλωστε συμμετέχει ενεργά στις εκλογές αρκετών ομοσπονδιών, όπως αυτή του στίβου με τον Γιάννη Βούρο να είναι υποψήφιος.

Ενημέρωση από τον Φραγκάκη

Ο Δημήτρης Φραγκάκης, με τον οποίο έχουμε έναν κοινό πολύ καλό φίλο (αλλά δεν έτυχε οι τρεις μας να συνευρεθούμε) μου έστειλε ενημέρωση. «Να σας ενημερώσω ότι τον κ. Κούβελο ούτε καν τον γνωρίζω προσωπικά ενώ ουδέποτε υπήρξα (ούτε είμαι) συνεργάτης της κας Μπακογιάννη. Θέλω επίσης να τονίσω ότι με τον υφυπουργό αθλητισμού κ. Αυγενάκη μας συνδέει μακρόχρονη φιλιά και αμοιβαία εκτίμηση» μου έγραψε ο Φραγκάκης, αλλά τον είχε προλάβει ο κοινός μας φίλος που τυγχάνει να έχουμε μοιραστεί και το ίδιο θρανίο στο λύκειο (εξατάξιο γυμνάσιο πρόλαβε μόνο ο Κατάσκοπος).

 

πηγή:sportsfeed.gr

Σχολιάστε

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Περισσότερα στη κατηγορία ΓΓΑ