Connect with us

ΑΡΘΡΑ

Ποιά θα είναι η επόμενη μέρα στην ΕΟΚ

Το σχέδιο έγινε νόμος και ο Γιώργος Βασιλακόπουλος δεν μπορεί να παραμείνει στην προεδρία της ΕΟΚ. Ποια είναι η επόμενη μέρα στην Ομοσπονδία; Ας δούμε τα δεδομένα.

Ένας από τους βασικούς στόχους του νόμου Αυγενάκη ήταν ξεκάθαρα η ομοσπονδία του μπάσκετ και συγκεκριμένα ο Γιώργος Βασιλακόπουλος ο όποιος πλέον δεν μπορεί όχι μόνο να ξανά είναι υποψήφιος για πρόεδρος αλλά ούτε και για μέλος του Δ.Σ.

Είναι το τέλος μιας εποχής η όχι? Φαίνεται πως πλέον ναι αλλά η Ομοσπονδία δεν πρόκειται να παραδοθεί έτσι απλά. Ο νέος νόμος θα ισχύει για μετά του Ολυμπιακούς αγώνες άρα μέχρι τον Σεπτέμβριο θα είναι στην προεδρία ο Βασιλακόπουλος.

Σίγουρα μια κίνηση της ΕΟΚ και του Βασιλακόπουλου είναι η ήδη προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας προκειμένου ο νόμος να κριθεί παράνομος και αντισυνταγματικός μιας και θέτει όριο ηλικίας.

Με τις εκλογές της ΕΟΚ να ετοιμάζονται για τον Σεπτέμβριο το τωρινό ΔΣ θεωρεί πως πρέπει να κρατήσει τα κεκτημένα χρόνων οπότε θα κάνουν ότι μπορούν τα ηνία και το ΔΣ να παραμείνουν ουσιαστικά στα ίδια χέρια. Μια προσπάθεια θα είναι να συσπειρώσουν παλιούς παράγοντες και μέλη του υπάρχοντος Διοικητικού Συμβουλίου που θα έχουν δικαίωμα εκλογής έτσι ώστε να διατηρήσουν τον έλεγχο μιας και νέος νόμος δίνει το δικαίωμα και σε άτομα εκτός ΔΣ να πάρουν θέση στην Ομοσπονδία πχ Γενικός Διευθυντής.

Ήδη η ονοματολογία έχει ξεκινήσει και επίσημα αλλά μέσα στους κύκλους της Ομοσπονδίας υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να παίξουν τον δικό τους ρόλο την επόμενη μέρα και έχουν ιδιαίτερες φιλοδοξίες ακόμα και για την θέση του Προέδρου. Έτσι και αλλιώς εντος της ΕΟΚ πάντα υπήρχαν διαφωνίες και διαφορετικές νοοτροπίες σχετικά με τα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό μπάσκετ. Χωρίς να είναι επικεφαλής πλέον ο Βασιλακόπουλος μια συσπείρωση θα είναι πολύ δύσκολη ακόμα και αν η βάση του Συμβούλιου μείνει η ίδια μιας και ο επόμενος πρόεδρος δεν θα δεχτεί να έχει ρόλο γλάστρας οπότε ακόμα και αν διατηρηθεί η δύναμη της υπάρχουσας διοίκησης τα πράγματα δεν θα είναι τόσο απλά την επόμενη μέρα.

Με την μέχρι τώρα ονοματολογία και τις κινήσεις που γίνονται σίγουρα οι εκλογές θα αποκτήσουν εντελώς διαφορετική μορφή σε σχέση με τα τελευταία χρόνια που δεν υπήρχε αντίπαλο δέος και οι εκλογές ήταν μια τυπική διαδικασία.

Από την άλλη δεν αποκλείεται και σύμπραξη μελών του νυν ΔΣ με ανθρώπους που δεν έχουν ασχοληθεί μέχρι τώρα όπως πχ παλιούς παίχτες που ενδιαφέρονται να προσφέρουν. Έτσι θα δημιουργηθεί ένα διαφορετικό μείγμα το οποίο ναι μεν δεν θα είναι αποκομμένο από το παρελθόν αλλά παράλληλα δεν θα αποτελεί και συνέχεια της προηγούμενης διοίκησης μιας και οι ρόλοι θα είναι διαφορετικοί και ο Βασιλακόπουλος δεν έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο.

Μέχρι στιγμής είναι αρκετά τα σενάρια και κανείς δεν ξέρει πως θα εξελιχτεί η όλη διαδικασία όσο πλησιάζει ο καιρός των εκλογών αφού το διάστημα είναι μεγάλο μέχρι τότε. Το σενάριο κυβέρνηση και ομοσπονδία να βρουν μια κοινή γραμμή πλεύσης έτσι ώστε η επόμενη μέρα να είναι ομαλή είναι πιθανή με ένα σχήμα κοινής αποδοχής για να αποφύγουν μια εμπόλεμη κατάσταση.

Το μήνυμα της κυβέρνησης δεν είναι μόνο ένας νόμος και τέλος μιας και την επόμενη μέρα και γενικά θέλει να ασχολείται και να έχει δυνατό λόγο και αυτό το μήνυμα ίσως να μην το έλαβαν υπ’όψιν τους μερικοί εντός και εκτός ομοσπονδίας.

Η συνέχεια σίγουρα θα έχει πολύ ενδιαφέρον όσο περνά ο καιρός και θα υπάρξει και ένταση μεταξύ όλων των ενδιαφερόμενων πλευρών αλλά η τωρινή διοίκηση της ΕΟΚ φαίνεται αποφασισμένη να μην παραδώσει εύκολα τα όπλα.

Ας δούμε τα ονόματα που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον.

ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Δεν θα μπορέσει να είναι όπως είπαμε υποψήφιος ξανά αλλά θα κάνει κινήσεις για να μείνει η διαχείριση και ο έλεγχος σε δικά του άτομα.  Πρώτη του επιλογή ο Γιάννης Μπορούσης που χαίρει εκτίμησης και είναι ο αγαπημένος του. Μια κουβέντα έχει γίνει μεταξύ τους έτσι ώστε ο πρώην διεθνής παίχτης μαζί με άλλους παίχτες να αναλάβουν. Πλέον με βάση τις τελευταίες πληροφορίες είναι ελάχιστες οι πιθανότητες για αυτό το σενάριο μιας και οι απαιτήσεις του Καρδιτσιώτη σέντερ δεν έγιναν πλήρως αποδεκτές από τον Βασιλακόπουλο. Ένα άλλο όνομα και λύση είναι η προώθηση του γιου του Σπύρου στην προεδρία παρότι δεν έχει ασχοληθεί ποτέ με το μπάσκετ. Μια ακόμα επιλογή είναι του έμπειρου και αξιόλογου Άρη Ζώη ο οποίος είναι μέλος σε διαφορές επιτροπές της ΦΙΜΠΑ και είναι της εμπιστοσύνης του. Τέλος το όνομα του πρόεδρου της ένωσης Κρήτης Μπάμπη Μαρκάκη επίσης ακούγεται σαν μια λύση αν και ο ίδιος ξεκαθάρισε πως δεν τον ενδιαφέρει κάτι τέτοιο.

ΛΙΟΛΙΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

Ο ισχυρός άνδρας του Προμηθέα Πατρών ακούγεται ότι έχει πάρει το χρίσμα από την Νέα Δημοκρατία ενώ ήδη έχει κάνει και συνάντηση με τον Βασιλακόπουλο για την επόμενη μέρα του μπάσκετ και της Ομοσπονδίας. Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει επιβεβαιώσει κάτι τέτοιο επίσημα άρα η προσπάθεια του είναι αυτόνομη και κάποια θέματα ίσως τον κάνουν να ακυρώσει τελευταία στιγμή την υποψηφιότητα του παρότι θεωρείται μια ισχυρή υποψηφιότητα. Αναμένεται να δούμε ποιοι θα τον πλαισιώσουν σε αυτήν την προσπάθεια μιας και κρατά κλειστά ακόμα τα χαρτιά του.

ΦΑΣΟΥΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ίσως η πιο ισχυρή υποψηφιότητα αυτή την στιγμή. Υπάλληλος της ΕΟΚ εδώ και χρόνια αν και φρέσκο απολυμένος μιας και έδειξε ενδιαφέρον για την θέση. Η αράχνη έχει αρχίσει να πλέκει τον ιστό της αλλά χωρίς να έχει επίσημα την στήριξη του Ολυμπιακού ακόμα. Σκοπός του Φασούλα είναι να συσπειρώσει γύρω του όσο το δυνατόν περισσότερους παλιούς παίχτες αλλά και τεχνοκράτες από τον χώρο του μπάσκετ. Παπαλουκάς και Διαμαντίδης είναι 2 από τα ονόματα που θα ήθελε δίπλα του με τον πρώτο να είναι θετικός ενώ ο δεύτερος περιμένει τι θα κάνει ο πρώτος, αν και οι τελευταίες δηλώσεις του Παπαλουκά ότι την ομοσπονδία πρέπει να την αναλάβει τεχνοκράτης και όχι παίχτης ίσως δείχνουν μια ρήξη μεταξύ τους.

ΝΤΑΚΟΥΡΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Είναι ο μοναδικός που κατέβηκε στις προηγούμενες εκλογές. Ο πρώην παίχτης και νυν προπονητής προς το παρόν δεν έχει δείξει διάθεση να συνεργαστεί με κάποιον αλλά ούτε και το αντίθετο. Εξαιρετικά ενεργός ως αντιπολίτευση με συνεχή αγώνα και πάντα με στοιχεία και σοβαρότητα αλλά χωρίς μεγάλη βάση υποστηρικτών. Παρόλα αυτά κάνει τον δικό του αγώνα και σίγουρα θα βρει περισσότερους υποστηρικτές από την πρώτη του προσπάθεια.Πολύ δύσκολο να εκλεγεί.

Κλείνοντας η άποψη μας είναι ότι η επόμενη μέρα ανεξαρτήτως ποιος θα είναι επικεφαλής της ΕΟΚ πρέπει να έχει και να υλοποιήσει έναν σχεδιασμό για την διαιτησία, την ανάπτυξη του μπάσκετ γενικότερα, την επόμενη μέρα στις εθνικές ομάδες και όχι μόνο στην ανδρών αφού το μπάσκετ ως άθλημα μας έχει χαρίσει τις περισσότερες μεγάλες στιγμές και τα περισσότερα μετάλλια σε εθνικό επίπεδο. Πολιτικά συμφέροντα και διαχωρισμοί δεν έχουν θέση αλλά και η μονιμότητα φέρνει κορεσμό.

Σχολιάστε

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Περισσότερα στη κατηγορία ΑΡΘΡΑ