Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Η ΕΟΕ πότε θα βγάλει ψήφισμα για τα δικαιώματα των αθλητών;

Η πλειοψηφία των Ελλήνων ομοσπονδιαρχών των οποίων τα οπίσθια έχουν ριζώσει στις καρέκλες, τους τελευταίους μήνες είναι ιδιαίτερα λαλίστατοι και έχοντας πρόσβαση στα ΜΜΕ (άλλωστε πληρώνουν ως ομοσπονδιάρχες να έχουν υπαλλήλους δημοσιογράφους) μιλάνε για αντισυνταγματικότητες (δίχως βέβαια να προχωράνε σε προσφυγές) και προτάσσουν το Ολυμπιακό κίνημα και τον Ολυμπιακό καταστατικό χάρτη της ΔΟΕ για να μην προκύψει διαζύγιο οπισθίων – καρέκλας εξαιτίας του αθλητικού νόμου που θα πάει στη Βουλή οσονούπω. Εξού και το χθεσινό ψήφισμα της ολομέλειας… Ομόφωνο φυσικά καθώς επισήμως δεν υπήρξε ούτε μια διαφοροποίηση.

Από την άλλη, υπάρχουν πολλές υποθέσεις αθλητών και προπονητών για τις οποίες έχουμε αναφερθεί στο ρεπορτάζ του Sportsfeed πολλάκις και πάντα με στοιχεία. Για την υπογραφή υπεύθυνων δηλώσεων που ζήτησε η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία από τους ιστιοπλόους προκειμένουν να παραιτηθούν των νομικών δικαιωμάτων τους, για την επίθεση που δέχεται ο Νίκος Κακλαμανάκης (που είναι και ο προπονητής μέλους της Ολυμπιακής ομάδας), την κατάσταση με τη Βασιλεία Καραχάλιου, τον Γιάννη Μιτάκη τους Παναγιώτη Μάντη και Παύλο Καγιαλή, τα έξοδα Ολυμπιακής προετοιμασίας στον ΣΕΓΑΣ, στην ΕΛΟΠ και η λίστα τελειωμό δεν έχει.

Για όλα τα παραπάνω υπάρχουν στοιχεία. Πότε ο υπεύθυνος της Ολυμπιακής προετοιμασίας (Ζαννιάς) είναι εξαφανισμένος και δεν απαντά σε κανέναν, πότε ο πρόεδρος της ΕΟΕ (Καπράλος) είναι σε υποχρεώσεις στο εξωτερικό, πότε ο πρόεδρος της ΕΦΙΠ (Λενός) ξεχνά το ρόλο του και το παίζει Μπούτρος Μπούτρος Γκάλι και πάει λέγοντας. Ανακοίνωση, ψήφισμα, τοποθέτηση υπέρ των αθλητών και των προπονητών δεν έχει υπάρξει καμία. Και μιλάμε για εν ενεργεία αθλητές και προπονητές, μέλη της Ολυμπιακής ομάδας για το Τόκιο και όχι για συνταξιούχους 70αρηδες που κάνουν το χόμπι τους 40 χρόνια και διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα.

Ο ποντιοπιλατισμός της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής προς το παρόν λειτουργεί μόνο για τα συμφέροντα παραγόντων και κωφεύει επιδεικτικά όταν πάει να ακουστεί φωνή αθλητή ή προπονητή.

Έτσι λοιπόν έχουμε φτάσει σε σημείο μία διοίκηση ομοσπονδίας ( ΕΙΟ) να λειτουργεί εις βάρος της Ολυμπιακής ομάδας για το Τόκιο, εις βάρος της Ελλάδας. Διαθέτουμε ιστιοπλόους που στο Τόκιο θα είναι μεταξύ των διεκδικητών μεταλλίων (Μάντης – Καγιαλής/470, Καραχάλιου/ράντιαλ, Κοκκαλάνης/RSX, Μιτάκης/φιν) και αντί η ομοσπονδία τους να προσφέρει την καλύτερη δυνατή συνθήκη, κάνει ότι μπορεί για τους φέρει εμπόδια και αν γίνεται κάποιοι από αυτούς να μην καταφέρουν να κάνουν το ταξίδι για το Τόκιο.

Πειθαρχικό στην Καραχάλιου, αγωγή στον Κακλαμανάκη, επιπλέον εσωτερική πρόκριση στους Μάντη – Καγιαλή, στέρηση του νέου σκάφους στον Μιτάκη. Αλήθεια, τι άλλο πρέπει να γίνει κύριοι της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής για να ασχοληθείτε με τους αθλητές πέρα από τις φωτογραφίες μετά από τις επιτυχίες τους;

Το σημερινό με την αναβολή της 2ης εσωτερικής Ολυμπιακής πρόκρισης στα φιν, ξεχείλισε το ποτήρι. Ο Γιάννης Μιτάκης είναι διεκδικητής μεταλλίου στους Ολυμπιακούς και στην παγκόσμια κατάταξη της κατηγορίας δεν υπάρχει άλλος Έλληνας στην πρώτη 200άδα. Στον πρώτο αγώνα πρόκρισης που είχε γίνει στην Αθήνα ο Μιτάκης ήταν η μοναδική ελληνική συμμετοχή. Εντός Ελλάδας. Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ! Σήμερα, η διοίκηση της ΕΙΟ για να προστατέψει την υγεία όλων των Ελλήνων αθλητών (επαναλαμβάνω στην Ελλάδα ήταν μόνο ο Μιτάκης) που θα ταξίδευαν στη Γκντίνια της Πολωνίας όπου θα γίνει το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα των φιν, ακύρωσε τη 2η εσωτερική πρόκριση… Στο μεταξύ δεν υπάρχει πουθενά ο τρόπος βαθμολόγησης των τριών εσωτερικών προκρίσεων που στην αρχή ήταν δυο, αλλά έγιναν τρεις.

Το γεγονός ότι ο Γιάννης Μιτάκης είχε εκφράσει δημοσίως τα παράπονά του, υπάρχει έστω και ένας που να πιστεύει ότι δεν μέτρησε στην απόφαση του συμβουλίου της ΕΙΟ; Βέβαια, αν ίσχυε η 2η εσωτερική πρόκριση στη Γκντίνια και ο Μιτάκης έκανε το 2/2 δε θα χρειαζόταν η 3η εσωτερική πρόκριση και η ΕΙΟ θα ήταν υποχρεωμένη (σύμφωνα με τους δικούς της κανόνες) πλέον να του αγοράσει το σκάφος με τα χρήματα που έχει δώσει η ΕΟΕ ακριβώς για το λόγο αυτό.

Όλα τα παραπάνω είναι αρκετά για να φανεί ποια είναι η συμπεριφορά της διοίκηση της ΕΙΟ απέναντι στους αθλητές; Αν όχι, να συμπληρώσουμε ότι στην ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα, αναφέρει ότι η περίοδος Ολυμπιακής πρόκρισης ολοκληρώνεται στις 21 Μαΐου. Δε χρειάζεται να έχει κάποιος μαντικές ικανότητες για να προβλέψει ότι τα «κακά παιδιά» θα ταλαιπωρούνται μέχρι τέλη Μαΐου ανά την υφήλιο αντί να προετοιμάζονται από… χθες προκειμένου να διεκδικήσουν Ολυμπιακό μετάλλιο.

Αν αυτή η συμπεριφορά δεν είναι εις βάρος της Ολυμπιακής ομάδας και της Ελλάδας τότε τι είναι; Καληνύχτα κύριε πρόεδρε, καληνύχτα ολομέλεια της ΕΟΕ. Ο παράγοντας πάνω από όλα.

Πηγή: sportsfeed.gr

Σχολιάστε

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Περισσότερα στη κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ