Connect with us

ΕΚΑΣΔΥΜ

Κέκελης Σπύρος: Να επιστρέψουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα στην κανονικότητα μας για να ασχοληθούμε και πάλι με το άθλημα που αγαπάμε.

Ο κ.Λιόλιος μας ζήτησε και του παρουσιάσαμε κάποιες από τις προτάσεις και θέσεις μας. Φαίνεται ότι θέλει να αλλάξει πρόσωπα και καταστάσεις.

Ας δούμε πρώτα ποιος είναι ο Σπύρος Κέκελης.

Ο 41 χρόνος πλέον τεχνικός διευθυντής του Αριστοτέλη Φλώρινας έχει αγωνιστεί με διακρίσεις στην Α1 εθνική κατηγορία με Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας, Μ.Ε.Ν.Τ., Πανιώνιο, Καβάλα και Ηρακλή και στην Α2 εθνική κατηγορία με Αίαντα Ευόσμου, Χαλκίδα, ICBS, Λαμία, Ηρακλή, Ερμή Λαγκαδά, ενώ έχει αγωνιστεί και στις μικρές εθνικές ομάδες.

Ξεκίνησε από τον Αιγινιακό Πιερίας όπου έκανε τα πρώτα του μπασκετικά βήματα μέχρι να μεταπηδήσει στα παιδικό εφηβικά τμήματα του Ηρακλή. Τελείωσε την αγωνιστική του διαδρομή στην ομάδα του Αριστοτέλη Φλώρινας την σεζόν 2012-2013, πετυχαίνοντας την άνοδο με την ακριτική ομάδα από την Α’ Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ. στην Γ’ Εθνική.

Από το 2018 και μέχρι σήμερα είναι τεχνικός διευθυντής του Αριστοτέλη Φλώρινας με την ομάδα πλέον να έχει μπει σε ανοδική πορεία σε θέματα αγωνιστικά αλλά και οργάνωσης με την παρουσία του ίδιου.

Ας δούμε τι μας δήλωσε σχετικά με την ομάδα, την περιοχή μας και το αν έχει ταλέντα αλλά και σε θέματα της επικαιρότητας.

 

Ø -Σπύρο τα τελευταία 3 xρόνια ασχολείσαι με τα διοικητικά του Αριστοτέλη Φλώρινας. Τι σε ώθησε να πάρεις αυτή την απόφαση και ποιοι είναι οι στόχοι σου;

Πριν 3 χρόνια , αφότου ανέλαβε η νέα διοίκηση του τμήματος μπάσκετ του συλλόγου, συμφωνήσαμε για τo πόστο  του υπεύθυνου του αγωνιστικού σχεδιασμού της ομάδας (αντρικό/τμήματα υποδομής).

Αποφάσισα να ασχοληθώ και να βοηθήσω από αυτή την θέση λόγω της ανάληψης της διοικητικής ομάδας του τμήματος από ένα σύνολο σοβαρών και υγιώς σκεπτόμενων ανθρώπων της πόλης που αγαπάνε το άθλημα και έχουν όραμα για αυτό.

Οι στόχοι μας είναι η δημιουργία μιας ανταγωνιστικής ανδρικής ομάδας στις εθνικές κατηγορίες με την σταδιακή στελέχωση της από αθλητές της πόλης μας και της ευρύτερης περιοχής , η δημιουργία  ανταγωνιστικών ομάδων στα ηλικιακά πρωταθλήματα και η ανάδειξη αθλητών με σωστή μπασκετική κουλτούρα , μεγαλώνοντας με την πρέπουσα αγωνιστική και έξω αγωνιστική συμπεριφορά.

 

Ø -Κάνετε μια πολύ καλά οργανωμένη προσπάθεια και τα βήματά σας είναι σταθερά και ανοδικά. Το ταβάνι ποιο είναι στην όλη προσπάθεια?

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι έχουμε πετύχει στους στόχους που θέσαμε με την έναρξη της συνεργασίας μας όταν η παρουσία της αντρικής ομάδας βρίσκεται  σε όσο το δυνατόν ψηλότερη εθνική κατηγορία με την παρουσία πολλών αθλητών από τις υποδομές μας και έχουμε καταφέρει να αναδείξουμε αθλητές οι οποίοι θα μπορούν να συμμετέχουν στα κλιμάκια των εθνικών ομάδων και μελλοντικά να μπορούν να σταθούν σε υψηλό επίπεδο.

 

Ø -Πόσοι αθλητές βρίσκονται στα τμήματα υποδομής του συλλόγου; Ποιοι είναι οι υπόλοιποι προπονητές σε αυτή την προσπάθεια;

Αυτήν την στιγμή τα τμήματα υποδομής αριθμούν περίπου 80 αθλητές και αθλήτριες .

Το προπονητικό team στο αντρικό τμήμα αποτελείται από τον coach Μουρουζίδη Πέτρο  με άμεσο συνεργάτη του τον coach Παπούλκα Στέφανο.

Το προπονητικό team στα τμήματα υποδομής απαρτίζεται από τους προπονητές κ. Παπαδόπουλο Αδάμ, κ. Παπούλκα Στέφανο, κ. Πιστικίδη Γιώργο και την προπονήτρια κα. Αριστείδου Μαίρη.

 

 

Ø Είδαμε πως ανακοινώσατε μεταγραφές υψηλού επιπέδου, δημιουργώντας ένα έμπειρο αλλά και νεανικό σύνολο και αυτό σας κάνει ένα από τα φαβορί για την άνοδο. Είναι η άνοδος ο στόχος σας;

Ο στόχος μας  είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί σε κάθε παιχνίδι, να παίζουμε όμορφο και αποδοτικό μπάσκετ για το οποίο θα είναι περήφανος τόσο ο φίλαθλος κόσμος της πόλης μας όσο και οι άνθρωποι που μας στηρίζουν έμπρακτα από τότε που αναλάβαμε αυτό το εγχείρημα.

 

Ø Πως βλέπεις το επίπεδο, πλέον ως παράγοντας, του μπάσκετ στην περιοχή μας; Έχει αλλάξει κάτι τα τελευταία χρόνια; 

Βρίσκεται σε φθίνουσα πορεία, συνέπεια της συνολικής πορείας που ακολουθεί υα τελευταία χρόνια  το ελληνικό μπάσκετ. Δεν υπάρχει πλάνο από τις περισσότερες ομάδες για την ανάδειξη νέων παικτών με την σωστή νοοτροπία.

 

Ø Το αναπτυξιακό κομμάτι πιστεύεις πως έχει δυνατότητες να εξελιχθεί; Υπάρχουν “ανεκμετάλλευτα” ταλέντα στην περιοχή μας; 

Θα πρέπει η Ε.Ο.Κ. να εστιάσει περισσότερο στο αναπτυξιακό της πρόγραμμα αν θέλουμε να υπάρξει εξέλιξη του αθλήματος με ανεύρεση και παραγωγή νέων παικτών. Ενδεικτικά να αναφέρω ότι θα μπορούσε να εξεταστεί ένα πλάνο με:

-Πρόσληψη προπονητών οι οποίοι θα έχουν την ανάλογη τεχνογνωσία και θα ελέγχονται συχνά για το έργο τους.

-Συχνή παρακολούθηση των προπονήσεων των ηλικιακών ομάδων κάθε σωματείου από τους προπονητές των ενώσεων έτσι ώστε αυτοί να κάνουν τις επιλογές των αθλητών και όχι ο προπονητής κάθε ομάδας να στέλνει τους αθλητές που ο ίδιος θέλει.

-Πραγματοποίηση περισσότερων προπονήσεων σε τακτική βάση από τις μεικτές ομάδες των ενώσεων.

-Διοργάνωση τουρνουά σε διαφορετικές περιοχές ( πχ ανά δίμηνο) μεταξύ των μεικτών ομάδων των ενώσεων.

-Απαγόρευση στις ηλικιακές ομάδες κατά τη διάρκεια των αγώνων χρησιμοποίησης άλλου συστήματος παιχνιδιού πλην του «ένας εναντίον ενός» στην άμυνα και την επίθεση.

-Διοργάνωση των τελικών φάσεων των ηλικιακών ομάδων των ενώσεων σε διαφορετικό μέρος κάθε χρόνο.

 

 

Ø Η  ΕΚΑΣΔΥΜ πιστεύεις πως στηρίζει (στην ανάπτυξη και γενικότερα) όσο θα έπρεπε τα σωματεία που ανήκουν σε αυτή και κατ’επέκταση τα πρωταθλήματα της;

Το αναπτυξιακό πρόγραμμα και τα πρωταθλήματα κάθε περιφερειακής     ένωσης , όπως και της Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ. , εξαρτώνται άμεσα από τον σχεδιασμό και τις αποφάσεις που θα πάρει και θέλει να εφαρμόσει η εκάστοτε ηγεσία της Ε.Ο.Κ. Προανέφερα κάποιες προτάσεις για το συγκεκριμένο θέμα.

Τα τοπικά πρωταθλήματα έχουν χάσει την αίγλη του παρελθόντος εξαιτίας της έλλειψης  ποιότητας των παραγόντων και της μεγάλης οικονομικής κρίσης που αναπόφευκτα έχει χτυπήσει όλες τις ομάδες.

 

Ø Πιστεύετε ότι η αγωνιστική σεζόν έχει τελειώσει ή θα συνεχιστεί όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες;  Πόσο έχει επηρεάσει την ομάδα σας η διακοπή;

Η συνεχιζόμενη διακοπή των αγωνιστικών δραστηριοτήτων είναι σαν μια δυνατή μαχαιριά για όλους εμάς που ασχολούμαστε με τον αθλητισμό.

Ξεκινώντας από την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στις μέρες μας λόγω της πανδημίας που πλήττει τη χώρα μας και την προοπτική επανεκκίνησης των εθνικών πρωταθλημάτων πιστεύουμε πως αν και όταν αυτή γίνει θα πρέπει να έχει μία συνεχή ροή στη διεξαγωγή των αγώνων, δεν θα πρέπει να υπάρχουν ενδιάμεσες διακοπές με αναβολές μεμονωμένων αγώνων (εξαιτίας κρουσμάτων Covid-19 σε αθλητές, προπονητές) γιατί αυτό πιστεύουμε ότι πλήττει την εγκυρότητα του πρωταθλήματος και αλλοιώνει τη βαθμολογική κατάταξη των ομάδων καθώς επηρεάζονται οι συνθέσεις τους από αγώνα σε αγώνα. Σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να αναλάβει η πολιτεία μαζί με την Ε.Ο.Κ. την κάλυψη των εξόδων των εβδομαδιαίων rapidtest των αθλητών και προπονητών και θα πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο της πρόσθετης μεταγραφικής περιόδου για όσες ομάδες το επιθυμούν (π.χ. προσθήκη έως δύο ελεύθερων αθλητών) γιατί υπάρχει το ενδεχόμενο λόγω της πανδημίας να μην έχουν οι ομάδες τις ίδιες συνθέσεις όπως ήταν αυτές στην έναρξη του πρωταθλήματος.

Στην περίπτωση δε που η πανδημία συνεχιστεί για μεγαλύτερο διάστημα, δηλαδή οι αρμόδιες αρχές δεν μας δώσουν την έγκριση τους για συνέχιση του πρωταθλήματος και δεν υπάρχουν τα χρονικά περιθώρια για τη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων η άποψη μας είναι να θεωρηθεί η φετινή χρονιά ως μη γενόμενη και να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα κανονικά την επόμενη αγωνιστική σεζόν. Η σύνθεση των κατηγοριών και των αντίστοιχων ομίλων να είναι αυτή που είχαν την προηγούμενη σεζόν 2020-2021.Βέβαια σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να εξεταστεί – και να υπάρξει ίσως μέριμνα – από την πλευρά την πολιτείας, της Ε.Ο.Κ.,του Π.Σ.Α.Κ. και του Σ.Ε.Π.Κ. στο ζήτημα του βιοπορισμού των αθλητών και προπονητών που συμμετέχουν στις εθνικές κατηγορίες με αποπληρωμή μέρους των συμβολαίων τους και των ιδιωτικών τους συμφωνητικών για την σεζόν 2020-2021.

 

 

Ø Θα μπορούσε να γίνει μια συνάντηση (τηλεδιάσκεψη) των σωματείων με την συμμετοχή και ΕΚΑΣΔΥΜ και της ΕΟΚ για τις εθνικές κατηγορίες έτσι ώστε να προετοιμαστούν όλοι καλύτερα σε περίπτωση επανεκκίνησης των πρωταθλημάτων;

Θεωρώ ότι πρέπει να μεριμνήσουν άμεσα για το συγκεκριμένο θέμα στο προσεχές διάστημα η Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥΜ. και η Ε.Ο.Κ. σε συνεργασία με τις ομάδες.

Η άποψη σου για το αθλητικό μητρώο ποια είναι; Πιστεύεις πως κινείται προς την σωστή κατεύθυνση;

 

Θεωρώ ότι έπρεπε να είχε γίνει εδώ και χρόνια. Αν εφαρμοστεί με τον σωστό τρόπο, μπορεί να λύσει αρκετά θέματα που σχετίζονται με την διαφάνεια και αξιοπιστία της λειτουργίας των ομάδων.

 

Ø Ποιά η άποψή σου για τις επερχόμενες εκλογές στην Ομοσπονδία (ΕΟΚ); Τα φαβορί φαίνεται πως είναι οι Βαγγέλης Λιόλιος και Παναγιώτης Φασούλας. Ξεχωρίζεις κάποιον με βάση τα προγράμματα και τον σχεδιασμό τους για την επόμενη μέρα?

 

Είναι και οι δύο χρόνια στο χώρο. Πρέπει να  εστιάσουν στην αναβάθμιση, άνθιση και εξέλιξη του αθλήματος έχοντας άμεση επαφή και συνεργασία με τις ομάδες και τους παράγοντες και όχι να γίνεται αυτό μόνο όταν υπάρχει η διεκδίκηση της Ομοσπονδίας. Η ικανοποίηση προσωπικών συμφερόντων και η εξυπηρέτηση μέσω πελατειακών σχέσεων κάνουν κακό στο άθλημα, γεγονός που έχει αποδειχθεί τα τελευταία χρόνια. Μας ζητήθηκε από τον κ. Λιόλιο και του παρουσιάσαμε κάποιες από τις προτάσεις και θέσεις μας. Φαίνεται ότι θέλει να αλλάξει πρόσωπα και καταστάσεις. Δεν έχουμε ενημερωθεί αναλυτικά για τα προγράμματα των δύο συγκεκριμένων υποψηφίων , θα θέλαμε μέχρι να πραγματοποιηθούν οι εκλογές της Ε.Ο.Κ. να ακούσουν τα σωματεία της Δυτικής Μακεδονίας το πλάνο και τον σχεδιασμό και των δύο.

 

Ø Κλείνοντας θα θέλαμε να μας δώσετε το μήνυμά σας προς τους αθλητές σας και στον κόσμο του αθλητισμού….

 

Θέλω να μεταφέρω τις ευχές όλου του μπασκετικού τμήματος του Αριστοτέλη Φλώρινας για μια χρονιά γεμάτη υγεία και επιτυχίες. Να επιστρέψουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα στην κανονικότητα μας για να ασχοληθούμε και πάλι με το άθλημα που αγαπάμε.

 

Σχολιάστε

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Περισσότερα στη κατηγορία ΕΚΑΣΔΥΜ