Connect with us

ΕΚΑΣΔΥΜ

Οι απόψεις των προπονητών στα επίκαιρα θέματα και τι απαντάνε για την επομένη μέρα στο maksports (2ο Μέρος)

Η επόμενη μέρα θα είναι δύσκολη για το μπάσκετ αλλά και για τον αθλητισμό στο σύνολό του. Η επανέναρξη μοιάζει δύσκολη και αβέβαιη. Το maksports.gr επικοινώνησε με τις ομάδες της ΕΚΑΣΔΥΜ αλλά και από την υπόλοιπη Ελλάδα παίρνοντας τις απόψεις προπονητών και παραγόντων πάνω σε τρία επίκαιρα και  συγκεκριμένα ερωτήματα.

1) Πιστεύεται ότι είναι εφικτό να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα με τις συνθήκες που επικρατούν σήμερα;

2) Πως βλέπετε την μέχρι τώρα πορεία του Αθλητικού Μητρώου; Κινείται και είναι προς την σωστή κατεύθυνση;

3) Για το μεγάλο θέμα που έχει προκύψει τις τελευταίες μέρες σε όλη την Ελλάδα με τις κρυφές προπονήσεις τι άποψη έχετε;

Οι απαντήσεις και οι λύσεις που προτάθηκαν είναι ποικίλες, έχοντας ο καθένας τις προτεραιότητές του, δείχνοντας πως όλοι αγωνιούν για το μέλλον του αθλήματος στην περιοχή μας αλλά και σε όλη την επαρχία.

Η επιστροφή στα γήπεδα δεν θα είναι εύκολη και πρέπει συλλογικά να βρεθεί λύση έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν. Είναι μια μοναδική ευκαιρία να γίνει ένα restart με σωστό τρόπο και όχι άλλες προχειρότητες όπως μέχρι σήμερα γινόταν. Τους ευχαριστούμε όλους για την άμεση ανταπόκριση!!

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΣΑ ΜΑΣ ΔΗΛΩΣΑΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ ΕΔΩ

ΚΑΡΑΤΑΓΛΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (ΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ)

 

1)Πρώτα από όλα να πω ότι ευχή και θέληση μου είναι να μπούμε ξανά στα γήπεδα το γρηγορότερο , να παίξουμε το άθλημα που αγαπάμε και να τελειώσουν κανονικά όλα τα πρωταθλήματα.

Πρωταρχική μέριμνα θα πρέπει να υπάρχει για τα ηλικιακά πρωταθλήματα, γιατί η χρονιά για αυτά τα παιδιά δε γυρίζει πίσω. Βέβαια το βλέπω πολύ δύσκολο να γίνει αυτό και μακάρι να διαψευστώ. Ακόμα και 7 Ιανουαρίου να αρχίσουν οι προπονήσεις , οι αγώνες λογικά θα ξεκινήσουν Φεβρουάριο με την προϋπόθεση βέβαια ότι όλα θα πάνε καλά. Οπότε  για να τελειώσουν τα πρωταθλήματα θα πρέπει οι αγώνες να διεξάγονται Τετάρτη – Κυριακή , πράγμα δύσκολο για τους παίκτες οι οποίοι δεν είναι επαγγελματίες. Άποψή μου όμως  είναι πως τα πρωταθλήματα πρέπει να τελειώσουν ακόμα κι αν χρειαστεί να παίζουμε μέσα στο καλοκαίρι.

2)Όσον αφορά το Αθλητικό Μητρώο , σίγουρα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. Υπάρχει η θέληση να αλλάξει το σκηνικό χάους που επικρατεί. Φυσικά όλα θα κριθούν εκ του αποτελέσματος .

3)Κατά την γνώμη μου θα έπρεπε να επιτρέπονται οι προπονήσεις με το απαραίτητο πρωτόκολλο βέβαια. Αυτή η μακροχρόνια αποχή είναι καταστροφική και ταυτόχρονα ρίχνει νερό στο μύλο αυτών που θέλουν τα παιδιά μας μακριά από τα γήπεδα, αυτών που θέλουν τα παιδιά μας να κοιμούνται πάνω σε ένα κινητό ή σε έναν υπολογιστή και μακριά από κάθε τι που θα μπορούσε να τα ξυπνήσει όπως ο αθλητισμός. Από την  στιγμή όμως που απαγορεύονται οι προπονήσεις, και η πειθαρχία είναι ένα κομμάτι του αθλητισμού και του μπάσκετ, θα πρέπει να πειθαρχήσουμε, αφού κάθε τι διαφορετικό είναι παράνομο ανεύθυνο και unfair. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι δε πρέπει να διεκδικήσουμε , να πιέσουμε εκεί που πρέπει και να καταφέρουμε να ανοίξουμε τα γήπεδα το γρηγορότερο. Μέχρι τότε ας περιοριστούμε σε ατομική προπόνηση στίβου όσο αντέχουν ακόμα τα παιδιά για να κάνουμε  πιο εύκολη την επανεκκίνηση .

Υ.Γ. unfair θα είναι και όταν ξαναρχίσουμε μια ομάδα να έχει 2 μήνες καραντίνα και η άλλη 3 μήνες π.χ. Κοζάνη τώρα , Καστοριά στην πρώτη Καραντίνα !!!

 

ΤΖΙΛΙΝΗΣ ΖΗΣΗΣ (ΠΑΟΚ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΣ)

 

1)Εξυπακούεται ότι όλοι γενικώς οι άνθρωποι του αθλητισμού από όποιο πόστο και να βρίσκονται και να τον υπηρετούν θα ήθελαν τα πρωταθλήματα να ξεκινάνε και να τελειώνουν μόνο μέσα στους αγωνιστικούς χώρους. Οπότε είναι αυτονόητο ότι επιθυμώ  να ξεκινήσει το πρωτάθλημα αν φυσικά υπάρχουν οι συνθήκες να γίνει αυτό. Από την άλλη όμως πλευρά η πραγματικότητα είναι ότι δυσκολεύομαι πολύ να δω πως θα γίνει να ξεκινήσει το πρωτάθλημα μας μετά από τρεις(3) περίπου μήνες αποχή από σχεδόν κάθε αθλητική δραστηριότητα ειδικά στην κατηγορία μας που δεν είναι επαγγελματική και οι αθλητές μας δεν είναι επαγγελματίες.

 

Ενδεχομένως για να μπορέσει το πρωτάθλημα να ξεκινήσει πρέπει αρχικά να διασφαλιστεί η υγεία των παικτών των προπονητών των παραγόντων αλλά και όλων των εμπλεκομένων φορέων(διαιτητών γραμματείας κλπ). Επί του πρακτέος θα πρέπει να γίνονται εβδομαδιαίως rapid tests σε όλα τα μέλη κάθε ομάδας των οποίων το οποιοδήποτε κόστος θα πρέπει κατά την άποψη μου να το αναλάβει είτε το κράτος είτε η Ε.Ο.Κ. Αν όλα τα παραπάνω μπορούσαν να πραγματοποιηθούν  θεωρώ ότι οι αθλητές για να επανέλθουν στην  αγωνιστική δράση χρειάζονται χρόνο για την  προετοιμασία τους που δεν μπορεί να είναι μικρότερος από  4-6 εβδομάδες για να μην έχουμε το άγχος πιθανού τραυματισμού. Σίγουρα πάντως αν τηρηθούν όλα όσα ανέφερα και ο τρόπος  διεξαγωγής του πρωταθλήματος λόγω μη επαρκούς χρόνου θα πρέπει να τοποθετηθεί σε μία νέα βάση.

 

Πιθανόν με διεξαγωγή του ενός μόνο γύρου της Α Φάσης και μία πλήρη σειρά των play off(όλοι με όλους σε δύο γύρους).Αυτό όμως είναι κάτι που πιστεύω ότι  θα μπορέσει να εξεταστεί εφόσον ξεπεράσουμε τα προηγούμενα στάδια. Μέχρι τότε ας κάνουμε όλη μας υπομονή και ας διατηρήσουμε την αισιοδοξία μας.

 

2)Θεωρώ ότι είναι μια κίνηση που θα έπρεπε να είχε γίνει εδώ και πολλά χρόνια στο χώρο του αθλητισμού και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην παρούσα κυβέρνηση αλλά και στον  Γενικό  Γραμματέα  Αθλητισμού   πού την υλοποιούν. Καταρχήν εξαφανίζονται ορθώς πάντοτε κατά την άποψή μου τα σωματεία -σφραγίδες που είχαν δημιουργηθεί μόνο για να ψηφίζουν. Κατά δεύτερο λόγο μέσα από αυτό το μητρώο θα ενισχύονται οικονομικά τα σωματεία τα οποία η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια δεν έπαιρναν από πουθενά καμιά απολύτως οικονομική βοήθεια. Και τρίτον θα γνωρίζουμε ποιά σωματεία είναι καθόλα νόμιμα και αναγνωρισμένα.

Όσον αφορά το αν κινείται προς την σωστή κατεύθυνση θεωρώ ότι ισχύει γιατί ήδη παρακολουθώ και μαθαίνω ότι σε λίγες μέρες τα σωματεία που έχουν ήδη ολοκληρώσει την εγγραφή τους θα πάρουν την οικονομική ενίσχυση και θα καταφέρουν να πάρουν μια μικρή ανάσα μέσα στην δύσκολη περίοδο της επιδημίας του κορονοϊού.

Προσωπικά θα ήθελα να δημιουργηθεί και άμεσα Μητρώο Προπονητών γιατί πιστεύω ότι ο προπονητής είναι πρώτα και πάνω απ όλα παιδαγωγός στον οποίο όλοι οι γονείς εμπιστευόμαστε την διάπλαση και την ανάπτυξη(σωματική και νοητική) των παιδιών μας και θα πρέπει να ξέρουμε ποιοί είναι εγγεγραμμένοι σ αυτό.

 

3)Μπορώ να καταλάβω και να ταυτιστώ απόλυτα με όλους όσους δυσανασχετούν που δεν μπορούν να αθληθούν μέσα σ αυτήν την περίοδο. Τα προβλήματα ειδικά για τις ομάδες είναι τεράστια που βλέπουν ότι μένουν σε απραξία εδώ και πάρα πολύ καιρό. Το ίδιο εξάλλου συμβαίνει και με την δική μου ομάδα. Καταλαβαίνω ότι ίσως όπως σε άλλες χώρες που έχουν ήδη ανοίξει σιγά σιγά τον αθλητισμό να μπορούσε να γίνει κάτι αντίστοιχο και στην δική μας χώρα. Άλλο κομμάτι είναι αυτό και άλλο αυτόβουλα και αυτόφωτα η κάθε ομάδα να κάνει το δικό της κομμάτι και να πραγματοποιεί κρυφές προπονήσεις.. .Ταυτόχρονα όμως είναι και αδιανόητο να υπάρχουν κάποιοι που δεν καταλαβαίνουν από απαγορεύσεις και μέτρα υγιεινής και να συνεχίζουν τις προπονήσεις τους θεωρώντας ότι αν ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα τους θα έχουν κάποιου είδους προβάδισμα απέναντι στα άλλα σωματεία. Νομίζω επίσης ότι όλο αυτό είναι ταυτόχρονα και αντισυναδελφικό(απέναντι σε αντιπάλους αθλητές και προπονητές) και θα το χαρακτήριζα(ας μου επιτραπεί η έκφραση)επίσης και ως κουτοπονηριά. Πάντως υπάρχουν πιστεύω και σοβαρές ευθύνες σε όσους αρμόδιους επιτρέπουν σ αυτούς τους συλλόγους να προπονούνται μ αυτό τον τρόπο καθώς απ όσο γνωρίζω η μη λειτουργία αυτών των χώρων περιγράφονται αναλυτικά στις κατά καιρούς Κ.Υ.Α. στην διάρκεια της πανδημίας. Άρα και οι αρμόδιοι που επιτρέπουν να συμβεί όλο αυτό είναι συνυπεύθυνοι και θα πρέπει να εξεταστούν τυχόν ευθύνες η παραλείψεις.

Άλλωστε όπως πιστεύω η ηθική στην ζωή είναι πάντοτε απλή…..Μου φέρεσαι καλά!!!!!!Σου φέρομαι καλύτερα!!!!!!!!

 

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΕΥΧΗΘΩ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!!!!!ΑΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ!!!!!ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΜΕ ΕΥΧΟΜΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΜΕ ΠΙΟ ΓΕΡΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΒΑΣΕΙΣ…

 

 

ΒΛΑΧΟΣ ΘΩΜΑΣ (ΦΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ/ΑΣ ΦΟΙΝΙΞ ΚΟΖΑΝΗΣ)

 

1)Με τα τωρινά δεδομένα το θεωρώ αδύνατο καθώς δεν υπάρχει συγκεκριμένο πλάνο από τους αρμόδιους φορείς.

 

2)Νομίζω πως όντως κινείται  προς τη σωστή κατεύθυνση ώστε να μπουν τα σωματεία στα μητρώα και να γίνουν νόμιμα.

 

3)Το θεωρώ λάθος πρώτον και κύριον για την ίδια τους την υγεία…Όλοι ανυπομονούμε να γυρίσουμε στην καθημερινότητα μας όμως χρειάζεται λίγη υπομονή ακόμη από όλους.

 

 

ΑΣΒΕΣΤΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ (ΑΣ ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ)

 

1)Καταρχήν θεωρώ ότι με τις υπάρχουσες συνθήκες που επικρατούν η συνέχιση των πρωταθλημάτων καθίσταται αδύνατη. Πιστεύω όμως ότι με την μείωση των κρουσμάτων ως αποτέλεσμα των μέτρων που εφαρμόζονται και με τον εμβολιασμό που αναμένεται να ξεκινήσει από το νέο έτος, αρχικά από τον Φεβρουάριο το ξεκίνημα των προπονήσεων σε πρώτη φάση και μετά από εν εύλογο χρονικό διάστημα και το ξεκίνημα των αγώνων. Με τις απαραίτητες τροποποιήσεις των πρωταθλημάτων είναι εφικτή η συνέχιση τους και η ολοκλήρωση αυτών.

2)Το αθλητικό μητρώο θεωρώ πως είναι μια πολύ σωστή κίνηση από πλευράς ΓΓΑ αφού ξεκαθαρίζει την κατάσταση σχετικά με τους εν ενεργεία συλλόγους. Πιστεύω ότι μέχρι την λήξη της σχετικής προθεσμίας θα έχουν κάνει την εγγραφή τους τα σωματεία που πραγματικά υπάρχουν και θα δικαιούνται να συμμετέχουν σε όλες τις αποφάσεις που λαμβάνονται για αυτά.

3)Η άποψη μου είναι ότι από την στιγμή που η πολιτεία έχει πάρει κάποιες αποφάσεις σχετικά με την λειτούργει του αθλητισμού (η οποίες κατά την γνώμη μου είναι λανθασμένες) όλοι μας πρέπει να τις σεβαστούμε και να τις τηρήσουμε έτσι ώστε να μπορέσουμε να βγούμε γρηγορότερα από αυτήν την κατάσταση με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες.

 

 

ΜΕΤΣΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΕΡΑΤΥΡΑΣ)

1) Οι υπάρχουσες συνθήκες δεν δίνουν πρόσφορο έδαφος για την διεξαγωγή των τοπικών πρωταθλημάτων!! Είναι ξεκάθαρα θέμα ατομικής ευθύνης αλλά πιο πολύ κόστους γιατί οι μικρές τοπικές ομάδες δεν έχουν τα χρήματα εκείνα που απαιτούνται για την διεξαγωγή έστω και των rapid test!! Ξέρω πως αυτό που λέω μπορεί να φαίνεται ανατρεπτικό αλλά στην παρούσα φάση ποσότητας κρουσμάτων είναι προτιμότερο οι ομάδες να προπονούνται μόνες τους στο γήπεδο τους(σαφώς πιο ελεγχόμενες κινήσεις αθλητών και λιγότερες έως και μηδαμινές μετακινήσεις!!) Πρώτα κοιτάμε να είμαστε όλοι εδώ και μετά να παίζουμε μπάσκετ μόνοι μας και ΜΕΤΑ μπάσκετ σε επίσημο αγώνα!!!

 

2) Εφόσον το αθλητικό μητρώο έχει συνταχθεί για να ξεκαθαρίσει το θολό τοπίο που υπάρχει στην Ελλάδα σχετικά με “ομάδες”, τότε ως κίνηση είναι όντως καλό γιατί στην τελική λειτουργεί και ως μία “ανταμοιβή” για την δημιουργία υγιών αθλητικών συνθηκών!!! Όμως για άλλη μια φορά ως χώρα έχουμε κάνει την τρίχα, τριχιά!!! Σύλλογοι με 10 μέλη που συντηρούν 10 διαφορετικά αθλήματα!!! ΄΄Ψευδοεγγραφές΄΄, αθλήματα και τμήματα δημιουργημένα εν μία νυκτί, ανύπαρκτοι προπονητές και μέλη!!! Όλα στο βωμό του να πάρουμε κάτι παραπάνω σε χρήμα αυτούς τους δύσκολους καιρούς!!! Έως κίνηση είναι καλό αλλά δυστυχώς για να αποδώσει ικανοποιητικά χρειάζεται έλεγχο και όχι απλά σε θέματα εγγράφων!!! Μακάρι να διορθωθεί στην πορεία και να σταματήσει να έχει τα φαινόμενα της κλασικής συμφεροντολογικής παθογένειας!!! Και φυσικά μην ξεχνάμε και κάτι άλλο…..Τον κλασικό μπάρμπα στην Κορώνη που τα έγγραφα του 75% τα περνάει επειδή είναι ο σύλλογος φίλου/γνωστού/ξαδέρφου/κολλητού, ενώ τα έγγραφα του 90% άγνωστου συλλόγου “θάβονται” κάτω κάτω στην λίστα ελέγχου…..Τι ?? Δεν συμβαίνει μήπως??

 

3) Κρυφές προπονήσεις…….Αστείο γιατί συνήθως αυτές οι προπονήσεις διεξάγονται από τα ίδια πρόσωπα στα ίδια σημεία!!! Σε αυτή την περίπτωση οι “θιασώτες και εραστές” της πορτοκαλί θεάς προφανώς νοιάζονται περισσότερο από όλους τους άλλους για το τους αθλητές τους ή και το μπάσκετ γενικότερα!!! Η άποψη μου εδώ είναι πρόστιμα μέχρι να δύσει ο ήλιος!!! Γιατί ένα χαρακτηριστικό μας ακόμα και τώρα στις πανδημικές εποχές είναι η αδιαφορία μας για πιθανή τιμωρία!!! Αυτό συμβαίνει γιατί πολύ απλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΤΙΜΩΡΙΑ!!! Εάν υπήρχε σιγά σιγά όλοι θα προσαρμόζονταν!!!Επίσης θα έπρεπε να δημοσιοποιούνται τα στοιχεία όλων αυτών για να ξέρουμε και τι μάς γίνεται!!! Στην τελική μιλάμε για παρανομία !!! Αλλά πάλι ξέχασα……Κανείς στον χώρο μας δεν παρανομεί!!! Απλά τεντώνουν το γράμμα του νόμου!!!!

 

ΠΑΤΣΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (ΓΣΚ ΛΑΣΣΑΝΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ)

1)Εξαρτάται από το ποτέ θα ξεκινήσουν.

2)Είναι ένα έργο χρονοβόρο και ίσως απαιτηθεί περισσότερος χρόνος και με το νέο έτος ώστε να μπορέσουν να ακολουθησουν τον σωστό δρόμο και αλλά σωματεία.

3)Δεν έχει υποπέσει κάτι στην αντίληψη μου σε συλλογικό επίπεδο. Εκτός από την προ-ολυμπιακή ομάδα ταεκβοντο που προπονείται στα ΔΑΚ Κοζάνης φανερά.

 

 

Σχολιάστε

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Περισσότερα στη κατηγορία ΕΚΑΣΔΥΜ