Connect with us

Uncategorized

ΠΑΣΑΠ: Ναι μεν, αλλά με προϋποθέσεις για επανέναρξη της βόλεϊ λιγκ

Από νωρίς το πρωί έχουν ξεκινήσει οι διαβουλεύσεις στη βόλεϊ λιγκ για την τύχη του πρωταθλήματος και θα κορυφωθούν αργά το βράδυ.

Αυτήν την ώρα (στις 20:00 ήταν προγραμματισμένη) ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ Παντελής Ταρνατόρος (άγνωστο τελικά αν θα είναι και ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Γιώργος Καραμπέτσος) θα έχει τηλεδιάσκεψη με την Υγειονονική Επιτροπή του Υφυπουργείου Αθλητισμού, η οποία και θα κρίνει αν και κυρίως το πότε θα μπορέσει να γίνει η επιστροφή των ομάδων στις προπονήσεις και τα γήπεδα.

Υπενθυμίζουμε ότι στην πρώτη δέσμη μέτρων που είχε ανακοινωθεί δεν συμπεριλαμβάνονταν τα κλειστά γυμναστήρια με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι το άνοιγμα τους πάει για τα μέσα Ιουνίου (κάτι που αν επιβεβαιωθεί σήμερα τότε πολύ απλά το πρωτάθλημα τελείωσε).

Πριν πάντως την καθοριστική βραδινή τηλεδιάσκεψη, ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ είχε το μεσημέρι ανάλογη επαφή με τον ΠΑΣΑΠ, όπου αντάλλαξαν απόψεις με τη Λίγκα να πιέζει προς την κατεύθυνση της επανεκκίνησης και τους αθλητές να είναι θετικοί αλλά εφόσον υλοποιηθούν συγκεκριμένοι όροι.

Κι αυτό δεν είναι κάποιο αυθαίρετο συμπέρασμα αλλά το αποτέλεσμα των συζητήσεων που ακολούθησαν αμέσως μετά μέσω της τηλεδιάσκεψης που έγινε με την παρουσία εκπροσώπων των 10 ομάδων της βόλεϊ λιγκ.

Εκεί λοιπόν παρά τους όποιους ενδοιασμούς οι αθλήτες δήλωσαν θετικοί στο ενδεχόμενο επανέναρξης του πρωταθλήματος με τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

-Να ανάψει το πράσινο φως ο ΕΟΔΥ και η αρμόδια Υγειονομική Υπηρεσία

-Να τηρηθούν αυστηρά τα πρωτόκολλα υγείας που θα αποστείλουν οι αρμόδιοι φορείς και να γίνεται έλεγχος στην εφαρμογή τους («και όχι όπως στην προκήρυξη της ΕΣΑΠ όπου για παράδειγμα άλλα λέει για το ύψος των γηπέδων και μετά μπαίνει ένας αστερίσκος και τα αλλάζει όλα).

-Να δοθεί τουλάχιστον ένας μήνας προετοιμασίας πριν από την επανέναρξη των αγώνων και το νέο σύστημα διεξαγωγής (γιατί θα υπάρξει σίγουρα τροποποίηση και τα πλέι οφ θα είναι μόνο για τις πρώτες 4 ομάδες) να μην εξοντώνει σωματικά και πνευματικά τους αθλητές.

-Από τη στιγμή που το πρωτάθλημα θα συνεχιστεί, τότε όλα τα συμβόλαια όλων των ομάδων θα αποπληρωθούν στο 100%…

Όλα τα παραπάνω ουσιαστικά αποτελούν την κοινή θέση των αθλητών και των 10 ομάδων, οι οποίοι πρέπει να τονίσουμε ότι έθεσαν και το θέμα των ξένων συναδέλφων τους που έχουν επιστρέψει στην πατρίδα τους.

Από την πλευρά της ΕΣΑΠ αναφέρθηκε ότι δεν χρειάζεται να μπουν σε 14ημερη καραντίνα, ωστόσο κι αυτό το θέμα θα ξεκαθαριστεί στην βραδινή σύσκεψη με τον ΕΟΔΥ.

Υπομονή λίγες ώρες λοιπόν και θα μάθουμε αν όντως υπάρχουν ελπίδες για να ξαναδούμε βόλεϊ φέτος ή αν απλά για μια ακόμη φορά χάθηκε (με εγκληματικό τρόπο) πολύτιμος χρόνος για να δουλέψουμε για την επόμενη σεζόν.

ΠΗΓΗ sportsfeed.gr

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΥΧΑΛΑ

Σχολιάστε

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Περισσότερα στη κατηγορία Uncategorized