Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Ρέθυμνο: Ψηφίζουν για την κατηγορία που θα αγωνιστεί

Οι τρεις δρόμοι που έχει τη δυνατότητα να ακολουθήσει το Ρέθυμνο, στην μετά Κωστή Ζομπανάκη εποχή, αναλύθηκαν στη συνάντηση που έγινε την Παρασκευή το βράδυ, στο κλειστό “Μελίνα Μερκούρη”.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του goodnet.gr, στη συνάντηση έδωσαν το παρών ο Πρόεδρος του Ερασιτέχνη και μέλος του Δ.Σ. της ΚΑΕ Γιάννης Καλαϊτζάκης, ο Α’ Αντιπρόεδρος Μανώλης Γιαννούλης, ο Β’ Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής Τάσος Τριαντάφυλλος και τα μέλη Ηρακλής Μανουκαράκης και Σταύρος Καπετανάκης.

Επίσης παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργης Μαρινάκης, ο Υπεύθυνος Αθλητισμού του Δήμου Ρεθύμνου Δημήτρης Λαχνιδάκης, οι Αντιδήμαρχοι Ρεθύμνου Θωμάς Κρεβετζάκης και Γιώργος Σκορδίλης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θοδωρής Νίνος, ο πρώην πρόεδρος Νίκος Σαραντινός, ο παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής Δημήτρης Κοκολάκης και περίπου 150 φίλοι της ομάδας.

Η κατηγορία που θα αγωνιστεί η ομάδα, πρέπει να έχει επιλεγεί μέχρι την προσεχή Παρασκευή.

Κάθε φίλαθλος ή οποιοσδήποτε επιθυμεί,θα έχει την ευχέρεια να συνεισφέρει οικονομικά στο Ρέθυμνο Cretan Kings, ορίζοντας και το μέλλον του. Ένας εκ των ιδρυτών της ομάδας, ο Τάσος Τριαντάφυλλος ανάφερε τις λεπτομέρειες, σχετικά με τον τρόπο που θα γίνει αυτό, αφού από την πλευρά του ευχαρίστησε όλο τον κόσμο και τον Κωστή Ζομπανάκη για την προσφορά τους όλα αυτά τα χρόνια.

Ο ενδιαφερόμενος, θα στέλνει με μέιλ στη διεύθυνση info@rethymnobc.gr το ονοματεπώνυμο του, το ποσό που θέλει να διαθέσει και σε ποια κατηγορία θέλει να αγωνίζεται η ομάδα την επόμενη περίοδο.

Παράλληλα, η ενημέρωση μπορεί να γίνεται και τηλεφωνικά στο 6945154934. Μάλιστα, τα χρονικά περιθώρια είναι εξαιρετικά στενά, μιας και η προθεσμία δήλωσης συμμετοχής στη Β’ Εθνική λήγει την επόμενη Παρασκευή, οπότε θα πρέπει να υπάρχει μία «εικόνα» ως την Τετάρτη, ώστε να προχωρήσει αναλόγως.

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Γιάννης Καλαϊτζάκης, εξήγησε τις τρεις λύσεις που υπάρχουν για την επόμενη μέρα του Ρεθύμνου.

Ευχαρίστησε τον Κωστή Ζομπανάκη για την προσφορά του όλα αυτά τα χρόνια και κατόπιν είπε:

Με τα δεδομένα της πανδημίας, της καραντίνας και της οικονομικής κατάρρευσης, ο Κώστας Ζομπανάκης αποφάσισε ότι δεν μπορεί να σηκώσει όλο αυτό το βάρος και πραγματικά δεν ξέρουμε και πως θα κινηθεί από εδώ και πέρα, γιατί το μπάσκετ και ο αθλητισμός πλέει σε αχαρτογράφητα νερά.

Δεν ξέρουμε αν θα έχουμε γήπεδα ή θεατές ή χορηγούς ή τηλεοπτικά.

Μετά, λοιπόν, από αυτήν την υπόθεση δημιουργήθηκαν 3 δρόμοι.

  • Ο ένας δρόμος είναι η Α1. Βρίσκεται κάποιος ή κάποιοι οι οποίοι μπορούν να σηκώσουν το βάρος και να αντέξουν οικονομικά, θέλουν τη σκυτάλη από τον Κώστα Ζομπανάκη και η ΚΑΕ συνεχίζει να υπάρχει στην Α1. Και σε αυτήν την σκέψη που δεν έχουμε δει κάποια πρόταση να ξέρετε ότι η ομάδα βάζει κάποια δεδομένα. Ή βρίσκεται κάποιος με τη φιλοσοφία της ομάδας και τη γραμμή που έχει χαράξει ο Κωστής Ζομπανάκης ή δεν υφίσταται ΚΑΕ.
  • Ο 2ος δρόμος που ανοίγεται μπροστά μας είναι αυτός της Β’ Εθνικής. Να φτιάξουμε μία ομάδα, να αγωνιστεί στη Β’ κατηγορία, να διατηρήσουμε σε αυτό το επίπεδο το όνειρο και την παρουσία και όλα τα δεδομένα που έχουμε αυτή τη στιγμή που έχουμε κατακτήσει τα προηγούμενα χρόνια και να μείνουμε ζωντανοί σε όλο αυτό το παιχνίδι του ελληνικού μπάσκετ. Το κόστος υπολογίζεται μεταξύ 180.000 και 200.000 ευρώ.
  • Και η 3η σκέψη που υπάρχει είναι να παίξει η ομάδα στο πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΚ, το τοπικό δηλαδή. Να δώσουμε έμφαση στη διεύρυνση των ακαδημιών, να βάλουμε έφηβους, με την προσθήκη 3-4 παιδιών που μπορούν να παίξουν σε αυτό το πρωτάθλημα και να κρατήσουμε ζωντανό όλο αυτό το πλέγμα των δραστηριοτήτων που είχε αναπτύξει η ομάδα σε κοινωνικό επίπεδο, σε εθελοντικό επίπεδο, σε επίπεδο ενασχόλησης γονέων και παιδιών στον αθλητισμό και να το αναπτύξουμε ακόμα περισσότερο”.

Ακολούθησε η επεξήγηση από το Δήμαρχο Ρεθύμνου για το γηπεδικό, που τόσο απασχολεί το Ρέθυμνο κι ήταν ένας από τους λόγους απογοήτευσης του Κωστή Ζομπανάκη.

Μπορείτε να διαβάσετε όλα όσα είπε στο goodnet.gr

ΠΗΓΗ allstarbasket.gr

Σχολιάστε

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Περισσότερα στη κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ