Connect with us

ΑΡΘΡΑ

Τα Σωματεία δεν είναι μόνο ψήφοι….

Πληθαίνουν οι φωνές των σωματείων για επανέναρξη με αρκετές επιστολές προς τον κ. Αυγενάκη. Οι αθλητές παρακολουθούν τις εξελίξεις χωρίς να έχουν σταθερή ενημέρωση από κανέναν. Έχουν μείνει μόνοι τους μέσα σε όλη αυτή την αδιανόητη κατάσταση που αντιμετωπίζουν και την αβεβαιότητα της επόμενης ημέρας.

Γίνεται μεγάλη κουβέντα τις τελευταίες ημέρες  για την επανέναρξη των πρωταθλημάτων. Το ερώτημα που δημιουργείται βέβαια είναι το ποιος θα πληρώσει τα rapid test που προβλέπεται ότι θα χρειαστούν για να μπορούν να γίνουν οι αγώνες.

Σύμφωνα με την τροπολογία που είχε καταθέσει το Υπουργείο Αθλητισμού πριν από λίγο καιρό δίνεται η δυνατότητα στους ΟΤΑ να συνδράμουν στα έξοδα μετακίνησης των σωματείων που θα αγωνιστούν στις εθνικές κατηγορίες. Ελάχιστες Περιφέρειες και Δήμοι έχουν εκδηλώσει τη βούλησή τους για βοήθεια των σωματείων που ανήκουν σε αυτούς (Πύλη Τρικάλων, Κέρκυρα, Περιφέρεια Πελοποννήσου κ.λ.π.).

Τη στιγμή που τα σωματεία αγωνιούν για τον όγκο των εξόδων που δημιουργούνται και θα δημιουργηθούν στο άμεσο μέλλον κάποιοι δείχνουν να σφυρίζουν επιδεικτικά αδιάφορα. Δεν μπορούν να κατανοήσουν πως ο αθλητισμός είναι ένα από τα ζωτικά κομμάτια της κοινωνικής συνοχής της κοινωνίας μας και η όποια βοήθεια μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να έχει. Τα κόστη δεν είναι δυσθεώρητα και σίγουρα δεν απαιτούνται μεγάλα ποσά για τους προϋπολογισμούς των Περιφερειών. 

Κομβικό ρόλο έχουν και οι κατά τόπους Ενώσεις οι οποίες πρέπει να ενεργοποιηθούν άμεσα και να μην παρατηρούν απλά τις εξελίξεις. Να ενημερώσουν τα σωματεία τους για τις ενέργειες που έχουν κάνει ή που προτίθενται να κάνουν από νωρίς και όχι μετά τις αποφάσεις που παίρνονται από την κεντρική διοίκηση του κράτους (το γνωστό “μετά από δικές μου ενέργειες”!!!). Πάντα σε συνεννόηση με τους συλλόγους, κάτι που προϋποθέτει συζήτηση μέσα από τηλεδιασκέψεις. Καλές οι εκλογές και οι ψήφοι για όλους, αλλά η επιβίωση είναι πολύ σημαντικότερη αυτή τη στιγμή για τα σωματεία.

Με μεγάλη χαρά είδαμε πως η ΚΕΔΕ και η Ένωση Περιφερειών Ελλάδος έχουν την πρόθεση να δραστηριοποιηθούν και να προσφέρουν τη βοήθεια που θα χρειαστεί έτσι ώστε να μπορέσουν να γίνουν τα εθνικά πρωταθλήματα.

Πιο συγκεκριμένα τα σωματεία της Δυτικής Μακεδονίας βιώνουν εκτός από την υγειονομική κρίση βιώνουν και την περίοδο της απολιγνιτοποίησης η οποία επιβαρύνει σημαντικά τα οικονομικά τους και τη βιωσιμότητά τους. Είναι επιτακτική ανάγκη να βάλουν πλάτη όλοι όσοι μπορούν και νομιμοποιούνται να το κάνουν σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που κυριολεκτικά παλεύουν να κρατήσουν ενεργό και ζωντανό τον αθλητισμό της περιοχής μας.

Οι σύλλογοι της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας που βρίσκονται στις εθνικές κατηγορίες είναι περίπου 20, με πολλά πρωταθλήματα (πχ Α1 γυναικών χάντμπολ) να είναι έτοιμα για επανέναρξη.

 

ΕΠΙΣΗΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Πότε θα ασχοληθούμε σοβαρά ΟΛΟΙ μας για την επόμενη μέρα….αν και όταν έρθει

” Σωσίβιο ” για τα τεστ στις ομάδες από την τοπική αυτοδιοίκηση

Βγήκε μπροστά ο ΠΣΑΚ! Ζήτησε έναρξη προπονήσεων σε όλα τα εθνικά πρωταθλήματα

Μετά τον ΠΣΑΚ και ο ΣΕΠΚ καλύπτει τα τεστ

Σχολιάστε

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Περισσότερα στη κατηγορία ΑΡΘΡΑ