Connect with us

ΑΡΘΡΑ

Οι θεματοφύλακες του μπάσκετ και της ΕΟΚ

Μαζί με τους θεματοφύλακες του Συντάγματος εμφανίστηκαν και οι θεματοφύλακες του μπάσκετ και της ΕΟΚ. Αυτοί που είναι ακόμα αγκιστρωμένοι και κολλημένοι στο παλιό και ακόμα δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι έχουν χάσει τα προνόμια χρόνων. Προνόμια που δεν πρόκειται ποτέ να αναφέρουν αφού πλέον είναι ασύμφορο. Οι φίλοι μου Νίκος, Χρήστος, Λάζαρος, Γιώργος και άλλοι (τυχαία τα ονόματα) συνεχίζουν την ρητορική της διχόνοιας και του μίσους στην επόμενη μέρα του μπάσκετ.

Περιμένουμε σε 3 μήνες να γίνουν όσα δεν έγιναν τα τελευταία τουλάχιστον 20 χρόνια όπου η ανοχή ήταν καθολική και δεν μιλούσε κανείς. Ο καλύτερος όρος είναι «βολεμένοι θεματοφύλακες».

Σχετικά με τον Βασίλη Ντάκουρη και τις ευθύνες που του αναλογούν, όπως ανέφερε γνωστό παπαγαλάκι, επειδή ακόμα δεν έχουν κοινοποιηθεί κάποια οικονομικά στοιχεία και γενικά θέματα διαφάνειας, μάλλον ξεχνάει ότι πρώτη φορά στοιχεία  Ένωσης γνωστοποιηθεί (ανάρτηση στοιχείων ΕΣΚΑ, πρακτικά συνεδριάσεων Ομοσπονδία κλπ). Επίσης ο γνωστός παπαγάλος ξεχνά πολύ εύκολα τον αγώνα που έχει κάνει για τη διαφάνεια ο Βασίλης Ντάκουρης όταν όλοι τότε τον έλεγαν γραφικό, αποκλείοντας τα θέματα του να παίξουν στα site. Η διαφάνεια ήταν από τις κορυφαίες δεσμεύσεις του Βαγγέλη Λιόλιου και πιστεύω πως θα τηρηθεί στο έπακρο.

Χρειάζεται χρόνος για να αλλάξουν όσα παρέλαβε η νέα διοίκηση μετά από τόσα χρόνια απαξίωσης του μπάσκετ. Οι δεσμεύσεις παραμένουν δεσμεύσεις και πιστεύω πως θα τηρηθούν. Κάναμε υπομονή και γάργαρα τον κακό παραγοντισμό τα τελευταία είκοσι και βάλε χρόνια και μας έπιασε η πρεμούρα της αλλαγής όλων των κακώς κειμένων μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα…

Χρειάζεται χρόνος για να επέλθει η αναγέννηση του Ελληνικού μπάσκετ και όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής, δείχνουν πως το καράβι βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση πλέον. Η αμφισβήτηση και η κριτική είναι λογική ως ένα σημείο, αρκεί να είναι καλοπροαίρετη και να βοηθά στην θετική εξέλιξη. Τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στο αναπτυξιακό πρόγραμμα, στις Εθνικές ομάδες, στη δομή και τα οικονομικά της Ομοσπονδίας κλπ δεν μπορούν να λυθούν μέσα σε διάστημα λίγων μηνών. Το σίγουρο είναι πως αρνητικοί κριτές, δεν μπορούν να είναι όλοι αυτοί που ήταν χειροκροτητές όλων αυτών των κακώς κειμένων τόσων ετών. Ας βάλει ο καθένας τον εαυτό του σε πρώτο πλάνο, να δει τι έχει κάνει στα παραπάνω θέματα κα μετά θα μπορεί να κρίνει και όλους τους άλλους.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως ότι και να κάνει η Ομοσπονδία, όσο και να προσπαθήσει να επαναφέρει το μπάσκετ εκεί που του αξίζει, πρέπει να υπάρχει η συμμετοχή όλων των ανθρώπων που αγαπούν το άθλημα. Σωματεία, παράγοντες, προπονητές πρέπει να αγκαλιάσουν την προσπάθεια και συντεταγμένα να βοηθήσουν στο πλάνο που έχουν βάλει οι διοικούντες για να πάει όσο πιο μακριά μπορεί. Οφείλουμε να στηρίξουμε την νέα προσπάθεια που γίνεται και εδώ θα είμαστε για να κρίνουμε καλοπροαίρετα τα όποια λάθη μπορεί να γίνουν.

Η ευθύνη είναι συνολική, στο βαθμό που αναλογεί στον καθένα. Το ποιοι είναι πρόθυμοι και ικανοί για αυτήν την αλλαγή, είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό.

Σχολιάστε

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Περισσότερα στη κατηγορία ΑΡΘΡΑ