Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Η ΝΕΜ έχει το δικό της “σχολείο” για να χτίσει τη γενιά του μέλλοντος

Η ΝΕΜ πήρε το εισιτήριο για την Α2 Κατηγορία, έχοντας υψηλούς στόχους και όνειρα. Όχι μόνο για την ανδρική ομάδα, αλλά πολύ περισσότερο για την Ακαδημία της. Γι αυτό δημιούργησε το δικό της “σχολείο”. Αυτό είναι το NEM Basketball School.

Το Αθλητικό Σχολείο της Νεανικής Εστίας Μεγαρίδος, NEM BASKETBALL SCHOOL, όπως το λένε οι ίδιοι, δεν θυμίζει σε τίποτα μια συνηθισμένη ακαδημία μπάσκετ, της οποίας πρώτο μέλημα είναι η παρουσία όσο το δυνατόν περισσότερων παιδιών, με μόνο στόχο την εισροή χρημάτων στον οργανισμό.

Οι φιλοδοξίες και οι προδιαγραφές είναι τόσο υψηλές, που οι ιθύνοντες της ομάδας έχουν επενδύσει σε ανθρώπους, των οποίων τα έργα και η εμπειρία στο υψηλότερο επίπεδο του ελληνικού μπάσκετ μιλούν από μόνα τους. Την φετινή χρονιά, η διοίκηση της ομάδας προχώρησε σε μια γενναία αναβάθμιση στο έμψυχο δυναμικό των προπονητών – δασκάλων, με την παρουσία τριών πρωτοκλασάτων προπονητών, χωρίς να υπολογίσει το κόστος, βάζοντας την εξέλιξη των παιδιών πάνω απ’όλες τις επιδιώξεις.

Λευτέρης Τσαουσίδης, Γιώργος Λιθόπουλος και Γιάννης Μήτσιαλος είναι οι τρεις πολύ ποιοτικές προσθήκες, που αναβαθμίζουν το προπονητικό επιτελείο, τόσο της αντρικής ομάδας, όσο και του NEM BASKETBALL SCHOOL, που ήταν και το βασικό ζητούμενο.

Τρεις ικανοί προπονητές, με εμπειρία στην Α1, οι οποίοι μοχθούν νυχθημερόν για το “Μπασκετικό Σχολείο” της ΝΕΜ.

Οι τρεις τους ήρθαν να προστεθούν σε ένα ήδη πολύ ποιοτικό και ιδιαίτερα πολυπληθές προπονητικό επιτελείο, που μαζί με ολόκληρο τον οργανισμό της Νεανικής Εστίας Μεγαρίδος, φιλοδοξούν να βοηθήσουν στη διαπαιδαγώγηση, αλλά και να θέσουν τις σωστές βάσεις για την διαμόρφωση της – αθλητικής – προσωπικότητας των παιδιών, καλλιεργώντας ιδανικά και αξίες.

Α2 Κατηγορία: Η ΝΕΜ έχει το δικό της "σχολείο" για να χτίσει τη γενιά του μέλλοντος

Η ΝΕΜ εδώ και χρόνια αποτελεί μια πρότυπη ακαδημία μπάσκετ, ένα κανονικό Σχολείο, που δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να νιώσουν σημαντικά, να απολαμβάνουν την κάθε στιγμή της προπόνησης και να φεύγουν πλήρεις από γνώση για το μπάσκετ, αλλά και από ευεξία και χαρά.

Στην ΝΕΜ BC Arena, περισσότερα από 300 παιδιά έχουν την ευκαιρία να κάνουν τα όνειρα τους πραγματικότητα. Οι εγκαταστάσεις δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από αυτές των κορυφαίων ομάδων της χώρας!

Η γενναία ανακαίνιση του κλιματιζόμενου κλειστού γηπέδου, το υπερσύγχρονο γυμναστήριο που εγκαταστάθηκε στον χώρο, η πρόσθετη κερκίδα, τα ενημερωμένα δημοσιογραφικά θεωρεία, η αίθουσα τροπαίων και συνεντεύξεων, το πλήρως ενημερωμένο ιατρείο, η αποθήκη υλικού και τα υπερσύγχρονα αποδυτήρια είναι ένα μικρό δείγμα για το update που γίνεται και θα ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες στο κλειστό της ομάδας.

Αυτό, όμως, που κάνει όλους στον οργανισμό να υπερηφανεύονται είναι ο “θησαυρός” που κρύβεται κάτω από το παρκέ, σε μια ξεχασμένη αποθήκη και ένα χώρο υπόγειου πάρκινγκ. Οι άνθρωποι της ΝΕΜ, με το όραμα και την επιμονή τους, κατάφεραν να βάλουν τις βάσεις και ευελπιστούν σε σύντομο χρονικό διάστημα να ολοκληρωθεί μια μικρή πολιτεία, σε ένα χώρο, ο οποίος ήταν μέχρι σήμερα αναξιοποίητος, αλλά μπορεί να παρέχει μεγάλες δυνατότητες.

Εκεί, όπου μετρά η παραγωγική διαδικασία των παιδιών και το γυμναστήριο, με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, θα τους δώσει την ευκαιρία, με την επίβλεψη των προπονητών τους, να δουλέψουν πάνω στο κορμί τους, πριν ή μετά την προπόνηση.

Στο ίδιο επίπεδο είναι και τα γραφεία των προπονητών, εκεί όπου αξιολογούν τα παιδιά και ετοιμάζουν το πρόγραμμα του “Σχολείου”. Λίγο πιο πέρα και η αίθουσα Τύπου.

Με τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό και όλη την ιστορία της ΝΕΜ σε τρόπαια και φωτογραφικό υλικό, η αίθουσα θα είναι έτοιμη να φιλοξενήσει δημοσιογράφους μετά τα παιχνίδια της ομάδας, αλλά θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για κάθε λογής χρήση. Δουλεύοντας σε υψηλό επίπεδο η αντρική ομάδα της ΝΕΜ, ο Γιώργος Μάνταλος, Γενικός Διευθυντής και προπονητής της ομάδας, μαζί με όλα τα μέλη του Δ.Σ., έχουν κάνει τα αδύνατα, δυνατά, για να αποκτήσει ένα χώρο η ΝΕΜ, όπου τα παιδιά του NEM BASKETBALL SCHOOL θα μπορούν να δουλέψουν σε εξίσου υψηλά στάνταρ και να υλοποιήσουν τα όνειρα τους.

Η “μπασκετική φωλιά” της ΝΕΜ αποτελεί πλέον παρακαταθήκη για τις νέες γενιές, για το παρόν και το μέλλον των παιδιών της πόλης των Μεγάρων και μόνο τέτοιες προτάσεις και δράσεις μπορούν να πάνε το μπάσκετ και τις πόλεις μας μπροστά!

Πηγή sport24.gr

Σχολιάστε

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Περισσότερα στη κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ