Connect with us

Uncategorized

Τραβάει το σχοινί ο ΣΕΓΑΣ, βγαίνει ευθέως στην κόντρα με ΓΓΑ

Σε ανοιχτή κόντρα και με… υπογραφή βγήκε πλέον ο ΣΕΓΑΣ με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, αρνούμενος να δώσει στοιχεία στην εποπτεύουσα αρχή.

Με επίσημο έγγραφο της η ΓΓΑ, ζήτησε από τον ΣΕΓΑΣ «επικαιροποίηση στοιχείων επικοινωνίας αθλητικών φορέων» προκειμένου να δημιουργηθεί ηλεκτρονικό μητρώο των αθλητικών φορέων. Τονίστηκε μάλιστα από τη διεύθυνση αγωνιστικού αθλητισμού ότι «οι ιδιαίτερες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί καθιστούν επιτακτική την ανάγκη για άμεση ηλεκτρονική επικοινωνία της υπηρεσίας μας με τους αθλητικούς φορείς για θέματα ενημέρωσης και υποβολής στοιχείων καθώς και πρόσκλησης για τη συμμετοχή σε δράσεις και προγράμματα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού». Για τους λόγους αυτούς, σημειώνεται στο έγγραφο, ζητήθηκε άμεσα και μέχρι τις 30 Απριλίου 2020, η αποστολή του αρχείου excel με όλα τα στοιχεία επικοινωνίας αθλητικών σωματείων και ενώσεων καθώς και αυτά των εκπροσώπων / υπεύθυνων κάθε φορέα. Τονίστηκε δε, ότι η αποστολή είναι υποχρεωτική. Πρόκειται για ένα έγγραφο που έχει αποσταλεί σε όλες τις ομοσπονδίες – φορείς από τη ΓΓΑ.

Η απάντηση του ΣΕΓΑΣ: «Μας προκαλεί πολλά ερωτηματικά το γεγονός ότι σε μια περίοδο που η χώρα περνά μια πρωτοφανή κρίση και η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, αλλά και ο ΣΕΓΑΣ όπως όλες οι αθλητικές ομοσπονδίες λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, ενώ οι ενώσεις και τα σωματεία δε λειτουργούν, μας ζητάτε με επιτακτικό μάλιστα τρόπο και με διαδικασίες κατεπείγοντος, στοιχεία φορέων και προσώπων(!) που ούτε εμείς διαθέτουμε, παρά το ότιο οι φορεις αυτοί, ενώσεις και σωματεία ανήκουν στη δικαιοδοσία μας». Βέβαια αυτό είναι ψέμα καθώς ανά δύο – τρεις μέρες αποστέλλεται email από τον ΣΕΓΑΣ σε όλα τα σωματεία με τοποθέτηση του Βασίλη Σεβαστή, ενω η ομοσπονδία έχει όλα τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις συγκεντρωμένες για χρηστικούς λόγους αφού διοργανώνει πανελλήνια πρωταθλήματα κτλ. Είναι αστείο αυτό που επικαλείται ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος και ο γενικός γραμματέας Βασίλης Σεβαστής. Πολύ δε περισσότερο για τον πρόεδρο αφού η ειδικότητα του είναι η μηχανογράφηση. Ο ίδιος επικαλείται σε επίσημο έγγραφο με σφαγίδα και δική του υπογραφή ότι η ομοσσπονδία που ηγείται δεν έχει μηχανογράφηση…
Βέβαια, όσοι δε ζουν σε σπηλιές το 2020, γνωρίζουν καλά πως αυτό το αρχείο που ζητά η ΓΓΑ δε χρειάζεται δύο εβδομάδες για να αποσταλεί ούτε καν με το παραδοσιακό ταχυδρομείο.

Στη συνέχεια το δίδυμο της ηγεσίας του ΣΕΓΑΣ, εκφράζει την απορία του για το υποχρεωτικό του αιτήματος της υποβολής των στοιχείων, παραπέμποντας τη ΓΓΑ στις περιφερειακές αυτοδιοικήσεις τονίζοντας ότι η ΓΓΑ έχει σταματήσει να χρηματοδοτεί τα αθλητικά σωματεία… Το ότι η χρηματοδότηση γίνεται πλέον μέσω των ομοσπονδιών είναι κάτι που δεν το γνωρίζουν στον ΣΕΓΑΣ;

Γίνεται επίσης αναφορά στο αίτημα του γραφείου του υφυπουργού αθλητισμού το οποίο είχε επικρίνει πριν μόλις πριν από 24ωρο ο Σεβαστής, ωστόσο το αίτημα «το διαβιβάσαμε στα σωματεία – μέλη μας και ήδη σήμερα υποβάλλαμε όσα στοιχεία συγκεντρώσαμε».

Στο τέλος, Παναγόπουλος και Σεβαστής απαντούν πως δε θα τηρήσουν τη διαδικασία για το αίτημα της ΓΓΑ, υπογραμμίζοντας ότι θα δώσουν το μέιλ της αρμόδιας υπηρεσίας της ΓΓΑ στο μέλη – σωματεία και όποιο θέλει θα… απαντήσει. Δηλαδή, έχουν τα mail των σωματειών για να στείλουν οι ίδιοι ενημερωτικό, δεν τα έχουν για να τα δώσουν στη ΓΓΑ.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

Ακολουθεί η αλληλογραφία μεταξύ ΣΕΓΑ και ΓΓΑ:

ΠΗΓΗ  sportsfeed.gr
Σχολιάστε

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Περισσότερα στη κατηγορία Uncategorized