Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Πανιώνιος, Μίλωνας, Πανελλήνιος, Σπόρτιγκ και Απόλλωνας σε διάλογο με την κυβέρνηση

Η κρίση του κορωνοϊού που πλήττει και τον αθλητισμό, ένωσε ιστορικά αθλητικά σωματεία που μοιράζονται τις ίδιες αγωνίες. Έτσι ο Μίλωνας με δική του πρωτοβουλία μαζί με τον Πανιώνιο, τον Πανελλήνιο, τον Απόλλωνα και το Σπόρτιγκ είχαν επικοινωνία με το Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ. Μαυρωτά μετά την επιστολή που έστειλαν για έκτακτη επιχορήγηση.

Με πρωτοβουλία του Μίλωνα και σε συνεργασία με ιστορικά σωματεία όπως ο Πανιώνιος, ο Πανελλήνιος, ο Απόλλωνας και ο Σπόρτιγκ στάλθηκε επιστολή προς το Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ. Μαυρωτά για έκτακτη επιχορήγηση.

Έτσι Πανιώνιος, Μίλωνας, Πανελλήνιος, Απόλλωνας και ο Σπόρτιγκ συνεργάστηκαν και είχαν διάλογο με την κυβέρνηση και συγκεκριμένα με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ. Μαυρωτά. Σημειώνεται ότι αυτοί οι ιστορικοί σύλλογοι δεν είναι οι μόνοι που προσυπογράφουν καθώς ίδια διάθεση έχουν δηλώσει και άλλα σωματεία που διαθέτουν ιδιόκτητες εγκαταστάσεις ανά την Ελλάδα.

Κοινός παρανομαστής πέρα από την πολύχρονη υπηρεσία των συλλόγων στον αθλητισμό και τις τοπικές κοινωνίες, είναι και οι ιδιόκτητες εγκαταστάσεις τους, η καθημερινή πάλη για τη συντήρησή τους με δικά τους κεφάλαια και οι χιλιάδες αθλούμενοι που τις χρησιμοποιούν. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία στην οποία θα συμμετέχουν και άλλα αντίστοιχα σωματεία με στόχο όλοι οι αθλητικοί σύλλογοι της χώρας με ιδιόκτητες εγκαταστάσεις να ενώσουν τις δυνάμεις του στον κοινό σκοπό για τη στήριξη του αθλητισμού και των σχετικών δομών που δεν συντηρούνται από το κράτος ούτε λαμβάνουν κάποια βοήθεια.

Έπειτα από την αποστολή της παρακάτω επιστολής, ο Αντιπρόεδρος του Μίλωνα, Κωνσταντίνος Ασημακόπουλος, που έχει αναλάβει να συντονίσει την πρωτοβουλία, σε πλήρη συνεννόηση με τις διοικήσεις των αθλητικών συλλόγων, είχε επικοινωνία με τον κ. Μαυρωτά ο οποίος γνωρίζοντας καλά τα ζητήματα του αθλητισμού έδειξε ουσιαστική ευαισθητοποίηση και σημείωσε πως τα όποια μέτρα στήριξης ληφθούν δεν θα είναι οριζόντια αλλά θα βασίζονται σε ποσοτικά δεδομένα για να υπάρχει και δικαιοσύνη.

Αναλυτικά η σχετική επιστολή:

“Μέσα στην πρωτοφανή πανδημική συγκυρία, από την οποία πλήττεται και η χώρα μας, τα αθλητικά σωματεία, έχοντας ήδη σημαντικά βάρη που επωμίζονται με τις δικές τους και μόνο δυνάμεις, βρίσκονται σε οριακό σημείο. Ωστόσο, οι σύλλογοι που διαθέτουν ιδιόκτητες εγκαταστάσεις πλήττονται ακόμα περισσότερο καθώς,μέσα σε όλες τις υποχρεώσεις τους, όπως η εξασφάλιση και η προστασία προπονητών,γυμναστών,αθλητών και του διοικητικού προσωπικού τους, πρέπει να ανταποκριθούν-χωρίς έσοδα σήμερα-και στο δυσβάστακτο κόστος της συντήρησης των αθλητικώ ,εγκαταστάσεών τους, οι οποίες,δεν φιλοξενούν την παραμικρή αγωνιστική η προπονητική δραστηριότητα αυτή την περίοδο και μέχρι την άρση των σχετικών μέτρων.Πρόκειται δε για ιστορικά σωματεία με πλούσια και μακρόχρονη αθλητική και κοινωνική προσφορά.

Εκτιμούμε ιδιαίτερα την πρόθεσή σας που βρίσκεται προς την σωστή κατεύθυνση,όπως εκδηλώθηκε με την πρόσφατη δημόσια παρέμβασή σας για μέτρα στήριξης.Οι ανάγκες,όμως,που έχουν ανακύψει σήμερα συσσωρεύονται καθημερινά,γίνονται περισσότερες,επιτακτικές και απαιτούν αρκετά βήματα από την πλευρά σας ώστε να αποφευχθεί η διαφαινόμενη οριστική διακοπή της λειτουργίας των σωματείων μας.

Στο πλαίσιο αυτό επιτρέψτε μας να θεωρούμε ως απόλυτη ανάγκη και προτεραιότητα μία έκτακτη επιχορήγηση,η οποία θα δώσει μιά ανάσα ζωής πρωτίστως στα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία που διαθέτουν ιδιόκτητες εγκαταστάσεις. Η επιχορήγηση -ενίσχυση- αυτή θα μπορούσε να συνοδεύεται η,αναλόγως, να λάβει τη μορφή συγκεκριμένων διοικητικών μέτρων,τα οποία, σε κάθε περίπτωση,είμαστε στη διάθεσή σας να συζητήσουμε,έστω και μέσω τηλεδιάσκεψης.

Άλλωστε οι ερασιτεχνικοί αθλητικοί σύλλογοι με ιδιόκτητες εγκαταστάσεις,τις οποίες με τεράστιες θυσίες συντηρούμε, αποτελούν σημεία αναφοράς για τις τοπικές κοινωνίες και πνεύμονες υγιούς άθλησης για τη νεολαία. Ελπίζουμε, στην ευαισθητοποίηση της Πολιτείας καθώς και στο φίλαθλο προσωπικό σας ενδιαφέρον ώστε οι ερασιτεχνικοί αθλητικοί σύλλογοι με ιδιόκτητες εγκαταστάσεις να εξακολουθήσουν και στο μέλλον να διαδραματίζουν το ρόλο αυτό”.

Την επιστολή υπογράφουν: ΑΟΝΣ Μίλων, Γ.Σ Απόλλων Σμύρνης, Πανελλήνιος Γ.Σ., Πανιώνιος Γ.Σ.Σ. καθώς και ο ΑΟ Σπόρτιγκ

Ο Πρόεδρος του Μίλωνα, κ. Σακελλαρίδης σημειώνει σχετικά: “Οι αθλητικοί συλλόγοι με ιδιοκτήτες εγκαταστάσεις επιτελούν κοινωνικό και αθλητικό έργο, ενώ παράλληλα με όλα τα άλλα έχουν να επωμισθουν και τα έξοδα συντήρησης αυτων των εγκαταστάσεων δίχως καμία αρωγή από την πολιτεία. Ωστόσο σήμερα με την αναστολή λειτουργίας μας, οι υποχρεώσεις τρέχουν και γιγαντονωνται. Γι αυτό το λόγο η πολιτεία πρέπει να δείξει ουσιαστικό ενδιαφέρον και να μη μείνει στα ευχολόγια”

Ο Πρόεδρος του ΑΟ Σπόρτιγκ δήλωσε: Ο Α.Ο.ΣΠΟΡΤΙΓΚ βιώνοντας και αυτός τις συνέπειες που προκάλεσε η παγκόσμια πανδημία του covid-19 και έχοντας πλήρη ταύτιση στην άποψη πού διατύπωσαν και άλλα ιστορικά αθλητικά σωματεία πού έχουν στην κατοχή τους ιδιόκτητες αθλητικές εγκαταστάσεις που καθιστούν την βιωσιμότητα τους εξαιρετικά δύσκολη, δηλώνει την συστράτευση του σε αυτή την κίνηση και ενώνει την φωνή και τις δυνάμεις του μαζί τους ώστε η επόμενη ημέρα να μας βρει στα γήπεδα και να συνεχίσουμε όλοι να προσφέρουμε στον ελληνικό αθλητισμό και γενικότερα στο κοινωνικό σύνολο.Πιστεύουμε ότι οι αρμόδιοι φορείς θα ανταποκριθούν στα αιτήματα μας και θα στηρίξουν την ιδιαίτερη αυτή κατάσταση με γνώμονα το καλό του αθλητικού και κοινωνικού συνόλου.

Ο ΓΓ του Απόλλωνα κ. Χαραλαμπίδης σχολιάσε σχετικά : “Η αναστολή λειτουργίας των τμημάτων υποδομών(ακαδημίες ποδοσφαίρου,καλαθοσφαίρισης,πετοσφαίρισης και υδατοσφαίρισης)και του ιδιόκτητου μικρού,για παιδιά και νήπια,κολυμβητηρίου στερεί από τον Σύλλογό μας τους βασικότερους πόρους του,τη στιγμή που εξακολουθούν να τρέχουν οι υποχρεώσεις προς τους προπονητές και γυμναστές.Η διακοπή διεξαγωγής του επαγγελματικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου στερεί τον Σύλλογό μας από τα ποσά που αντιστοιχούν στα νόμιμα δικαιώματά του επί των εισπράξεων από τα εισιτήρια. Οι οφειλές για ηλεκτρικό ρεύμα,τηλέφωνο και νερό,για τα δημοτικά τέλη,τον ΕΦΚΑ,τους προμηθευτές κ.α. και για τη συντήρηση των εγκαταστάσεων εξακολουθούν να συσσωρεύονται”.

ΠΗΓΗ basketblog.gr

Σχολιάστε

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Περισσότερα στη κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ