Connect with us

ΕΚΑΣΔΥΜ

Η ανασκόπηση του Β’ ομίλου των Ανδρών της ΕΚΑΣΔΥΜ (Στατιστικά)

Συνέχεια στην ανασκόπηση μας, με τον δεύτερο όμιλο των Ανδρών της ΕΚΑΣΔΥΜ για τον πρώτο γύρο, και όπως προαναφέραμε εκκρεμεί το ντέρμπι των Διόσκουρων με τον Αρίων Πτολεμαΐδας, με τον νικητή να έχει ένα προβάδισμα για την τρίτη προνομιούχο θέση.

Όπως είπαμε και στο πρώτο μέρος βλέπουμε μια στροφή των ομάδων στο να αγωνίζονται με νεαρούς αθλητές ενώ το πρωτάθλημα, λόγω κακού σχεδιασμού, έχει γίνει δύο ταχυτήτων. Ευτυχώς έρχεται η Ομοσπονδία με τους νέους κανονισμούς να αλλάξει το τοπίο σε βάθος χρόνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ Α’ ΟΜΙΛΟΥ ΕΔΩ.

Ο ΠΑΟΚ Μεσοποταμίας είναι το φαβορί του ομίλου, ενώ είναι εκ των διεκδικητών, μαζί με τον Λασσάνη που έχει ένα μικρό προβάδισμα για την άνοδο. Όλα άλλαξαν στο σύλλογο με την έλευση του κόουτς Τζιλίνη στην ομάδα, η οποία πλέον είναι σε διαφορετικό επίπεδο από τις προηγούμενες χρονιές. Η μεταγραφή του Τσολάκη ήταν ίσως η πιο ουσιαστική, ενώ Γεωργάκας, Ρέππας και Ιωσήφ  δίνουν σημαντικές λύσεις στην περιφέρεια. Γεμάτη και καλή χρονιά κάνει ο Παγανάς ενώ σημαντικές είναι οι απουσίες των Μαυρίδη και Φώτη. Σύντομα θα πρέπει να προωθήσει παιδιά από τις ακαδημίες του αν θέλει να συμμετέχει και να πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια στις εθνικές κατηγορίες.

Η επαναλειτουργία του πιο ιστορικού σωματείου, του Εθνικού Κοζάνης, από μόνη της είναι μια σημαντική εξέλιξη. Με μπροστάρη τον μπασκετικό Δημήτρη Μάστορα, που τα πηγαίνει πολύ καλά μέχρι τώρα και την παρουσία του έμπειρου κόουτς Γιάννη Μήτσιαλου στον πάγκο, δείχνουν ότι κάτι καλό πάει να δημιουργηθεί. Μια προσπάθεια, που τη στηρίζουν αρκετοί άνθρωποι και θα χρειαστεί το χρόνο της έτσι ώστε να φανούν τα αποτελέσματα. Σημαντικό είναι πως μέσα σε ελάχιστο χρόνο δημιουργήθηκε και ακαδημία για να στηριχτεί το εγχείρημα. Μέχρι τότε θα αγωνίζεται με έμπειρους παίκτες οι οποίοι μέχρι στιγμής έχουν καταφέρει να πρωταγωνιστήσουν στο πρωτάθλημα. Η μεταγραφή του Τοπάλλι έχει προκαλέσει αίσθηση, ενώ πρόσφατα εντάχθηκε στο ρόστερ και ο Γκουτζομήτρος ο οποίος όμως είναι τραυματίας. Χαρακτηριστική η ομαδικότητα του συλλόγου καθώς Μπίγγας, Δούμας, Παπαντίνας, Μακρίδης και Τσουμάνας δείχνουν να έχουν χημεία μεταξύ τους.

Οι Διόσκουροι Κοζάνης, μετά τις παλιές αποτυχημένες προσπάθειες στις εθνικές κατηγορίες και με τις άτυπες συγχωνεύσεις των τελευταίων ετών, έχουν δημιουργήσει ένα νεανικό και πολύ ταλαντούχο σύνολο, υπό την καθοδήγηση του έμπειρου προπονητή Άρη Χωλόπουλου. Τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστούν στα παιδικό-εφηβικά τμήματα με κατακτήσεις πρωταθλημάτων, αλλά το ερώτημα είναι στις επόμενες «φουρνιές» που θα ακολουθήσουν τα επόμενα 3-4 χρόνια. Σίγουρα ο σύλλογος  έχει μέλλον με την σταθερή και δυνατή διοίκηση που έχει, ενώ είναι από τους πρώτους που έδωσαν χώρο σε νέους αθλητές  και της αξίζουν συγχαρητήρια. Όσο θα παραμένει ο Χωλόπουλος νομίζω πως θα πρωταγωνιστεί και θα γίνεται σωστή δουλειά.

Ο Αρίων Πτολεμαΐδας φέτος έχει ακόμα πιο νεανική ομάδα και συνεχίζει σταθερά, για έκτη χρονιά με τον κόουτς Καλομενίδη στον πάγκο ο οποίος με μεθοδική δουλειά και υπομονή δείχνει πολύ καλά αποτελέσματα. Ο νεαρός Δήμου κάνει πάρα πολύ καλό πρωτάθλημα ενώ έχει άξιο συμπαραστάτη τον Γιαννούλη. Ποιοτική μεταγραφή και πρωταγωνιστής της ομάδας είναι ο Τούζος, ενώ και ο Σταυρίδης κάνει μια από τις καλύτερες χρονιές του. Ομάδα με παρελθόν αλλά και μέλλον που φέτος αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα με τη χρήση του γηπέδου (όπως όλες οι ομάδες της Πτολεμαΐδας), κάτι που αν δεν λυθεί άμεσα, ίσως στοιχίσει στα αποτελέσματα.

Η Αναγέννηση Σερβίων έχει αλλάξει επίπεδο και νοοτροπία, από την ημέρα που ανέλαβε η νέα διοίκηση (Ιακωβίδης, Πεχλιβανίδου). Με αγάπη για το άθλημα και πολύ «τρέξιμο» έχει δημιουργηθεί κάτι καλό με βασικό συντελεστή στην όλη αυτή προσπάθεια είναι ο προπονητής Νίκος Παρδαλιός.  Φέτος στηρίζεται ακόμα πιο πολύ σε παιδιά της περιοχής (Κονιτσιώτης, Καραγιαννίδης, Παπαμάρκος, Βέκιος) και οι πρώτοι ΄΄μικροί΄΄ άρχισαν να αγωνίζονται και να ξεχωρίζουν, όπως ο νεαρός Σαλαμπάς. Νήτσιος και Κακλίδης κάνουν πολύ καλή χρονιά, βοηθώντας την ομάδα στην προσπάθεια να κατακτήσει την τέταρτη θέση. Επίσης στα αξιοσημείωτα είναι το γήπεδο-στολίδι που αγωνίζονται και κατά κύριο λόγο το συντηρούν σε πολύ καλό επίπεδο μόνοι τους.

Τον όμιλο κλείνουν, ο Άρης Ατραπού, μια παρέα που χαίρεται πραγματικά το μπάσκετ, με τη φιλοξενία να τους χαρακτηρίζει, ασχέτως αποτελέσματος, η Ελίμεια, που ίσως κάνει την χειρότερη χρονιά της και τον νεαρό Γκιόνη να ξεχωριζει ενώ ελπίζουν στο μεταβατικό αυτό στάδιο και στη σημαντική βοήθεια του νέου αποκτήματος από τη Λιθουανία. Τέλος η Δύναμις Κοζάνης είναι ακόμα μία παρέα που χαίρεται την συμμετοχή της στον αθλητισμό, ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

  1. ΠΑΟΚ Μεσοποταμίας        14   7   0

  2. ΦΣ Εθνικός Κοζάνης          13   6   1

  3. Διόσκουροι Κοζάνης           10   4   2*

  4. ΑΠΣ Αρίων Πτολεμαΐδας   10   4   2*

  5. ΑΣ Αναγέννηση Σερβίων    10  3   4

  6. Άρης Ατραπού Φλώρινας    9   2   5

  7. ΑΣ Δύναμις Κοζάνης            8   1   6

  8. ΓΣ Ελίμειας                            7   0   7

*Έχουν 1 αγώνα λιγότερο.

 

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

 

ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

1.ΠΑΟΚ Μεσοποταμίας 606 πόντοι – 86,6

2.ΦΣ Εθνικός Κοζάνης 566 πόντοι – 80,9

3.ΑΠΣ Αρίων Πτολεμαΐδας 510 πόντοι – 85

ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΜΥΝΕΣ

1.Διόσκουροι Κοζάνης 290 πόντοι – 48,3

2.ΠΑΟΚ Μεσοποταμίας 394 πόντοι – 56,3

3.ΑΠΣ Αρίων Πτολεμαΐδας 416 πόντοι – 69,3

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΟΝΤΩΝ(ΥΠΕΡ-ΚΑΤΑ)

1.ΠΑΟΚ Μεσοποταμίας +212 πόντοι

2.Διόσκουροι Κοζάνης +193 πόντοι

3.ΦΣ Εθνικός Κοζάνης +143 πόντοι

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΕ ΑΓΩΝΑ

1.ΦΣ Εθνικός Κοζάνης – ΓΣ Ελίμειας  114-32 +82

2.Διοσκουροι Κοζάνης – Άρης Ατραπού 103-27 +76

3.ΠΑΟΚ Μεσοποταμίας – ΓΣ Ελίμειας 109-42 +67

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

– ΠΑΟΚ Μεσοποταμίας – ΑΠΣ Αρίων Πτολεμαΐδας 83-76

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΝΤΑΔΑ

1.Γιώργος Τσολάκης – ΠΑΟΚ Μεσοποταμίας

2.Παύλος Τοπάλλι – ΦΣ Εθνικός Κοζάνης

3.Αλέξανδρος Τούζος – ΑΠΣ Αρίων Πτολεμαΐδας

4.Παναγιώτης Γκλιάνας – Διόσκουροι Κοζάνης

5.Θωμάς Δήμου – ΑΠΣ Αρίων Πτολεμαΐδας

ΠΡΩΤΟΙ ΣΚΟΡΕΡ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

1.Αλέξανδρος Τούζος (ΑΠΣ Αρίων Πτολεμαΐδας) 163 πόντοι – 27,1 μ.ο.

2.Γιώργος Τσολάκης (ΠΑΟΚ Μεσοποταμίας) 156 πόντοι – 22,3 μ.ο.

3.Παύλος Τοπάλλι (ΦΣ Εθνικός Κοζάνης) 125 πόντοι – 17,9 μ.ο.

ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΑ ΤΡΙΠΟΝΤΑ

1.Αλέξανδρος Τούζος (ΑΠΣ Αρίων Πτολεμαΐδας) 29

2.Γιώργος Τσολάκης (ΠΑΟΚ Μεσοποταμίας) 26

3.Δημήτρης Παπαντίνας (ΦΣ Εθνικός Κοζάνης) 18

-Ευχαριστούμε πολύ την ΕΚΑΣΔΥΜ και τις ομάδες που ανταποκρίθηκαν και μας βοήθησαν στο να συλλέξουμε όλα τα στοιχειά.

-Δεν έχουν περαστεί στα παραπάνω οι πόντοι των παιχτών και τα τρίποντα για δυο (2) αγώνες του Βελβεντού και από έναν (1) αγώνα για τους Λασσάνη Κοζάνης και ΠΑΟ Κοζάνης.

-Θα περιμέναμε η ανταπόκριση στο κάλεσμα μας και το ενδιαφέρον μερικών ομάδων να ήταν μεγαλύτερο μιας και όλοι μας, καθένας από την μεριά του συμβάλλουμε στην ανάπτυξη, εξέλιξη και προώθηση του μπάσκετ της Ένωση μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ Α’ ΟΜΙΛΟΥ ΕΔΩ.

Σχολιάστε

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Περισσότερα στη κατηγορία ΕΚΑΣΔΥΜ