Connect with us

Uncategorized

Οι ομοσπονδίες θα κάνουν εκλογές όταν αποφασίσει ο Αυγενάκης

Εκλογές τον Σεπτέμβριο ή έστω το φθινόπωρο ονειρεύονται στον ΣΕΓΑΣ, όπως είπε και ο Κώστας Παναγόπουλος στην πρόσφατη συζήτηση με αθλητές.

Απόλυτα εναρμονισμένος με τη γραμμή του Βασίλη Σεβαστή, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας βιάστηκε να προεξοφλήσει την απόφαση του Λευτέρη Αυγενάκη και την νομοθετική παρέμβαση της κυβέρνησης.
Από τη στάση του Παναγόπουλου, βέβαια, γεννώνται πολλά ερωτηματικά. Και δεν τα συζητάμε εμείς, αλλά κυκλοφορούν μεταξύ πολιτικών και αθλητικών παραγόντων. Σε μία περίοδο, που ακόμα και η αντιπολίτευση σκρινάρει στις περισσότερες περιπτώσεις τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, από τον ΣΕΓΑΣ εμφανίζονται έτοιμοι να αγνοήσουν την όποια απόφαση πάρει ο υφυπουργός αθλητισμού.
Στη Γενική Γραμματεία, πάντως, οι προεκλογικές καμπάνιες του Παναγόπουλου και του Σεβαστή δημιούργησαν πολλά χαμόγελα. Υπήρξαν και γέλια. Φυσικά, η στάση τους έχει εξήγηση.
Μόνο 24 ώρες πριν από τη διαρροή για τη σιγουριά του Παναγόπουλου είχε προηγηθεί η δημόσια τοποθέτηση του Σωτήρη Τσιόδρα ότι λαμβάνουμε ήδη μέτρα επειδή υπάρχει ανησυχία για δεύτερο κύμα της πανδημίας τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο. Τα λεγόμενα του λοιμωξιολόγου αποτελούν Ευαγγέλιο για την κυβέρνηση και συνεπώς εκείνο το χρονικό διάστημα μπορεί να ληφθούν νέα μέτρα για να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού. Άρα, δύσκολα θα πραγματοποιηθεί μία γενική συνέλευση κάποιας ομοσπονδίας και αυτό το αντιλαμβάνεται ο καθένας. Είναι, άλλωστε, κι ένας από τους λόγους, για τους οποίους καθυστερεί ο Αυγενάκης να καταθέσει νομοθετική ρύθμιση για τις εκλογές.

Αλλά και σε καθαρά θεσμικό πλαίσιο, η εξαγγελία του Παναγόπουλου μέχρι την εφαρμογή της στην πράξη έχει τεράστια απόσταση. Εδώ και δύο μήνες η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ενημέρωσε όλα τα σωματεία πως οι αρχαιρεσίες διεξάγονται με τον νέο νόμο. Άρα, έχουν ήδη παραχθεί διοικητικά αποτελέσματα. Έστω και ένα σωματείο αν εφάρμοσε τον 4639/2019, όποιος διαφωνεί πρέπει να προσφύγει στο ΣτΕ.

Εδώ, βέβαια, υπάρχει και αντίλογος. Αναφέρει ότι εάν κάποιος σύλλογος αγνόησε την οδηγία του Αυγενάκη, τότε οφείλει ο υφυπουργός να προσφύγει για τη μη εφαρμογή του νόμου και να επιβάλει κυρώσεις. Άρα, στον ΣΕΓΑΣ έχουν δικαίωμα να επιδιώξουν την ακύρωση των ορίων ηλικίας και τον περιορισμό θητειών. Αλλά μέχρι τώρα δεν έχουν πράξει κάτι τέτοιο. Αναλώνονται απλά σε τοποθετήσεις συσπείρωσης των υποστηρικτών τους. Ουσιαστικά, δηλαδή, επιδίδονται σε κινήσεις λαϊκής κατανάλωσης.

Πάμε και στην άλλη παράμετρο που εμφανίζεται ως το τρικ που θα οδηγήσει στις εκλογές ανεξάρτητα από τη βούληση του Αυγενάκη. Με το συγκεκριμένο σενάριο, οι αρχαιρεσίες θα καταστούν υποχρεωτικές εάν παραιτηθεί όλο το διοικητικό συμβούλιο. «Κάνουν όνειρα θερινής νυκτός και, μάλιστα, σε χειμωνιάτικο Απρίλιο», λένε στη ΓΓΑ και όχι μόνο. Γιατί; Διότι στην περίπτωση της ομαδικής παραίτησης μπορεί να καταφύγει στο πρωτοδικείο μία ομάδα παραγόντων με αίτημα για διορισμό προσωρινής διοίκησης. Είναι, δηλαδή, σα να σκάβει κάποιος ένα λάκκο και να πέφτει ο ίδιος μέσα την ώρα που ετοιμάζεται να σπρώξει τον αντίπαλό του.

Πού καταλήγουμε; Πώς ό,τι και αν λέει ο Σεβαστής, που σέρνει τον χορό, και υιοθετεί ο Παναγόπουλος, εκλογές στον ΣΕΓΑΣ θα γίνουν όποτε αποφασίσει ο Αυγενάκης! Είτε μιλάμε για τον Σεπτέμβριο του 2020 είτε για το 2021, ο υφυπουργός αθλητισμού θα επιλέξει! Τελεία και παύλα, που λένε και όσοι θέλουν να δείχνουν την αποφασιστικότητά τους και το απόλυτο του λόγου τους.

ΠΗΓΗ  sportsfeed.gr

ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Σχολιάστε

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Περισσότερα στη κατηγορία Uncategorized