
Σε διπλό επίτευγμα με τη φανέλα της ΑΕΚ, έφτασε μέσα από το χθεσινό ντέρμπι ο Βασίλης Ξανθόπουλος. Ο πολύπειρος γκαρντ έγινε ο 5ος πασέρ και μπήκε στην 20άδα των «κλεφτών» της «Ένωσης» στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος. Πιο συγκεκριμένα…
*Με τις πέντε ασίστ που μοίρασε στο Παλέ, έφτασε τις 207 με την ΑΕΚ και «σκαρφάλωσε» στην 5η θέση της ιστορικής λίστας της, αφήνοντας στην 6η τον Ντούσαν Σάκοτα που είχε 204 ασίστ στην πενταετία 2014-19.
*Με τα δύο κλεψίματα του μπήκε στην 20άδα της σχετικής, «κιτρινόμαυρης» λίστας αφού έφτασε στα 61 και ξεπέρασε τους Βίκτορ Αλεξάντερ και Μπιλ Έντουαρντς που είχαν από 59.
Ακόμη για την ΑΕΚ…
*Ο Ακίλ Μίτσελ πρόσθεσε μία ακόμη παραγωγική εμφάνιση στο ενεργητικό του και έχοντας 15 πόντους και 10 ριμπάουντ, έφτασε στα πέντε double-double, συνοδεύοντας στην κορυφή της σχετικής λίστας τον Τσέβεζ Γκούντγουϊν.
Ήταν το πέμπτο παιχνίδι της φετινής Basket League στο οποίο υπήρξε παίκτης και από τις δύο ομάδες που έφτασε σε double-double. Το ίδιο έγινε και στο ματς του πρώτου γύρου όταν ο Ακίλ Μίτσελ είχε 13 πόντους και 10 ριμπάουντ ενώ από την άλλη πλευρά ο Τζος Χάγκινς είχε 10 πόντους και 11 ασίστ
«Ψεγάδι» στη στατιστική του Παναμέζου ήταν οι βολές αφού είχε 1/6, σημειώνοντας μόλις την τέταρτη επίδοση 5+ άστοχων σουτ από τη γραμμή του φάουλ στη φετινή σεζόν. Το αρνητικό ρεκόρ κρατάει από την πρεμιέρα ο Ντέρικ Ουίλιαμς με 4/10 βολές στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Άρη.
*Ο Αϊζάια Μάιλς έφτασε τους 100+ πόντους μέσα από τη 13η εμφάνιση του στην Basket League
*Σε ομαδικό επίπεδο, η ΑΕΚ σημείωσε τη δεύτερη μηδενική επίδοση πόντων από αιφνιδιασμούς. Αυτό είχε συμβεί για τον Προμηθέα απέναντι στην «Ένωση» στο ματς της 8ης αγωνιστικής.
