Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Τρεις γενιές Κουτίνα με το «9» στην πλάτη!

Αποστόλης, Σάκης και Αποστόλης junior παραμένουν στις επάλξεις για τη Νίκη Βόλου

Το μήλο έπεσε κάτω από τη μηλιά, αλλά στην περίπτωση της οικογένειας Κουτίνα έδωσε και άλλο δέντρο που με τη σειρά του έδωσε και άλλο καρπό. Ο Σάκης Κουτίνας είναι αρχηγός της Νίκης και πρώτος σκόρερ της φέτος με 407 πόντους (από τους πρώτους εξάλλου στη Β’ Εθνική), ενώ την ίδια ώρα ο πατέρας του Αποστόλης αφήνοντας την ενεργό δράση είναι πλέον τεχνικός διευθυντής της ομάδας!

Από την άλλη, ο Αποστόλης ο νεότερος (γιος του Σάκη Κουτίνα) δεν θα μπορούσε παρά να κάνει τα πρώτα του βήματα στις ακαδημίες της Νίκης!

Ο Αποστόλης Κουτίνας αγωνίστηκε για τη Νίκη Βόλου από το 1980 έως το 1997, και ήταν μέλος της όταν βρέθηκε στην Α’ Εθνική. Στη Νίκη βρέθηκε από… σπόντα, αφού ο προπονητής της σχολικής ομάδας Στέλιος Τζαφλέρης, ήταν προπονητής και στον Ολυμπιακό Βόλου και τον ήθελε εκεί, αλλά δεν πήγε ποτέ γιατί ο πατέρας του αντιδρούσε. Τυχαία από την άλλη βρέθηκε κάποτε σε μία προπόνηση της Νίκης

«Εκεί ήταν προπονητής ο Ορέστης Αγγελίδης, που μου είπε να πάρω μέρος στην προπόνηση γιατί τους έλειπε ένας παίκτης για να παίξουν διπλό! Μετά την προπόνηση με ρώτησε αν παίζω σε κάποια ομάδα, του είπα ότι ο πατέρας μου αντιδρούσε, και μου λέει ότι την επομένη θα ερχόταν σπίτι για να του μιλήσει» θυμάται, με την παρέμβαση Αγγελίδη να είναι από εκεί και πέρα καθοριστική.

«Έζησα καλύτερες περιόδους στο μπάσκετ» αναφέρει ο νυν αρχηγός της Νίκης Βόλου.

«Την άλλη μέρα ήρθε, μου είπε να μείνω κάτω, αυτός ανέβηκε στο σπίτι και μετά από μία ώρα ξανακατέβηκε και μου είπε την επόμενη να πάω στην προπόνηση. Ποτέ δεν έμαθα τι είπαν οι δυο τους! Ο πατέρας μου ήρθε μια φορά μόνο να με δει σε αγώνα, με τον Φίλιππο αν δεν κάνω λάθος» σημειώνει επίσης.

Πλέον τεχνικός διευθυντής στη Νίκη Βόλου, με τον γιο του Σάκη αρχηγό και βασικό εργαλείο στη διάθεση του κάθε προπονητή εδώ και χρόνια. Πώς μπορούν να συμβαδίζουν οι σχέσεις τεχνικού διευθυντή-παίκτη με αυτές πατέρα-γιου; «Είναι κάτι διαφορετικό τελείως» συμφωνούν και οι δύο, και ο ένας ρόλος δεν υπερκαλύπτει τον άλλο. «Έχει χρειαστεί να του φωνάξω και να του… πω κάποια πράγματα» αναφέρει ο κ. Κουτίνας.

Τέλη της δεκαετίας του 1980 και ο Απόστολος Κουτίνας εκ των βασικών συντελεστών της Νίκης Βόλου.

Από την άλλη, ο Σάκης Κουτίνας ακολουθούσε τον κο Αποστόλη από μικρός στο γήπεδο έχοντας πάει και ποδόσφαιρο και πόλο, για ν’ ακολουθήσει τα βήματα του μπάσκετ και για να τον δει τελικά ο πατέρας του να φορά κι αυτός την εμφάνιση με το νούμερο «9». «Οι πρώτες μου εικόνες στο γήπεδο ήταν με τον πατέρα μου. Όλοι έλεγαν μάλιστα πόσο καλός σουτέρ ήταν, οπότε ουσιαστικά πάντα ήθελα να τον ξεπεράσω. Βέβαια τον ξεπέρασα εύκολα (σ.σ. γέλια)», όπως λέει!

«Με ξεπέρασε, αν έτσι θέλει να νομίζει» απαντά γελώντας ο Αποστόλης Κουτίνας για να συμπληρώσει: «Πάντα όμως το ήθελα αυτό».

H εμφάνιση με το «9» στη Νίκη Βόλου αφορά και πάλι… Κουτίνα!

Ο διάδοχος αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά!

Σε μία μπασκέτα του κλειστού γηπέδου της Νέας Ιωνίας Βόλου, ο Αποστόλης Κουτίνας ο νεότερος προσπαθεί να πετύχει καλάθι! «Η μπάλα μπορεί να μπαίνει στο καλάθι, αλλά όλα τα υπόλοιπα αλλάζουν γενιά με γενιά» σχολιάζει την ίδια στιγμή ο Σάκης Κουτίνας, με τον πατέρα του να επισημαίνει ότι πλέον το άθλημα βασίζεται περισσότερο στη δύναμη, στην ταχύτητα και στην αντοχή, ενώ ανακαλεί στη μνήμη του τον φόβο και τη στενοχώρια που ένιωσε όταν είδε τον γιο του να τραυματίζεται σοβαρά στο γόνατο δύο φορές, μένοντας όμως και στο πείσμα που είχε ο Σάκης για να είναι δυνατός και καλός.

Ο μπαμπάς δείχνει, ο μικρός μαθαίνει και ο τεχνικός διευθυντής της Νίκης Βόλου… ετοιμάζει το ρόστερ για το μέλλον!

Για τον μικρό Αποστόλη τι θέλει όμως ο Σάκης; «Εγώ πέτυχα καλύτερες εποχές, αλλά το μπάσκετ γυρνάει στον εποχή του πατέρα μου και γίνονται όλα πιο ερασιτεχνικά. Αν το θέλει και το αγαπάει ας το κάνει, αλλά προτιμώ να έχει πρώτο το σχολείο» σχολιάζει ο αρχηγός της Νίκης και εκείνη την ώρα καταφθάνει ο μικρός στην παρέα.

«Σου αρέσει το μπάσκετ; Θες να γίνεις παίκτης όπως ο παππούς και ο μπαμπάς ή θες να γίνεις κάτι άλλο;» τον ρωτήσαμε. «Θέλω να παίζω μπάσκετ» λέει, αλλά η απάντηση είχε και συνέχεια…

«Μου αρέσει και το ποδόσφαιρο» λέει επίσης ο μικρός Αποστόλης, με τον πατέρα Σάκη να κουνάει απλά το κεφάλι παραδομένος, και τον παππού Αποστόλη να… θυμίζει στον εγγονό του ότι όλη την εβδομάδα του έλεγε να μην πει για το ποδόσφαιρο!

Χρυσόστομος Τρίμμης

Σχολιάστε

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Περισσότερα στη κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ