Connect with us

ΕΟΚ

ΝΔ και ΚΙΝΑΛ διασταυρώνουν τα ξίφη τους για τις εκλογές στην ΕΟΚ

Πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΚΙΝΑΛ με αφορμή τα όσα συμβαίνουν στην ΕΟΚ τις τελευταίες ώρες.

Μετά την ενημέρωση από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και το απαγορευτικό στη διεξαγωγή των εκλογών στη Λεωφόρο, ο Υπουργός Αθλητισμού με ανάρτησή του στο tweet σχολίασε πως ουδείς είναι πάνω από το νόμο, αναφερόμενος στη  ΕΟΚ και στον τρόπο διεξαγωγής της εκλογικής διαδικασίας.

Λίγη ώρα αργότερα το ΚΙΝΑΛ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία έκανε λόγο για «ωμές Κυβερνητικές παρεμβάσεις στον χώρο του Αθλητισμού» , ενώ χρησιμοποίησε βαριές κουβέντες, χαρακτηρίζοντας τον κ. Αυγενάκη ως τον “μεγαλύτερο loser στις εκλογικές διαδικασίες των Αθλητικών Ομοσπονδιών”, υπερασπιζόμενο επί της ουσίας τις ενέργειες του Γιώργου Βασιλακόπουλου.

Άμεση ήταν η απάντηση του Τομέα Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας η οποία τόνισε πως “όλες οι εκλογές στις ομοσπονδίες πρέπει να διεξάγονται με ψηφιακή κάλπη ανεξάρτητα από τα δεδομένα της πανδημίας” υπερθεματίζοντας ως προς την αξιοπιστία του συστήματος ΖΕΥΣ που χρησιμοποιήθηκε από όλες τις Ομοσπονδίες που διεξήγαγαν εκλογές μέχρι στιγμής.

Συγκεκριμένα το ΚΙΝΑΛ ανάφερε:

«Οι ωμές Κυβερνητικές παρεμβάσεις στον χώρο του Αθλητισμού συνεχίζονται.

Ο Υφυπουργός κ. Αυγενάκης συνεχίζει τις επιθέσεις κατά πάντων. Αν και έχει καταγραφεί ο μεγαλύτερος loser στις εκλογικές διαδικασίες των Αθλητικών Ομοσπονδιών, συνεχίζει να προκαλεί.

Χθες τόλμησε να «κατηγορήσει» την εκλεγμένη Πρόεδρο της Διοίκησης του Πρωτοδικείου Αθηνών, την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, ακόμα και τον Υπουργό Δικαιοσύνης, για συμπαιγνίες αποφάσεων της Ανεξάρτητης Δικαιοσύνης με την Ομοσπονδία του Μπάσκετ.

Η Ομοσπονδία του Μπάσκετ σεβάστηκε τις αποφάσεις της Ανεξάρτητης Δικαιοσύνης και συνεχίζει να τις εφαρμόζει. Προκλητικά και αντισυνταγματικά ο Υφυπουργός τις καταδικάζει.

Το μόνο που μένει είναι να «στήσει» τριμελή παραδικαστική διοίκηση στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού με τους συνεργάτες του, (όπως έπραξε στο πρόσφατο παρελθόν με άλλες Ομοσπονδίες) προσπαθώντας να τους διορίσει στις Διοικήσεις.

Ως πότε κύριε Μητσοτάκη θα συνεχίσετε να «χρησιμοποιείτε» σε αυτές τις πρακτικές τον Υφυπουργό;

 

Το κακό που προκαλείτε στο Αθλητικό Κίνημα πρέπει να σταματήσει»!

Στην ανακοίνωση του το Τμήμα Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει: 

«Οι μεγάλες αλλαγές που θεσμοθέτησε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο αρμόδιος Υφυπουργός Λευτέρης Αυγενάκης στον χώρο του αθλητισμού αποδίδουν ήδη καρπούς.

Το καινούργιο πλαίσιο λειτουργίας των Ομοσπονδιών άνοιξε τον δρόμο σε μία νέα γενιά παραγόντων και πρώην αθλητών να διεκδικήσουν θέσεις ευθύνης. Η επιλογή να αξιοποιηθεί η ψηφιακή κάλπη ΖΕΥΣ έδωσε τη δυνατότητα για αντιπροσωπευτικότερες σε σχέση με το παρελθόν αρχαιρεσίες. Ο συνδυασμός τους είχε σαν αποτέλεσμα την συμμετοχή του 98% των σωματείων που είχαν δικαίωμα ψήφου και έφερε μία ανανέωση σε πρόσωπα που ξεπέρασε το 50%.

Είναι χαρακτηριστικό επίσης ότι όλες οι διαδικασίες διεξήχθησαν χωρίς καμία ένσταση και δεν αμφισβητήθηκε το αποτέλεσμα ακόμα κι όταν αυτό κρίθηκε «στο νήμα».

Η διευρυμένη χρήση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας συνέβη λόγω της υγειονομικής κρίσης αλλά αποδεικνύει στην πράξη ότι αποτελεί τον καλύτερο σύμμαχο όλων όσων θέλουν τη συμμετοχή των πολλών και όχι των λίγων και προνομιούχων.

Οι εκλογές στις Ομοσπονδίες που δεν έχουν ακόμα πραγματοποιηθεί πρέπει να διεξαχθούν με ψηφιακή κάλπη ανεξάρτητα από τα δεδομένα της πανδημίας και να καθιερωθεί ο συγκεκριμένος τρόπος ψηφοφορίας ως ο μόνιμος τρόπος ανάδειξης διοικήσεων.

Το καινούργιο είναι πλέον εδώ».

 

Σχολιάστε

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Περισσότερα στη κατηγορία ΕΟΚ