Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Πρόεδρος και ΔΣ του Μίλων στο πλευρό του Λιόλιου

Το συγκινητικό μήνυμα του Προέδρου του Μίλωνα, με αναφορές σε ιστορικες στιγμές του αθλήματος με το οποίο εκφράζει τη στήριξη του ΔΣ στον Βαγγέλη Λιόλιο.

Περί του θέματος των επερχόμενων εκλογών της ΕΟΚ τοποθετήθηκε ο Πρόεδρος του ιστορικού σωματείου ΑΟΝΣ Μίλων κάνοντας γνωστή την θέση του ίδιου αλλά και του ΔΣ του συλλόγου που είναι να στηρίξουν την προσπάθεια που κάνει ο Βαγγέλης Λιόλιος για την προεδρία της ΕΟΚ.

Αναλυτικά η δημοσίευση του Προέδρου Κ.Μιχάλη Σακελλαρίδη στο προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:

« Από πολύ νέος ασχολήθηκα με τα κοινά και ιδιαίτερα αυτα του αθλητικού κινήματος !! Το άθλημα που αγάπησα ήταν το Μπάσκετ και μέσω του οποίου γνώρησα και σχετίστηκα με σημαντικούς ανθρώπους !! Εκτός από τον σύλλογο μου , τον ΜΙΛΩΝΑ , είχα ενεργό ρόλο και στα κοινά της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ) !!

Μαζί με τον αείμνηστο φίλο και οραματιστή Ανδρέα Βαρίκα υπήρξαμε αναπληρωματικά μέλλη του ΔΣ της ΕΟΚ και εγώ συμμετείχα στην επιτροπή πρωταθλημάτων της Ε.Ο.Κ.με τον αξέχαστο Νίκο Βαφάκη ! Μαζί με τον μεγάλο Πέτρο Καπαγέρωφ ιδρύσαμε την ΕΣΚΑΝΑ και πολλά άλλα !! Τιμώ και σέβομαι απεριόριστα την ιστορία και την προσφορά του Γιώργου Βασιλακόπουλου που εφτασε το Ελληνικό μπασκετ στην κορυφή του κοσμου !!

Τιμώ και σεβομαι την προσφορά μεγάλων εργατών και Ανθρώπων όπως ο Ανδρεας Μιαούλης, ο Πέτρος Καπαγέρωφ, ο Ζαχαρίας Αλεξάνδρου, ο Γιώργος Κολοκυθάς, ο Μιχάλης Βιντζηλαίος, ο Γιωργος Κόνιαρης, του τωρινού Γενικού Γραμματέα Τσαγκρώνη και πολλών άλλων !!! οι εποχές αλλάζουν και οφείλουμε να δώσουμε βήμα και ρόλο σε νέους ανθρώπους, νέες ιδέες και κυρίως με όρεξη για προσφορά και νέες δομές !!! Ετσι μαζί με το ΔΣ του συλλόγου που εχω την τιμή να ηγούμαι , ομόφωνα , αποφασήσαμε και προχωρήσαμε στην παρκάτω ανακόνωση !!

«Αδιαμφισβήτητα , το ελληνικό μπάσκετ τις προηγούμενες δεκαετίες κατέστη το αγαπημένο άθλημα όλων των Ελλήνων, συσπείρωσε όλες τις κοινωνικές ομάδες και κατάφερε να φέρει στα γήπεδα εκατοντάδες χιλιάδες παιδία. Παράλληλα, δημιούργησε τις προοπτικές εκείνες ώστε να αναπτυχθούν και να μεγαλουργήσουν σημαντικοί αθλητές, με αποκορύφωμα τις εθνικές επιτυχίες. Και αυτό οφείλουμε να το αναγνωρίσουμε, καθώς πάντοτε το άθλημα αυτό διέπονταν από έναν διαφορετικό πολιτισμό και μια ιδιαίτερη κουλτούρα συνεργασίας.

Ωστόσο σήμερα αντιμετωπίζουμε μια οριακή κατάσταση με τα σωματεία που υπηρετούν το άθλημα, τους αθλητές, τα παιδιά των υποδομών και τους αθλητικούς παράγοντες να βρίσκονται σε απόγνωση και την αβεβαιότητα να επικρατεί, λαμβάνοντας υπόψη και τη συγκυρία της πανδημίας. To μπάσκετ, το άθλημα που μας έχει χαρίσει αμέτρητες επιτυχίες και έντονα συναισθήματα τόσο σε εθνικό όσο και σε διασυλλογικό επίπεδο καλείται να περάσει στη νέα σύγχρονη εποχή, με την ΕΟΚ να αποτελεί το θεσμό εκείνο που θα λειτουργήσει ως ο πυρήνας της επανεκκίνησης. 

Με τεχνοκρατικές λύσεις, βασισμένες στις ανάγκες της εποχής. Με συναίσθημα γιατί το μπάσκετ πάνω από όλα θέλει ψυχή. Με σχέδιο δράσης για την επόμενη ημέρα. Με ανθρώπους που έχουν συγκεκριμένες προτάσεις και που όχι μόνο έχουν διάθεσή άλλα έχουν αποδείξει στην πράξη ότι μπορούν. Με στόχο να ξαναφέρουμε τα παιδιά στα γήπεδα, να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για μια σοβαρή αναπτυξιακή διαδικασία, να δημιουργήσουμε την ταυτότητα του Έλληνα καλαθοσφαιριστή. Με τα σωματεία -που πρέπει να στηριχθούν άμεσα ώστε να επιβιώσουν- να πρωταγωνιστούν όχι απλώς να παρακολουθούν.

Με πλήρη διαφάνεια και λογοδοσία. Και σε αυτή την κατεύθυνση θεωρούμε πως η υποψηφιότητα του Βαγγέλη Λιόλιου με την πρωτοβουλία Dwsepasa αποτελεί ευκαιρία για το άθλημα και μπορεί να δώσει την ώθηση που έχει ανάγη ελληνικό μπάσκετ.Δίνουμε πάσα λοιπόν μαζί, για να πετύχουμε το καλάθι εκείνο που θα ξανακάνει το μπάσκετ πρωταγωνιστή.

Ο Πρόεδρος και το ΔΣ

ΑΟΝΣ Μίλωνα.»

Σχολιάστε

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Περισσότερα στη κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ