Connect with us

ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλικό μπάσκετ ώρα μηδέν – Οι ομάδες έχουν ανάγκη από άμεση βοήθεια

Η Θεσσαλία ζει μια πρωτοφανή καταστροφή από το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel και προσπαθεί ακόμα να συνέρθει, κάτι που θα πάρει ίσως χρόνια. Κατεστραμμένες περιουσίες και κόποι μιας ζωής εξαφανίστηκαν, αγνοούμενοι και θάνατοι συνανθρώπων μας και πλέον το μεγάλο πρόβλημα το υγειονομικό να κάνει την εμφάνιση του.

Μέσα σε όλο αυτό το ζοφερό κλίμα και ο αθλητισμός γενικότερα αλλά και το μπάσκετ δεν έμειναν όπως είναι λογικό ανεπηρέαστα. Γήπεδα έχουν καταστραφεί σε Σοφάδες, Τρίκαλα, Καρδίτσα και Γιάννουλη Λάρισας και σε άλλα μέρη με τις ζημίες να είναι τεράστιες σε μερικά από αυτά.

Οι ομάδες της Θεσσαλίας χρειάζονται -από χθες- άμεσα έμπρακτη βοήθεια και όχι ‘’ελεημοσύνη’’ ή πρόχειρες λύσεις από το Κράτος την Ομοσπονδία και την Ένωση τους.

Πρέπει να γίνει μια συντονισμένη και εποικοδομητική συνάντηση την παρασκευή όπως ανακοίνωσαν ΕΟΚ και ΕΣΚΑΘ και να βρεθεί το πλάνο που θα κινηθούν και τον τρόπο που πρέπει να βοηθήσουν τις ομάδες. Η παράταση των μεταγραφών είναι ένα μικρό και ίσως ‘’ανούσιο’’ μέτρο και η αποχώρηση ομάδων από το κύπελλο χωρίς κυρώσεις είναι αυτονόητα. Χρειάζεται κάτι πολύ παραπάνω και μεγαλύτερο από αυτό.

Η ένωση πρέπει να καταγράψει άμεσα τις ζημιές στα γήπεδα και όλα τα προβλήματα που έχουν οι ομάδες και να βρει ή να προτείνει λύσεις στην συνάντηση της παρασκευής.

Η ομοσπονδία επίσης πρέπει να είναι έτοιμη με καίριες και ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα. Θα μπορούσε να στηρίξει από το ταμείο της κάποια έξοδα ή από τα φετινά έσοδα των μεταγραφών να διατεθούν σε έργα και διευκολύνσεις. Επίσης θα πρέπει να πιέσει την κυβέρνηση να ένταξη στα άμεσα θέματα τον αθλητισμό και την αποκατάσταση του με ότι χρειαστεί.

Επίσης όπως μας πρότειναν μερικά σωματεία θα μπορούσαν να γίνουν και κάποια φιλικά εθνικών ομάδων η ομάδων της περιφέρειας Θεσσαλίας όπου τα έσοδα θα πήγαιναν στους πληγέντες.

Και όλα αυτά πάντα σε συντονισμό και με την στήριξη των Δήμων και τις Περιφέρειας.

Επίσης θα μπορούσαν να γίνουν και άλλες ενέργειες να στηριχτούν οι πληγέντες γενικότερα και όχι μόνο ο αθλητισμός. Μια μαζική προσπάθεια συντονισμένη από την ομοσπονδία για να γίνει συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης. Ήδη υπάρχει σωματείο που προσφέρει φαγητό σε πληγέντες ενώ αθλητές ή παράγοντες που έχουμε δει τον τελευταίο καιρό συμμετέχουν όπως μπορούν και βοηθούν με τον Γιάννη Μπουρούση να κάνει ανάρτηση αναφερόμενος στις καταστροφές.

Επιπλέον, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού θα πρέπει να ενεργοποιήσει άμεσα το ΑΘΛΗΤΙΚΟ Voucher σε όλες τις περιοχές που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία, θα δώσει τη δυνατότητα σε όλα τα παιδιά που έχουν πληγεί να συνεχίσουν να αθλούνται, χωρίς να επιβαρύνουν οικονομικά τις οικογένειές τους. Η ενεργοποίηση του ΑΘΛΗΤΙΚΟ Voucher στη Θεσσαλία θα είναι μια σημαντική στήριξη για τα παιδιά που έχουν πληγεί από τις πλημμύρες. Θα τους δώσει την ευκαιρία να συνεχίσουν να αθλούνται και να ξεπεράσουν το σοκ της καταστροφής.

Αυτό το μέτρο θα ήταν ιδιαίτερα σημαντικό , καθώς πρόκειται για μια μεγάλη Ένωση με αρκετά εγγεγραμμένα παιδιά στο Μητρώο της Ελληνικής ομοσπονδίας. Θα βοηθούσε τα παιδιά των πληγέντων να αισθάνονται ότι δεν μειονεκτούν έναντι των υπολοίπων παιδιών και να διεκδικήσουν επί ίσης όρη το δικαίωμα να αθλούνται. Η ενεργοποίηση του θα ήταν μια σημαντική ένδειξη στήριξης της πολιτείας προς τους πληγέντες του αθλητισμού της Θεσσαλίας. Θα βοηθούσε τις οικογένειες να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές δυσκολίες που έχουν δημιουργηθεί από τις καταστροφικές πλημμύρες.

Να γίνει μια επιτροπή αποτελούμενη από άτομα την Ομοσπονδίας και της Ένωσης που θα ασχοληθούν με τα προβλήματα των ομάδων και μόνο με αυτό μέχρι να επανέλθουν σιγά σιγά στην κανονικότητα.

Όπως πολύ σωστά έγραψαν από τον Σύνδεσμο Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Δυτικής Μακεδονίας η αλληλεγγύη είναι όπλο μας. Ας γίνει αυτή η φράση της μεγάλης προσπάθειας η αρχή για να βοηθήσουμε όλοι την Θεσσαλία τον αγαπημένο μας κάμπο.

Υπενθυμίζω και πάλι ότι η Θεσσαλία δεν ζητά ελεημοσύνη αλλά την στήριξη και την αλληλεγγύη όλων μας σε μια πρωτοφανή κατάσταση.

 

Σχολιάστε

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Περισσότερα στη κατηγορία ΑΡΘΡΑ