Connect with us

Uncategorized

Παιχνίδια του ΣΕΓΑΣ με τις λίστες

Προκάλεσε μία εύλογη απορία, για αρκετό κόσμο, η ανακοίνωση του Λευτέρη Αυγενάκη για τα βήματα προς τη σταδική επιστροφή του αθλητισμού στην κανονικότητα.

Αν και αναφέρθηκε σε αρκετά ατομικά αθλήματα, ο υφυπουργός αθλητισμού παρέλειψε τον στίβο και εύλογα διερωτήθηκαν πολλοί εάν το έπραξε σκόπιμα ή εκ παραδρομής. Ειδικά οι άνθρωποι του ΣΕΓΑΣ ψάχνονταν για ώρες. Κυρίως επειδή είχαν φροντίσει εξ αρχής να κάνουν το δικό τους παιχνίδι με τη λίστα.

Στην τοποθέτησή του ο υφυπουργός αθλητισμού υπήρξε σαφής. Αναφέρθηκε στο άνοιγμα γηπέδων και εγκαταστάσεων για ατομικές προπονήσεις των αθλητών της προ-Ολυμπιακής ομάδας. Σε απλά ελληνικά, για εκείνους που έχουν ήδη κερδίσει την πρόκρισή τους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και όσους διατηρούν ακόμα πιθανότητες για την πραγματοποίηση του ονείρου.

Τα μέλη της προ-Ολυμπιακής ομάδας βρίσκονται στη λίστα των περίπου 170 ατόμων που έστειλε ο ΣΕΓΑΣ στον Σπύρο Ζαννιά και δημοσιοποίησε πριν καν την εγκρίνει ο επικεφαλής της Επιτροπής Ολυμπιακής Προετοιμασίας.

Αρχικά, μάλιστα, ο κατάλογος περιλάμβανε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, κοντά 300 νοματαίους, αλλά έγινε ένα σχετικό νοικοκύρεμα. Αλλά και πάλι, τα 170 άτομα ήταν πολλά. Μάλιστα μεταξύ αυτών υπάρχουν αθλητές και αθλήτριες ακόμα και από την κατηγορία παίδων – κορασίδων!

Στην ΕΟΕ, για να αποφύγουν νέα καθυστέρηση προχώρησαν σε ένα τρικ. Υπογράμμισαν με διαφορετικό χρώμα τα μέλη της προ-Ολυμπιακής ομάδας και έκαναν τη σχετική επισήμανση προς τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού που θα στείλει τον κατάλογο στις διευθύνσεις των αθλητικών εγκαταστάσεων. Κάπως έτσι δημιουργήθηκε μία πραγματική λίστα μέσα στην αρχική λίστα με 34 αθλητές και 31 προπονητές ή φυσιοθεραπευτές.

Με δεδομένα, βέβαια, όσα προηγήθηκαν όταν μπαίναμε στην καραντίνα, με διευθυντές δημοτικών γηπέδων να ακολουθούν τις οδηγίες του ΣΕΓΑΣ και όχι της πολιτείας, για κάποιες μέρες έχασε η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα. Άρα, μόνο ως σίγουρη δεν πρέπει να θεωρείται η τήρηση όσων ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης ο Λευτέρης Αυγενάκης. Αλλά εμείς δίνουμε την πραγματική διάσταση του ρεπορτάζ και παρακολουθούμε τις εξελίξεις.

Φυσικά, εκφράστηκε και μία άλλη εύλογη απορία. Τι γίνεται, για παράδειγμα, με τους κολυμβητές και τους υπόλοιπους αθλητές του νερού. Φυσικά και περιλαμβάνονται σε εκείνους που μπορούν να αρχίσουν προπονήσεις. Ακόμα και αν μιλάμε για ανοικτό κολυμβητήριο. Η εκδοχή που ακούσαμε στο περιθώριο της συνέντευξης, μας οδήγησε στην Επιστημονική Επιτροπή του υπουργείου Υγείας.

Οι λοιμωξιολόγοι, λοιπόν, έβαλαν απαγορευτικό για τις προπονήσεις στις πισίνες. Προσωρινά, αλλά ίσως αποδειχθεί ότι «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού».

Κι εδώ, βέβαια, δικαιώνεται και ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος, ο οποίος εξ αρχής σταμάτησε πρώτος όλες τις προπονήσεις αθλητών που ανήκουν στο δυναμικό της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος.

ΠΗΓΗ sportsfeed.gr

ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Σχολιάστε

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Περισσότερα στη κατηγορία Uncategorized