Connect with us

BASKET LEAGUE

Θανάσης Γιαννακόπουλος: Ο «τύφωνας» που σκεπάστηκε με τη σημαία του Παναθηναϊκού [vids]

Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος έφυγε από κοντά μας σαν σήμερα (19/3) πριν από δύο χρόνια και το Sports3.gr θυμάται τον «Τυφώνα» και όσα ξεχωριστά έφερε στο πέρασμά του από τους «πράσινους» και τον ελληνικό αθλητισμό.

«Θέλω σας παρακαλώ να με ακούσετε με λίγη ησυχία. Θέλω να κάνω μια παραίνεση και μια παράκληση. Όταν πεθάνω, να με θάψετε με τη σημαία του Παναθηναϊκού».

Αυτά ήταν τα λόγια του Θανάση Γιαννακόπουλου στην πιο λαμπερή ίσως τελετή στην ιστορία του Παναθηναϊκού. Ήταν το Σεπτέμβριο του 2015 και ο σύλλογος πραγματοποιούσε τη γιορτή «Honouring our Legacy», με το «τριφύλλι» να τιμά πέντε σπουδαίους αθλητές του (Αλβέρτης, Διαμαντίδης, Φώτσης, Μποντιρόγκα, Βράνκοβιτς), και τον «Τυφώνα» να ανατριχιάζει άπαντες με αυτή του τη δήλωση.

Κι αυτό, γιατί ο Παναθηναϊκός ήταν η ζωή του, η αναπνοή του. Δεν πρόκειται για κάποιο φανατισμό, αλλά μια αγνή και άδολη αγάπη, που τον διακατείχε για το σύλλογο μαζί με τους αδελφούς του, Παύλο και Κώστα, μαζί με τους οποίους ξεκίνησε το όνειρο της ΒΙΑΝΕΞ, οδηγώντας αργότερα σε εκείνο των «πρασίνων», ξεκινώντας από την ενασχόληση με τον Ερασιτέχνη και το ποδοσφαιρικό τμήμα.

Η αρνητική ιστορική συγκυρία του 1979, όπου στερήθηκε από την οικογένεια Γιαννακόπουλου η ΠΑΕ, με εκείνη των Βαρδινογιάννηδων να αναλαμβάνει τις τύχες του Παναθηναϊκού, όχι μόνο δεν τους… ξενέρωσε, αλλά τους ώθησε στο να συνεχίσουν ακόμη πιο δυναμικά και να δείχνουν ακόμη περισσότερο την αγάπη τους για την ομάδα. Κι αυτή η επιμονή θα τους οδηγούσε στο δρόμο της δόξας, της παντοτινής εξαίρετης υστεροφημίας, που επάξια κέρδισαν.

Πιστός στρατιώτης του Παναθηναϊκού, ήταν κι εκείνος που εκτός της ενασχόλησης με το μπάσκετ, ειδικά από τότε που έγινε επαγγελματικό στα τέλη της δεκαετίας του ’80, διετέλεσε ηγέτης του Ερασιτέχνη μεταξύ 1999 και 2009, παίρνοντας και τη θέση του προέδρου στο τμήμα βόλεϊ τον τελευταίο χρόνο. Ακόμη κι εκεί, οι τίτλοι έρχονταν δίχως τέλος, με την οικογένειά του να έχει γίνει συνώνυμο της επιτυχίας.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε, φυσικά, τα έξι ευρωπαϊκά, τα 13 πρωταθλήματα, τα εννέα Κύπελλα και το Διηπειρωτικό Κύπελλο, όσο οι Γιαννακόπουλοι μεγαλούργησαν στο μπάσκετ. Και μαζί με αυτούς τους 29 τίτλους στο μπάσκετ και άλλους 19 στον Ερασιτέχνη, φέρνοντας το σύνολο στους 48, μια ξεχωριστή σύνδεση με τον κόσμο, που σε καμία περίπτωση δε θύμιζαν την απόσταση, που συνήθως υπάρχει ανάμεσα σε έναν ιδιοκτήτη ομάδας με «καραβιές» χρημάτων πίσω του και τους υποστηρικτές της.

«Είμαι ο Θανάσης, ο ένας από εσάς», συνήθιζε να λέει στους οπαδούς του Παναθηναϊκού και το εννοούσε. Κι εκείνοι το ένιωθαν και ανταπέδιδαν αυτή την αγάπη, αφού φρόντιζε να ανταποκρίνεται σε όποιον τον χαιρετούσε, να συνδράμει σε όποιον είχε ανάγκη να χαρεί έστω και λίγο, χαράσσοντας για πάντα την ομάδα στη μνήμη του ως κάτι ευχάριστο.

Και από αυτή τη μνήμη, ο Θανάσης Γιαννακόπουλος δεν πρόκειται να φύγει ποτέ. Ο ίδιος, απλά, ήθελε να ακολουθήσει τα δύο του αδέλφια, ώστε και από εκεί ψηλά να προστατεύουν τις ιδέες και τις αξίες, που πρέσβευαν ο ίδιος και ο σύλλογος που αγάπησαν…

πηγή sports3.gr
Σχολιάστε

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Περισσότερα στη κατηγορία BASKET LEAGUE