Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Λιόλιος- Βασιλακόπουλος: Από σχέσεις στοργής, σχέσεις οργής!

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος και ο Βαγγέλης Λιόλιος δεν ήταν πάντα… απέναντι! Το αντίθετο… Όλος ο μπασκετόκοσμος είχε κατατάξει τον Προμηθέα Πάτρας ως κατ’ εξοχήν ομάδα της Ομοσπονδίας…

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος και ο Βαγγέλης Λιόλιος δεν ήταν πάντα… απέναντι! Το αντίθετο… Όλος ο μπασκετόκοσμος είχε κατατάξει τον Προμηθέα Πάτρας στην ΕΟΚ. Τον είχαν… χρεώσει ως κατ’ εξοχήν ομάδα της Ομοσπονδίας. Κι όσοι δεν έχουν ασθενή μνήμη (είτε ηθελημένα είτε ακούσια) σίγουρα θα συμφωνήσουν μαζί μας.

Τι ακριβώς συνέβη και οι άλλοτε πολύ καλοί φίλοι έχουν βρεθεί απέναντι; Ο Βαγγέλης Λιόλιος ουσιαστικά ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την ηγεσία της ΕΟΚ. Τι σημαίνει αυτό; Σε απλά ελληνικά ότι είναι αντίπαλος του Γιώργου Βασιλακόπουλου. Και ότι βρέθηκε ένας παράγοντας να αμφισβητήσει την κυριαρχία και ηγεμονία του επί σειρά ετών ηγέτη της Ομοσπονδίας.

Βασιλακόπουλος- Λιόλιος: Κάποτε τους ταύτιζαν
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, όμως. Ο Προμηθέας θεωρήθηκε από παλιά ως ομάδα η οποία στηρίζει αλλά και στηρίζεται από την Ομοσπονδία. Και ποια γεγονότα χρεώνουν σε αυτή την αντίληψη;

1.Την ιστορία με την Νίκη Προαστείου το καλοκαίρι του 2013. Η ομάδα αυτή είχε επικρατήσει του Προμηθέα και είχε εξασφαλίσει την άνοδό της στην Γ’ Εθνική Κατηγορία. Αργότερα δήλωσε αδυναμία και τη θέση της πήρε ως επιλαχών από το τοπικό της ΕΣΚΑΗ, ο Προμηθέας. Λεγόταν και λέγεται (κάτι που δεν επιβεβαιώνεται από εμάς, φυσικά γιατί δεν ήμασταν μπροστά) ότι έπαιξε μεγάλο ρόλο η ΕΟΚ μέσω του Τάκη Τσαγκρώνη ώστε να αποσυρθεί η Νίκη για χάρη του Προμηθέα. Διότι πίστευαν ότι η προοπτική της ομάδας αυτής ήταν σαφώς μεγαλύτερη. Που ήταν…

2.Την παρουσία του Προμηθέα στον… Βόρειο Όμιλο του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής Κατηγορίας την περίοδο 2014-2015. Η ΕΟΚ είχε πει τότε ότι αυτό συνέβη επειδή ο Προμηθέας είχε πάρει την θέση της Λιβαδειάς (που προωθήθηκε στην Α2 μετά τον υποβιβασμό του Ίκαρου Καλλιθέας). Όλες οι ομάδες του Βορείου Ομίλου εξέδωσαν ανακοίνωση διαμαρτυρίας. Θεωρούσαν ότι ήταν σαφώς παράδοξο από γεωγραφικής άποψης να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Και ταυτόχρονα αντί να μειώνει τα έξοδα μετακίνησης, τα αύξανε. Να σημειώσουμε ότι η Β’ Εθνική έσπασε σε δύο ομίλους για λόγους καθαρά οικονομικούς.

Βόρειος Όμιλος; Η Πάτρα…
Απλώς να υπενθυμίσουμε ότι στον Νότιο Όμιλο ο Προμηθέας θα είχε να ανταγωνιστεί την Κύμη (που ανέβηκε απευθείας και μετά σάρωσε και στην Α2), τον Φάρο Κερατσινίου (μιά από τα ίδια με την Κύμη), το Περιστέρι, τον Πανερυθραϊκό, τον Αμύντα… Γενικότερα, ομάδες πολύ πιο δυνατές απ’ ότι βρήκε στον Βόρειο Όμιλο όπου ανέβηκε με ρεκόρ 24-2 έναντι 23-3 των Μαχητών Δόξας Πεύκων.

Και συνεχίζουμε…

Ο Απόλλωνας, ο Μπαζίνας, η ΕΟΚ και ο Προμηθέας
Τον Σεπτέμβριο του 2018 ο Απόλλωνας Πάτρας εξέδωσε καυστική ανακοίνωση σε βάρος της Ομοσπονδίας. Την κατηγόρησε ότι παραίνεσε τον Απόλλωνα να δεχτεί μια αποζημίωση από τον Προμηθέα, για τον 14χρονο Νάσο Μπαζίνα, λειτουργώντας ως μεσολαβητής!!!

Απίστευτο…  Ήταν όμως μια πολύ φανερή εκδήλωση αντίληψης, από μια ομάδα, ότι ο Προμηθέας ήταν ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΑΥΤΙΣΜΕΝΟΣ με την ΕΟΚ.

Ο Λιόλιος, ο Βασιλακόπουλος και το πρόβλημα
Όλα έδειχναν ότι κυλούσαν ακριβώς όπως τα περιγράψαμε μέχρι πέρυσι… Το πρώτο ΜΠΑΜ ακούστηκε όταν ο Βαγγέλης Λιόλιος ανακοίνωσε ότι η ομάδα του δεν θα αγωνιζόταν σε διοργανώσεις της FIBA. Ήταν πολύ εκνευρισμένος με την διαιτησία και άνοιξε το δρόμο για την παρουσία του Προμηθέα στο Eurocup!

Για όσους γνωρίζουν, αυτό αποτελεί… αποστασιοποίηση από τον Βασιλακόπουλο και την Ομοσπονδία. Και κήρυξη πολέμου! Άλλωστε δεν ήταν μακριά η στιγμή που ο Γιώργος Βασιλακόπουλος είχε απειλήσει την ΑΕΚ με αποβολή από το πρωτάθλημα εφόσον πήγαινε στο Eurocup! Κι έτσι εντάχθηκε στο BCL.

Στον Προμηθέα δεν υπήρξε απειλή! Ούτε και αποβολή βέβαια.

Θέμα εξουσίας
Που οφείλεται λοιπόν όλη αυτή η αλλαγή; Όσοι γνωρίζουν πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις αλλά και των χαρακτήρα των δύο ανδρών, βεβαιώνουν ότι ήταν θέμα να υπάρξει το σχίσμα.

Ο Βασιλακόπουλος δεν αντέχει και πολύ όποιους πηγαίνουν… αντίθετα απ’ όσα πρεσβεύει. Όπως και ο Λιόλιος δεν είναι ο τύπος που θα υπακούει πάντα σε ό,τι του λένε.

Και οι δύο, όμως, διακατέχονται από υψηλές βλέψεις και τους αρέσει να διοικούν. Να έχουν εξουσία και να ασκούν διοίκηση. Όχι να εξουσιάζονται και να διοικούνται.

Σα να λέμε ότι ήταν θέμα χρόνου να συμβεί αυτό που συνέβη. Και κάπως έτσι σβήστηκαν οι παλιές αγάπες. Για τις οποίες δεν μιλάει κανείς, πλέον.

Πηγή: basketblog.gr

Σχολιάστε

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Περισσότερα στη κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ