Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Κομνηνός: «Ψήφος εμπιστοσύνης για το BCL οι δηλώσεις Γιαννακόπουλου»

Ο CEO του Basketball Champions League, Πατρίκ Κομνηνός, μίλησε για όλα στο σάιτ «trendbasket», αλλά έκανε ειδική μνεία στον Παναθηναϊκό

Ο CEO του Basketball Champions League, Πατρίκ Κομνηνός, μίλησε για όλα στο σάιτ «trendbasket». Την πορεία του BCL, το «μεγάλωμα» της διοργάνωσης. Στάθηκε όμως, και στον Παναθηναϊκό.

Ο Πατρίκ Κομηνός ανέφερε:

Για την προσέγγιση του BCL απέναντι στον Παναθηναϊκό: «Νομίζω η προσέγγισή μας για τον Παναθηναϊκό δεν διαφέρει από την προσέγγισή μας σε όλες τις ομάδες, με τις οποίες έχουμε συζητήσει. Έχουμε συζητήσεις με τον Παναθηναϊκό, όπως έχουμε με πολλές ευρωπαϊκές ομάδες από την ημέρα της ίδρυσής μας. Είναι λογικό. Μας ενδιαφέρει το τι έχουν να μας πουν και ελπίζουμε ότι κι εκείνοι ακούν αυτά που λέμε. Ο Παναθηναϊκός λοιπόν δεν είναι εξαίρεση. Εμείς ευελπιστούμε οι ομάδες να εκτιμήσουν το μοντέλο και το όραμα που προσφέρουμε. Ακούσαμε και χαρήκαμε πολύ για τα σχόλια που έκανε ο ιδιοκτήτης της ομάδες για το BCL και το μέλλον της διοργάνωση. Είναι ψήφος εμπιστοσύνης. Μας χαροποιεί πολύ να ακούμε πως μία ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό θεωρεί τον εαυτό της μελλοντικό συμμετέχοντα. Όταν μιλάμε με ομάδες σαν τον Παναθηναϊκό, έχουμε πολλά μαθήματα να λάβουμε, γιατί διαθέτει μεγάλο εμπειρία».

«Δεν θέλουμε να κλέψουμε ομάδες»

Για το αν το ΒCL έχει ως στόχο να «κλέψει» μια από τις 11 ομάδες μετόχους της Euroleague: «Κοιτάξτε. Το όραμά μας δεν είναι να “κλέψουμε” ομάδες, δεν κυνηγάμε κανέναν, δεν θέλουμε ένα είδος πολέμου. Πιστεύουμε στο project μας και σε αυτά που προσφέρει στην ευρωπαϊκή μπασκετική κοινότητα ως μοντέλο. Με μεγάλη ευχαρίστηση, καθόμαστε στο τραπέζι με οποιαδήποτε ομάδα πιστεύει ότι μπορεί να ωφεληθεί από μία συζήτηση με εμάς».

Για τις πρόσφατες κινήσεις του BCL: «Μας αρέσει να λέμε πως κάθε μήνας είναι ο μήνας του BCL. Είμαστε μια διοργάνωση που δεν σταματά ποτέ. Τώρα προετοιμαζόμαστε για τη νέα σεζόν, συζητάμε με τους συνεργάτες μας. Στη συνέχεια, θα έχουμε το Final 8 με το οποίο θα κλείσει η φετινή σεζόν και στις 13 Οκτώβρη θα ξεκινήσουμε τη νέα, η οποία θα ολοκληρωθεί με Final Four στις 9 Μαΐου του 2021. Προφανώς, οι τελευταίες εβδομάδες ήταν πολύ σημαντικές για εμάς, για την ανάπτυξη της διοργάνωσης. Λάβαμε ψήφο εμπιστοσύνης από σημαντικές ομάδες της Ευρώπης, αυτή η περίοδος είναι μια επιβράβευση για την προσπάθειά μας».

Για τον τόπο διεξαγωγής του φετινού Final 8: «Αυτή τη στιγμή, η διαδικασία είναι πρωτόγνωρη για εμάς, διότι πρέπει να λάβουμε υπ’ όψη πολλούς παράγοντες πριν επιλέξουν την οικοδέσποινα πόλη. Ίσως χρειαστεί να γίνει κάτι διαφορετικό δεδομένων των συνθηκών με τον Covid-19. Ελπίζουμε ότι τις αμέσως επόμενες εβδομάδες, θα είμαστε σε θέση να προβούμε σε ανακοινώσεις. Αισιοδοξούμε πως θα είναι μια αξιοσημείωτη εμπειρία για όλους. Προφανώς, ως διοργανώτρια αρχή θέλουμε να έχουμε κόσμο στις εξέδρες, αλλά αυτό είναι κάτι που δεν μπορούμε να ελέγξουμε και στο τέλος της ημέρας θα πρέπει να σεβαστούμε τις αποφάσεις των κυβερνήσεων».

«Έχουμε δείξει την αξιοπιστία μας»

Για το γεγονός ότι στο BCL προσχωρούν συνέχεια νέες ομάδες: «Πιστεύω πως το Basketball Champions League έχει δείξει, εδώ και μία τετραετία, την αξιοπιστία του. Αυτό έχει γίνει κατανοητό κι έχει εκτιμηθεί. Πρόκειται για τη βασική μας αρχή. Επίσης, έχουμε παρουσιάσει ένα συγκεκριμένο επίπεδο οικονομικής σταθερότητας. Μην ξεχνάμε, ότι το BCL διεξάγεται υπό την αιγίδα της FIBA που, ως κυβερνών σώμα, προκαλεί σιγουριά στις ομάδες. Ο ρόλος της FIBA είναι πολύ ξεκάθαρος».

Για την οικονομική συνέπεια και το γεγονός πως δεν θα υπάρχει αλλαγή στο χρηματικό έπαθλο για τον νικητή: «Σε μία περίοδο κρίσης, στην οποία όλοι κάνουν σημαντικές μειώσεις, εμείς είμαστε σε θέση να εγγυόμαστε το ίδιο επίπεδο για όλες τις ομάδες και τη διατήρηση του επάθλου του 1 εκατομμυρίου. Οι αρχές μας αφορούν στα αποτελέσματα στο παρκέ. Πιστεύουμε πως οι ομάδες μπορούν να ελέγξουν το πεπρωμένο τους. Όταν μιλάμε για μακροπρόθεσμη στρατηγική, πιστεύω ότι η συμμετοχή σε ευρωπαϊκή διοργάνωση πρέπει να προσφέρει θετικά πράγματα στις ομάδες».

«Η διαφορά με την Euroleague»

Για τη διαφορά που έχει το BCL με την Euroleague: «Νομίζω πως έχουμε μία σημαντική διαφορά με τους ανθρώπους της ECA. Εμείς πιστεύουμε πως χρειαζόμαστε δυνατά Εθνικά πρωταθλήματα. Αν έχουμε ένα δυνατό πρωτάθλημα Τουρκίας, αυτό σημαίνει πως οι ομάδες θα βελτιώνονται. Για εμάς αυτό είναι πάντα θεμελιώδες και προσπαθούμε να ισχυροποιούμε τις λίγκες σε όλη την Ευρώπη. Το μπάσκετ στην Ευρώπη δεν είναι θέμα λίγων ομάδων, αλλά εκατοντάδων. Δεν μπορούμε να κοιτάζουμε το συμφέρον 10-11-12 ομάδων και να αγνοούμε τις υπόλοιπες. Όπως ξέρετε, η συμμετοχή στο BCL προκύπτει από την πορεία στο εγχώριο πρωτάθλημα. Πιστεύουμε πως αυτός είναι ο μόνος τρόπος για την ανάπτυξη του αθλήματος. Πάντα λέω ότι το μπάσκετ πρέπει να παράγει έσοδα. Δεν μπορούν οι ομάδες να βασίζονται στα έσοδα ποδοσφαιρικών ομάδων ή σε κυβερνητικές χορηγίες. Δεν μπορεί οι ομάδες στην Ελλάδα να εξαρτώνται αποκλειστικά από την τρέλα ενός ιδιοκτήτη να ξοδεύει συνεχώς εκατομμύριο. Όταν ο “τρελός” ιδιοκτήτης σταματήσει να βάζει λεφτά, τότε τι θα γίνει; Υπάρχουν πολλά παραδείγματα. Όταν ο κ. Μπένετον άφησε την ομάδα του Τρεβίζο, η ομάδα εξαφανίστηκε. Δεν θέλουμε να βλέπουμε κάτι τέτοιο».

Η σύγκριση του μπασκετικού με το το ποδοσφαιρικό Champions League

Για τη σύγκριση του μπασκετικού με το ποδοσφαιρικό Champions League: «Όλοι ξέρουμε ότι το UEFA Champions League καταλαμβάνει την απόλυτη κορυφή, όπως και η εμπορική του αξία. Η UEFA έχει κέρδος σχεδόν 4 δισεκατομμύρια το χρόνο. Το παράδοξο που συμβαίνει ότι και στο μπάσκετ υπάρχει ενδιαφέρον και μάλιστα έντονα. Το μπάσκετ είναι σίγουρα το Νο.2 άθλημα, έχει δημοφιλία και γι’ αυτό μας φαίνεται παράξενο που ένα τόσο δημοφιλές άθλημα αποφέρει το 1% σε σχέση με τα έσοδα του ποδοσφαίρου. Το ερώτημα είναι τι κάνει λάθος το μπάσκετ».

ΠΗΓΗ basketblog.gr

Σχολιάστε

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Περισσότερα στη κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ