Connect with us

TAEKWONDO

Μία διαφορετική ιστορία από τη Μακεδονική Δύναμη Κοζάνης

Ο προπονητής της Μακεδονικής Δύναμης Κοζάνης κ. Χρήστος Αλμασίδης, μέσα από ανάρτησή του στο Facebook, αφηγήθηκε μία όμορφη ιστορία που αφορά τον νυν αντιπρόεδρο της Αλβανικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντό, ο οποίος ήταν μαθητής του πριν από αρκετά χρόνια!

Αξίζει να τη διαβάσετε:

“Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΈΝΗ ΑΝΆΡΤΗΣΗ ●

ΔΕΝ ΓΊΝΕΤΑΙ  ΓΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΎΣ ΛΟΓΟΥΣ

    ΑΛΛΑ  ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΆΔΕΙΓΜΑ ΖΩΗΣ (ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ

                             ΘΕΛΩ  !!!  

● Μία φορά  και έναν καιρό πρίν  πολλά χρόνια  ήταν ένα παλικάρι δέκατεσσάρων ετών  από την  γειτονική μάς χώρα  την Αλβανία , και πιό  συγκεκριμένα  από το Πόγκρατετσ .

Μια Χώρα που ως γνωστόν ταλαιπωρήθηκε αρκετά και αντιμετώπισε  επί σειρά ετών ιδιαίτερες οικονομικές δυσκολίες .

Για πολλές οικογένειες ,η λύση ήταν η μετανάστευση σε γειτονικές χώρες , όπως η Ελλάδα  ή η Ιταλία και σε κάποιες  περιπτώσεις , η Αγγλία  και η Γερμανία, για ένα καλύτερο αύριο !!!

● Έτσι  λοιπόν και αυτό το δεκατετράχρονο παλικάρι ξεκίνησε μόνο του με τα πόδια να έρθει στην χώρα μάς  και κατέληξε στην πόλη τής Κοζάνης  ,γιατί από πριν γνώριζε ότι  υπήρχε ένας  ξάδερφος τού εκει,  που εργάζονταν ως ελαιοχρωματιστής .

Πέρασε όλη  αυτή την διαδρομή όπως προανέφερα και κατάφερε να φτάσει στην Ελλάδα,  μια χώρα πού στην συνείδηση όλων  τών  συμπατριωτών τού ήταν η χώρα της ΕΛΠΙΔΑΣ  !!! Για ένα καλύτερο αύριο !!!

● Βρήκε τον ξάδερφό του και  σύντομα άρχισε να εργάζεται μαζί τού , και τα απογεύματα πήγαινε σχολείο να μάθει  την ελληνική γλώσσα.

Μέσα σε λίγο διάστημα άρχισε να έχει επαφή με το άθλημα του καράτε και αργότερα με το Ολυμπιακό αγώνισμα του Ταεκβοντο !!!

Περνώντας τα χρόνια κατάφερε να κάνει το δικό τού συνεργείο και να παίρνει τις δικές του δουλειές ως ελαιοχρωματιστής , αντιμετωπίζοντας αρκετές δυσκολίες, αλλά συνέχιζε να το παλεύει ,όπως είχε μάθει στην ΖΩΗ του !!!

● Κάπου  κοντά  στο 2003 με 2004 με την παρότρυνση και βοήθεια του Δασκάλου του στο αγώνισμα του Ταεκβοντο επέστρεψε στα Τίρανα για να ανοίξει την Δική του  σχολή στο αγώνισμα που λάτρευε ,το Ταεκβοντό. Έτσι και έγινε. Ανοιξε τον δικό του  χώρο και δειλά δειλά άρχισε να έχει τους πρώτους μαθητές  ,ενω παράλληλα πάλευε να βοηθήσει στην οργάνωση μιας Ομοσπονδίας που θα μπορεί να δίνει  προοπτική στους Αθλητές της !!!

● Το ίδιο  διάστημα ξεκινάει και τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο φυσικής αγωγής και αθλητισμού ,τελειώνοντας το μεταπτυχιακό του στο ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ και συνεχίζει με το Διδακτορικό του  !!!

● Μέσα στα δέκα επτά χρόνια έκανε την Δική του οικογένεια .

Με την σύζυγό του, η όποια είναι δασκαλα Ζουμπα , Αερομπικ και τα δύο τους παιδιά ζουν σήμερα στα Τίρανα και διατηρούν το δικό τους οργανωμένο πολυγυμναστηριο  !!!

● Ταυτόχρονα με  με την επαγγελματική του διαδρομή κατάφερε να αναδειχθεί  Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας .

 Συνεχίζει να είναι εδώ και αρκετά χρόνια προπονητής της Εθνικής ομάδας της χώρας του , με συμμετοχές  σε Παγκόσμια  , Πανευρωπαϊκά Μεσογειακά βαλκανικά πρωταθλήματα  , και ολυμπιακές προκρίσεις. Πολλοί αθλητές τού  είναι μέλη της Εθνικής ομάδας της χώρας του , και μάλιστα αρκετοί υποστηρίζονται οικονομικά απο την ολυμπιακή Επιτροπή  της Αλβανίας, για να μπορούν  να προπονούνται  !!!

●Επίσης  εδώ και εννέα χρόνια διοργανώνει το δικό τού διεθνές πρωτάθλημα , με αποκορύφωμα τα δύο τελευταία έτη σε συνεργασία με την αλβανική Ομοσπονδία κατάφεραν να κάνουν  το πρωτάθλημα  βαθμολογούμενο  G1  απο την Παγκόσμια  Ομοσπονδία.

Η φετινη διοργάνωση  ξεπερασε τους 850 αθλητές απο όλες τις ηπείρους  !!!

● Η αλήθεια είναι ότι θα μπορούσαμε να γράψουμε πολλές σελίδες για όλες τις προσπάθειες αυτού τού Ανθρώπου, του δικού μας Ανθρώπου ,του δικού μας ΛΕΩΝΙΔΑ  !!!

Που από ότι φαίνεται δεν είναι τυχαίο το όνομα του, από τα κατορθώματα του .

     ● ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΉΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ●

               ΟΛΟΙ  ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΈΝΕΙΆ

ΤΗΣ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

                      ΚΑΛΗ ΣΥΝΈΧΕΙΑ  !!!”

Σχολιάστε

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Περισσότερα στη κατηγορία TAEKWONDO