Connect with us

ΕΟΚ

Βασίλης Ντάκουρης: «Μέλημά μας να μπορέσουμε να ενώσουμε δυνάμεις»

Ο ειδικός γραμματέας της ΕΟΚ και μέλος της επιτροπής 3x3, Βασίλης Ντάκουρης, έκανε τη δική του παρέμβαση στην εκπομπή «Τρεις εμείς, τρεις κι αυτοί» με την Αθηνά Πατρινού. Αναλυτικά είπε:

Για τα πλάνα της Ομοσπονδίας όσον αφορά το 3x3: «Τα σχέδια και τα πλάνα της Ομοσπονδίας ξεκινούν απ’ τη φετινή χρονιά, όπου έγιναν κάποια πολύ μεγάλα και σημαντικά βήματα για τη χώρα μας. Αυτήν τη χρονιά έγιναν πάρα πολλά σημαντικά βήματα και για πρώτη φορά διοργανώθηκαν περισσότερα από 60 υπό την αιγίδα της ΕΟΚ τουρνουά. Για πρώτη φορά είχαμε περισσότερους από 7 χιλιάδες αθλητές που συμμετείχαν σ’ αυτά τα τουρνουά, τα οποία αποτελούν ένα μέρος αρκετών δεκάδων άλλων επιπρόσθετων τουρνουά που γίνονται στην Ελλάδα. Όλα ολοκληρώθηκαν στο μεγάλο τελικό-τουρνουά που διεξήχθη στην πλατεία Συντάγματος με τον καλύτερο τρόπο. Μεγάλο μέλημά μας είναι να μπορέσουμε να ενώσουμε δυνάμεις και κάτω απ’ αυτό το αγαπημένο πλέον παιχνίδι των Ελλήνων, να καταφέρουμε περιοχή-περιοχή ν’ αναπτύσσεται».

Για τη βάση στην οποία «χτίστηκε» το 3x3 απ’ την ΕΟΚ: «Στήθηκε μια πολύ καλή ομάδα με πολύ αξιόλογα στελέχη στην Ομοσπονδία, όπου πήραν το βάρος του σύντομου χρόνου. Από ‘κει και πέρα, αναπτύχθηκε σε όλα τα επίπεδα η γνώση και ενημέρωση που υπήρχε από πάρα πολλά σωματεία και σε πάρα πολλούς φορείς που βοήθησαν πολύ στο ν’ αναπτυχθεί. Για πρώτη φορά οι ομάδες που δημιουργήθηκαν σε όλες τις ηλικίες συμμετείχαν σε πάρα πολλά τουρνουά και πήραν μια πάρα πολύ ξεχωριστή εμπειρία και ταυτόχρονα είχαν και μια πάρα πολύ σημαντική παρουσία, χάρη στην οποία ανεβήκαμε πάρα πολλά «σκαλοπάτια» σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Στο επίπεδο της Εθνικής έγιναν πάρα πολλά πράγματα με κλιμάκια, με προπονήσεις, με συμμετοχές, με την καθοδήγηση των προπονητών. Στο αγωνιστικό επίπεδο έγινε κάτι πάρα πολύ σημαντικό, αφού για πρώτη φορά πάρα πολύ φορείς, δημόσιοι και ιδιωτικοί, πάρα πολλοί χορηγοί, μικροί και μεγάλοι, πάρα πολλοί σύλλογοι, πάρα πολλοί αθλητές και αθλήτριες, πάρα πολλοί διαιτητές, κριτές συνεργάστηκαν, μαζί και με την ΕΟΚ, και το αποτέλεσμα ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσε να γίνει με τη συνεργασία όλων».

Για τους τελικούς του 3x3GR National Tour: «Συναισθηματικά μ’ άρεσε να βλέπω δεκάδες παιδιά και νέους στην εξέδρα, τη χαρά και την ικανοποίηση που περνούν παρακολουθώντας αυτό το παιχνίδι σε τέτοιο επίπεδο και με τέτοια ποιότητα και ταυτόχρονα έβλεπες και μια κατηγορία πολλών τέτοιων φιλάθλων που έχοντας παίξει μπάσκετ το απολάμβαναν διπλά. Για ‘μένα προσωπικά, αυτό ήταν η μεγαλύτερη ικανοποίηση, το πώς αυτό μεταλαμπαδεύεται από σκέψη σε σκέψη και πώς αυτό θ’ αποτελέσει κινητήριο δύναμη στον κάθε φίλαθλο για να πάει να παίξει 3×3 στην αλάνα του, στο γήπεδό του, στο σχολείο του. Αυτό είναι η βάση της «πυραμίδας» μας.

Σε επίπεδο αγωνιστικό, ουσιαστικά είδαμε τις καλύτερες ομάδες απ’ όλη την Ελλάδα, μαζί με ορισμένες ευρωπαϊκές, και τα περισσότερα παιχνίδια όχι μόνο ήταν συναγωνιστικά και ωραία, αλλά είχαν και μεγάλη ένταση και πάρα πολύ ενδιαφέρον. Όλα έγιναν πάρα πολύ ωραία γιατί μας βοήθησε και ο καιρός και κυρίως οι αθλητές και οι αθλήτριες το ευχαριστήθηκαν αρκετά. Απόλαυσαν την ελληνική φιλοξενία, κυρίως οι ξένες ομάδες και όλοι συνειδητοποιήσαμε ότι είμαστε έτοιμοι και για τα επόμενα βήματα».

Για τα δύο εισιτήρια που έδωσε η FIBA για το World Tour στο Παρίσι: «Ήταν τόσο ξεκάθαρο το μεγάλο βήμα που έγινε, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, λόγω του οποίου αποφάσισε η FIBA ότι στα τελικά του παγκοσμίου στο Παρίσι θα συμμετάσχουν 2 ομάδες, η νικήτρια απ’ το τουρνουά στο Σύνταγμα και η Rising Stars σαν 2η ομάδα. Αυτό ήταν «το κερασάκι στην τούρτα», όπου «μαρτυράει» το πόσο επιτυχημένη ήταν αυτή η διαδρομή».

Για το τι βήματα θα κάνει η Ομοσπονδία μέχρι την επόμενη σεζόν του 3x3: «Όλα τα κάνουμε βήμα-βήμα και πριν την επόμενη σεζόν έχουμε ένα διάστημα περίπου 6-7 μηνών που κι εκεί θα πρέπει να γίνουν ορισμένα βήματα. Να διαδοθεί περισσότερο η γνώση και η δυναμική του 3×3 σε όλους τους συλλόγους που αποτελούν τη κινητήριο δύναμη ανά της Ομοσπονδίας. Τα στελέχη της Ομοσπονδίας θα μπορούν να μπαίνουν μέσα σε δημοτικά και γυμνάσια, ώστε να γίνονται διαλέξεις και συζητήσεις, αλλά και να παίζουν τα παιδιά 3×3, ούτως ώστε να προετοιμαστεί ακόμα καλύτερα το έδαφος για ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή σε πολλά περισσότερα τουρνουά του χρόνου. Πολλοί φορείς, κυρίως δήμοι και περιφέρειες, θα μπορούν πολύ εύκολα και γρήγορα να στήσουν στην περιοχή τους ένα 3χ3 με ασφάλεια, με επίπεδο και να συμμετάσχουν όλο και περισσότεροι, σε όλες τις ηλικίες».

Σχολιάστε

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Περισσότερα στη κατηγορία ΕΟΚ