Connect with us

ΕΚΑΣΔΥΜ

Ο Γιάννης Μήτσιαλος στο maksports: ”Χαίρομαι που είμαι μέλος της οικογένειας της ΝΕ Μεγαρίδας”

Το Σάββατο (30/7) είχα την ευκαιρία μετά από καιρό να βρεθώ με τον καλό φίλο Γιάννη Μήτσιαλο σε μια άκρως μπασκετική συζήτηση από τα παλιά μετά από καιρό. Η κουβέντα μας κατά κύριο λόγο ήταν στην νέα του πορεία εκτός Κοζάνης και Δυτικής Μακεδονίας πλέον.

Όπως όλοι μάθαμε πριν από λίγο καιρό θα συνεχίσει την καριέρα του στην Αθήνα και συγκεκριμένα στη ΝΕ Μεγαρίδας στην Α2 ανδρών. Μια νέα πρόκληση και ευκαιρία που είμαι σίγουρος θα στεφτεί από επιτυχία γνωρίζοντας τον ίδιο και τον τρόπο δουλειάς του αλλά και την οργάνωση και την σοβαρότητα της ΝΕΜ.

Στα 20 χρόνια σχεδόν που ασχολήθηκα ως παράγοντας τα μισά από αυτά έχω συνεργαστεί μαζί του οπότε με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να του πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για τις όμορφες και άσχημες στιγμές που ζήσαμε μαζί αλλά και για την κατανόηση και την στήριξη του.

Θα του ευχηθώ καλή αγωνιστική χρόνια με επιτυχίες και υγεία τόσο στον ίδιο αλλά και στην νέα του ομάδα.

Ας δούμε τι μας δήλωσε από την πρώτη του μικρή εμπειρία με την ομάδα και τους ανθρώπους γύρω από αυτήν καθώς και άλλα πολλά και ενδιαφέροντα σχετικά με την ΝΕΜ.

Για το πώς έζησε τις πρώτες μέρες στην ομάδα και την υποδοχή που είχε: Έμεινα 20 μέρες στην πόλη, γνώρισα τους ανθρώπους που απαρτίζουν την ομάδα και συμμετείχα στο τουρνουά των ακαδημιών της Ν.Ε.Μ “Γεώργιος Παπαγιάννης” , κάτι που αποτελεί θεσμό πλέον. Η αλήθεια είναι ότι όλα τα βρήκα εξαιρετικά και απόλυτα οργανωμένα. Όλοι οι άνθρωποι της ομάδας με υποδέχτηκαν με μεγάλη εγκαρδιότητα και αισθάνθηκα μέλος ενός μπασκετικού οργανισμού που ταυτόχρονα είναι και μια μεγάλη οικογένεια. Αυτό δεν είναι ένα από τα συνηθισμένα κλισέ που λέγονται σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι η πραγματικότητα. Τους ευχαριστώ όλους για την υποδοχή και την αγάπη που μου έδειξαν και υπόσχομαι να δώσω όλες μου τις δυνάμεις για να πετύχει η Νεανική Εστία Μεγαρίδος τους στόχους της.

Πως αισθάνεται που αποτελεί μέρος μιας ομάδας με σταθερή παρουσία, μεγάλη δυναμική και τις εντυπώσεις του μέχρι τώρα: Η Νεανική Εστία Μεγαρίδας είναι ένας απόλυτα οργανωμένος καλαθοσφαιρικός οργανισμός που ολόκληρη η πόλη των Μεγάρων έχει αγκαλιάσει. Το βλέπει κανείς καθημερινά όπου σταθεί και όπου βρεθεί στην πόλη. Οι επιτυχίες του οργανισμού είναι αποτέλεσμα μιας συνολικής προσπάθειας πολλών ανθρώπων με ικανότητες αλλά και φοβερή διάθεση. Με ιθύνοντα νου και καθοδηγητή τον κόουτς Γιώργο Μάνταλο που είναι το Α και το Ω για την προσπάθεια αυτή. Όλα αυτά που έχουν επιτευχθεί σε μικρό σχετικά χρονικό διάστημα είναι εντυπωσιακά, αλλά τις μέρες που έζησα εκεί , κατάλαβα ότι αν υπάρχει αγάπη, πολλή δουλειά και σωστή καθοδήγηση, έρχονται και τα θετικά αποτελέσματα. Θα ξαναπώ ότι όλοι όσοι απαρτίζουν την ομάδα λειτουργούν ως μέλη μιας οικογένειας αλλά ταυτόχρονα και επαγγελματικά. Ένας συνδυασμός που φέρνει επιτυχίες. Χαίρομαι που θα είμαι μέλος αυτής της οικογένειας. Η δυναμική του οργανισμού είναι μεγάλη και θεωρώ ότι σύντομα θα γίνει ακόμη μεγαλύτερη νομοτελειακά.

Για την λειτουργία και την δομή της ομάδας: Η Ν.Ε.Μ λειτουργεί με ένα πρωτοποριακό μοντέλο που όμοιο του δεν υπάρχει σε άλλη ομάδα. Ο Head Coach Μάνταλος είναι και ο General Manager του οργανισμού και είναι υπεύθυνος για όλο το οικοδόμημα. Μαζί του έχει ικανότατους και δραστήριους ανθρώπους και στο coaching staff, και στο τμήμα μάρκετινγκ και στο επικοινωνιακό κομμάτι, που τους συντονίζει ώστε να έρχονται τα επιτυχημένα αποτελέσματα. Υπάρχει μεγάλη στήριξη και από τον Δήμο αλλά και από το σύνολο του κόσμου των Μεγάρων , που αισθάνεσαι πραγματικά ότι όλη η πόλη ζει και αναπνέει για τη Ν.Ε.Μ.. Επίσης οι άνθρωποι της διοίκησης είναι πάντα δίπλα και λύνουν οποιοδήποτε θέμα χρειαστεί άμεσα. Όλα αυτά επιδρούν θετικά και στο αγωνιστικό κομμάτι,που είναι και πιο εμφανές λόγω των αποτελεσμάτων. Δεν είναι τυχαίο ότι οι παίχτες μέσω του αρχηγού , του Άκη Καλλινικιδη , έβγαλαν ευχαριστήρια ανακοίνωση για την τήρηση όλων των συμφωνηθέντων όρων της συνεργασίας τους και την γενικότερη υποστήριξη.

Για τον φετινό στόχο της ομάδας στην Α2 Ανδρών: Ο στόχος είναι η ομάδα να ευχαριστηθεί και να ζήσει τις στιγμές στην Α2 κατηγορία και να είναι όσο πιο ανταγωνιστική γίνεται. Το ρόστερ είναι ακόμη υπό διαμόρφωση και ευελπιστούμε να παίξουμε ένα όμορφο μπάσκετ ώστε να ικανοποιεί τους φιλάθλους μας αλλά και όλους τους μπασκετοφιλους.

Για τον ρόλο του στην ομάδα αλλά και για το κομμάτι των ακαδημιών και ποιες είναι οι διαφορές με την Κοζάνη και την Δυτική Μακεδονία: Καταρχάς θέλω να ευχαριστήσω τον κόουτς Μάνταλο που εκτίμησε τη δουλειά μου και με επέλεξε για συνεργάτη του και για μέλος του υψηλού επιπέδου staff που έχει οργανώσει .Είναι τιμή μου. Θέλω να αναφέρω ότι θα είμαστε με τους coaches Λευτέρη Τσαουσιδη , Τάκη Υφαντή, Φάνη Κορώση και τον γυμναστή Γιώργο Λιθοπουλο στην ανδρική ομάδα. Ταυτόχρονα θα έχω την ευθύνη του τμήματος Παίδων που θα αγωνιστεί την επόμενη χρονιά στην Α’ κατηγορία της ΕΣΚΑΝΑ. Επίσης και του τμήματος μίνι Παίδων γεννημένων το 2011 που αποτελείται από εξαιρετικής ποιότητας παιδιά, με πολύ δουλειά που φαίνεται. Αυτό είναι αποτέλεσμα και πάλι της σωστής λειτουργίας και δομής του οργανισμού που έχει ιδρύσει το NEM Basketball School , με έναν αριθμό 300 παιδιών όπου υπό την επίβλεψη του coach Μάνταλου εργαζόμαστε 7 προπονητές με σκοπό την ανάδειξη αθλητών για τα αγωνιστικά τμήματα αλλά και την πρώτη ομάδα . Ταυτόχρονα φροντίζουμε για την σωστή διαπαιδαγώγηση των αθλητών και την καθοδήγηση τους όχι μόνο μπασκετικά. Όπως προανέφερα το τουρνουά ” Γεώργιος Παπαγιάννης” είναι μια επιτυχημένη εκδήλωση και μάλιστα στην τελετή λήξης παραβρέθηκε και ο ίδιος ο μεγάλος αθλητής , με καταγωγή από τα Μέγαρα. Το γήπεδο γέμισε από κόσμο και έδειξε το μέγεθος του οργανισμού Ν.Ε.Μ. και κυρίως της δυναμικής των ακαδημιών της. Οι διαφορές με την πόλη της Κοζάνης είναι πολύ μεγάλες και ίσως είναι μια ευκαιρία να παραδειγματιστούν οι άνθρωποι που ασχολούνται και να βελτιώσουν τις συνθήκες που υπάρχουν.

Για το αν έχουν στήριξη από τον Δήμο αλλά και την τοπική κοινωνία: Είχα την τύχη να γνωρίσω και τον δήμαρχο κ. Σταμούλη και τον πρόεδρο του οργανισμού αθλητισμού του Δήμου κ. Τσιουνη και διαπίστωσα ότι πραγματικά αγαπάνε την ομάδα και θα κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να βοηθήσουν στην επίτευξη των στόχων της. Ήδη υπάρχει μεγάλη βοήθεια και θα υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη. Επίσης η τοπική κοινωνία είναι δίπλα στην ομάδα και στηρίζει με κάθε τρόπο την λειτουργία της και οικονομικά και με την παρουσία στους αγώνες . Ειδικά στην Α2 τους θέλουμε ακόμη περισσότερο κοντά μας, κάτι που είναι σίγουρο.

Τέλος μας ανέφερε για την άνευ προηγούμενου στήριξη της Megara Resins των αδελφών Φάνη, οι οποίοι είναι στυλοβάτες της Νεανικής Εστίας Μεγαριδας. Η βοήθεια τους σε όλα τα επίπεδα είναι ανεκτίμητης αξίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Jackson Dubinski ο πρώτος ξένος στο ρόστερ της Μεγαρίδας!

Η ”εξαφανισμένη” ΕΚΑΣΔΥΜ το αθλητικό μητρώο και οι προκηρύξεις

ΝΕ Μεγαρίδας: Και ο coach Μήτσιαλος στη ζεστασιά της «φλόγας»!

Οι ΟΤΑ πρέπει να σταθούν δίπλα στα αθλητικά σωματεία-Οι επιχορηγήσεις που μπορούν να δώσουν οι Δήμοι

ΕΚΑΣΔΥΜ: Προτάσεις για την διεξαγωγή των πρωταθλημάτων

 

Σχολιάστε

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Περισσότερα στη κατηγορία ΕΚΑΣΔΥΜ