Connect with us

ΕΟΚ

Σαββάτης: «Στόχος του Μίλωνα να βγάλει παιδιά»

Ο υπεύθυνος των ακαδημιών του Μίλωνα, Παναγιώτης Σαββάτης, μίλησε στην εκπομπή «Τα παιδία παίζει» του ΕΟΚ WebRadio με τον Αργύρη Παγαρτάνη και τον Δημήτρη Μελίσση. Αναλυτικά είπε:

Για τη συμμετοχή του Μίλωνα στο Rising Stars: «Αυτή η ευκαιρία που δίνεται σε εμάς και άλλες ομάδες να μπούμε σ’ αυτήν τη διοργάνωση, να παίξουμε περισσότερα και δυνατότερα παιχνίδια και να εξελιχθούμε σαν γκρουπ και αθλητές, είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία. Γι’ αυτό συμμετέχει η ομάδα. Εγώ το βλέπω σε πολύ καλό δρόμο. Όπως εξελίχθηκε αυτό το τουρνουά, ξεκινώντας με 8 ομάδες και τώρα την 3η του χρονιά έχει πάει στις πάνω από 20 ομάδες, φαίνεται ότι αναπτύσσεται και περισσότερες ομάδες συμμετέχουν, άρα και περισσότερα παιδιά. Δίνεται, δηλαδή, η ευκαιρία και στους νεαρούς αθλητές και στις ομάδες να προβάλλουν το έργο τους και να μπουν σε μια πιο ανταγωνιστική λογική».

Για τη δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες του Μίλωνα: «Τα τελευταία 3 χρόνια που είμαι κι εγώ παρών κι έχω τη διεύθυνση της ακαδημίας, έχει γίνει μια πάρα πολύ μεγάλη δουλειά, συνέχεια των προηγούμενων ετών. Πάντα ο Μίλων ήταν σ’ ένα ανταγωνιστικό επίπεδο στη λειτουργία του στις ακαδημίες. Αυτήν τη στιγμή έχουμε γύρω στους 450 αθλητές στην ακαδημία μας, έχουμε 27 τμήματα. Δίνουμε βάση σε όλα τα τμήματά μας, έχουμε έναν προσανατολισμό αγωνιστικό, τα αγωνιστικά μας τμήματα έχουν πλήρη πακέτο προπονήσεων. Έχουν προπονήσεις, τον αγώνα τους, ενδυναμώσεις, βίντεο και παράλληλα “τρέχουμε” και ένα πρόγραμμα για μη αγωνιστικά τμήματα, εισαγωγικά τμήματα ή με παιδιά που έχουν λιγότερα χρόνια μπάσκετ. Δίνουμε κι εκεί βάση, έχουμε αναπτύξει το πρόγραμμά μας και εκεί. Μ’ αυτό τον τρόπο θα ανοίξουμε την “πυραμίδα” μας και θα στοχεύσουμε πιο ψηλά. Ένα σημαντικός στόχος είναι να βγάλουμε παιδιά».

Για τη φιλοσοφία τους στις ακαδημίες: «Καλά τα αποτελέσματα, αλλά δεν είναι ο αυτοσκοπός μας αυτό στις ακαδημίες. Θέλουμε να συμμετέχουμε σε όλα τα ανταγωνιστικά τουρνουά και στα πρωταθλήματα, στηρίζουμε τα παιδιά της ομάδας μας, κάνουμε και τις μεταγραφές μας, αλλά μάς ενδιαφέρει η καθημερινή δουλειά. Να είναι σοβαρή και αποτελεσματική, με την έννοια της ευχαρίστησης, της προσπάθειας και της συνεργασίας. Είναι κάποιες αξίες παραπάνω απ’ το να πάρουμε ένα πρωτάθλημα. Μπορεί να γίνει αυτό τα επόμενα χρόνια πάντως».

Για το ενιαίο playbook που ακολουθούν στις ακαδημίες: «Εμείς στην ακαδημία μας μέχρι το παιδικό και λίγο στο εφηβικό, υπάρχει ένα ενιαίο playbook. Θέλουμε να μάθουμε στα παιδιά τα βασικά, να έχουν spacing στην επίθεση, να παίζουν συγκεκριμένα πράγματα στην άμυνα και ούτω καθεξής. Είναι τα βασικά του αθλήματος, δεν κάνουμε κάτι εξειδικευμένο. Σίγα-σιγά, ακολουθώντας βέβαια και τις οδηγίες της Ομοσπονδίας, βλέπουμε τι επιτρέπεται και τα επιστεγάζουμε σε όλη μας την ακαδημία. Όλα τα ηλικιακά τμήματά μας ακολουθούν αυτό το playbook, ώστε να έχουμε μια κοινή γραμμή, η οποία αφορά το μπάσκετ».

Για το πώς προσελκύουν παιδιά σε μια περιοχή που υπάρχουν ο Πανιώνιος και ο Ίκαρος: «Στην αρχή πηγαίναμε λίγο παραπάνω στα σχολεία. Τώρα που έχει εδραιωθεί το όνομα της ομάδας και στην ακαδημία και στην πρώτη ομάδα, λειτουργούμε με τη δουλειά μας κυρίως. Είμαστε οργανωμένοι, έρχονται τα παιδιά για την προπόνηση, φεύγουν πάντα ικανοποιημένα, έχουν πάντα μεγάλο πρόγραμμα για να μη χάνουν προπονήσεις. Ο σύλλογος είναι περιποιημένος με τις εγκαταστάσεις του, συμμετέχει σε όλα τα τουρνουά και εντός και εκτός Αθήνας. Με την καθημερινή δουλειά, την αξιοπιστία, την εμπιστοσύνη και τη σωστή λειτουργία έχουμε κερδίσει τον κόσμο και μάς προτιμούν σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό».

Σχολιάστε

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Περισσότερα στη κατηγορία ΕΟΚ