Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι κορασίδες του Γ.Σ. ΦΑΛΑΝΗΣ στο FINAL 4 της ΕΣΚΑΘ (pics)

Τα κορίτσια του Γκουντελάκη Αντώνη και με την συνδρομή από φέτος του Τεκούση Βασίλη κατάφεραν κάτι που πριν χρόνια φάνταζε δύσκολο ως ακατόρθωτο.

 

του Σπύρου Δεμίρη

 

Μια ομάδα , περιοχής με 4,500 κατοίκους και συγκεκριμένα της Φαλάνης (10χλμ έξω από την Λάρισα) πρωταγωνιστεί πλέον και είναι στις 4 καλύτερες ομάδες της Θεσσαλίας. Με πολλή δουλειά από όλους , με επιμονή και υπομονή από την διοίκηση και τον Πρόεδρο Ζιώγα Βασίλη , με θυσίες , αλλά πάνω από όλα με πάθος και αυταπάρνηση τα κορίτσια απέδειξαν ότι με σκληρή δουλειά , με ομαδικότητα , πειθαρχία μπορούν να γίνουν πρωταγωνίστριες.

Πέρασαν πολλές ψυχολογικές διακυμάνσεις , χαράς και λύπης , καλής και κακής απόδοσης , αλλά κατάφεραν μαζί με τους προπονητές οι οποίοι δίνουν και την ψυχή τους , να είναι νικήτριες. Κορίτσια που και του χρόνου πλην ενός-δύο θα είναι και πάλι μαζί για να κερδίσουν εμπειρίες και να γίνουν καλύτερες αθλήτριες και άνθρωποι εφόσον οι ηλικία τους , είναι στα όρια των κορασίδων και για την επόμενη χρονιά.

 

Αντώνη γνωρίζεις τα κορίτσια και τα προπονείς χρόνια . Τι μπορούν να καταφέρουν φέτος και τι σχεδιάζετε για το μέλλον. Υπάρχει ο στόχος μιας γυναικείας ομάδας μπάσκετ; Υπάρχουν κορίτσια από πίσω που μπορούν να στηρίξουν την συνέχεια της προσπάθειας; Ποια είναι τα προσωπικά σου σχέδια για το μέλλον;

-(Αντώνης Γκουντελάκης): Το αγωνιστικό τμήμα Κορασίδων το είχα αναλάβει πριν τέσσερα χρόνια και κοινός σκοπός ήταν η δημιουργία ενός ανταγωνιστικού συνόλου σε βάθος χρόνων, προκειμένου να φτάσουμε στις 4 καλύτερες ομάδες της Θεσσαλίας και γιατί όχι πρωταθλήτριες. Το καλοκαίρι στην έναρξη της προετοιμασίας μας, ορίσαμε τους στόχους για τη νέα χρονιά, με κοινό στόχο να παρουσιάσουμε ένα όμορφο μπάσκετ που να χαίρονται οι αθλήτριες και φυσικά η πρόκριση στο final 4 της Θεσσαλίας. Καταφέραμε και πετύχαμε το στόχο μας και είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι που γράψαμε ιστορία, καθώς είναι η πρώτη φορά που αγωνιστικό τμήμα του Συλλόγου μας θα λάβει μέρος σε τελική φάση πρωταθλήματος.

Στην τελική αυτή φάση, θα ζήσουμε μια πρωτόγνωρη εμπειρία στην οποία θα πάμε να αντιμετωπίσουμε έναν αξιόλογο και ταλαντούχο αντίπαλο, τον Ολυμπιακό Βόλου και θα προσπαθήσουμε να διεκδικήσουμε το καλύτερο που μπορούμε.  Στόχος μας το κοντινό μέλλον είναι η δημιουργία μιας γυναικείας ομάδας με στελέχωσή της από τις αθλήτριες της Ακαδημίας μας. Ο σύλλογος μας διαθέτει τμήματα υποδομής από όλες τις ηλικίες με αγόρια και κορίτσια. Οι μελλοντικές κορασίδες μας είναι το τμήμα Mini κοριτσιών που απαρτίζεται από 15 αθλήτριες σε τωρινή ηλικία 11 και 12 ετών, στα οποία δίνουμε βάση με προγράμματα προπόνησης, σε αγόρια και κορίτσια, με σκοπό την εξέλιξη τους και την καθιέρωση τους στα πρωταθλήματα της Ένωσης Θεσσαλίας.  Σε συνεργασία με τον ΓΣ Φαλάνης, πλάθουμε πρώτα απ’ όλα χαρακτήρες για τη ζωή και προσπαθούμε να δημιουργήσουμε τμήματα με ήθος, αρχές και υγιή ανταγωνισμό. Σκοπός μου είναι να βοηθήσω όλους τους αθλητές να γίνονται καλύτεροι άνθρωποι, καλύτεροι παίκτες και να κατακτήσουν το μέγιστό δυνατό των ικανοτήτων τους. Μέσω της προπόνησης, της συγκέντρωσης και της νοοτροπίας θα φτάσουμε ψηλότερα.

-Βασίλη πες μας λίγα λόγια για τα κορίτσια και την δουλειά που γίνεται. Τι πιστεύεις ότι έγινε φέτος και συνετέλεσε να είναι τα κορίτσια πρωταγωνίστριες;

-(Βασίλης Τεκούσης): Είναι κάτι πρωτόγνωρο για την ομάδα του Γ.Σ Φαλάνης και ειδικά για το τμήμα Κορασίδων αυτό που έγινε την φετινή χρονιά. Η σκληρή δουλειά των παιδιών και των προπονητών απέδωσε και πάμε να πάρουμε οτι καλύτερο μπορούμε απέναντι στην ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου!!

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: ΓΣΦΑΛΑΝΗΣ: (Προπονητές: Γκουντελάκης Αντώνης, Τεκούσης Βασίλης- Γκουντελάκης Δωρόθεος) Κατίνα Α. ,Μπαρμπαγιάννη Μ. , Μπαρμπαγιάννη Δ., Τανάγια Στ. , ΠετρούλιαΒ., Καούνα Μ., Παπακωνσταντίνου Α., Πιάνα Ρ., Χατζηκαρκαντά Κ., Ζιώγα Δ.,Μπρότση Ε., Χύσκα Μ., Ιγγλέζου Α., Κότη Β., Κότη Λ., Μητραλή Θ., Κυπαρίση Κ.

Τρεις από τις παραπάνω και συγκεκριμένα Μητραλή Θ. , Χύσκα Μικαέλα και Ιγγλέζου Αντωνία συμμετέχουν οι δύο πρώτες στην Κ16 και η τρίτη στην Κ14 της ΕΣΚΑΘ.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ!!!!

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Σχολιάστε

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Περισσότερα στη κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ