Connect with us

ΕΚΑΣΔΥΜ

Η ανασκόπηση του Α’ ομίλου των Ανδρών της ΕΚΑΣΔΥΜ (Στατιστικά)

Το πρώτο μισό του πρωταθλήματος των ανδρών της ΕΚΑΣΔΥΜ ολοκληρώθηκε, με μοναδικό αγώνα σε εκκρεμότητα αυτόν των Διόσκουρων με τον Αρίων Πτολεμαΐδας για τον δεύτερο όμιλο. Το maksports.gr θα σας παρουσιάζει από σήμερα μια σειρά στατιστικών στοιχείων και μια ανασκόπηση/καταγραφή των όσων έχουν συμβεί μέχρι τώρα.

Το πρωτάθλημα είναι χωρισμένο σε δυο ομίλους των 8 ομάδων και με ομάδες δύο ταχυτήτων, κάτι που δεν το κάνει ανταγωνιστικό και σίγουρα δεν δίνει κίνητρα στις ομάδες, ειδικά σε όσες δεν περάσουν στην επόμενη φάση. Επίσης παρατηρούμε έντονα μία στροφή των ομάδων στο να αγωνίζονται με νεαρούς αθλητές των ακαδημιών τους, κάτι που μέχρι πριν από λίγα χρόνια δεν ήθελαν καν να το σκεφτούν, ειδικά οι ομάδες της Κοζάνης.

Ξεκάθαρο φαβορί του Α΄ ομίλου για την πρώτη θέση, αλλά και για την άνοδο, ο Λασσάνης Κοζάνης. Κράτησε τον κορμό του, έχει ένα δεμένο σύνολο και οι μεταγραφές των Μαλούτα και Μακρή τον κάνουν ποιοτικό. Επίσης σημαντική ενίσχυση είναι και η προσθήκη του Παπαμίχου από το Βελβεντό. Καπενής, Πλιάκης, Τσαμπούρης και ο νεαρός Μπέτι δίνουν πολύτιμες λύσεις στον κόουτς Πατσώνα.

Το Άργος Ορεστικό μας εκπλήσσει ευχάριστα, ενώ η δύσκολη και μελετημένη απόφαση του προπονητή Κίτσιου και της διοίκησης να πορευτεί με νέα παιδιά της ομάδας, αποδίδει και μάλιστα άμεσα. Η αποστολή σε κάθε αγώνα απαρτίζεται με 6-8 αθλητές του παιδικού. Με την μεταγραφή του Αθηνόδωρου Λαζαρίδη, ο οποίος είναι η αιχμή της ομάδας κάνοντας την καλύτερη του χρονιά στα 21 του χρόνια, και τους νεαρούς Δήμου (2006) και Σαρρή (2007), που θα μα απασχολήσουν  σίγουρα στο μέλλον, να αρπάζουν την ευκαιρία, το Άργος δείχνει ότι μπορεί να πρωταγωνιστήσει με αυτό το νεανικό σύνολο.

Ο Ηρακλής Κοζάνης πλέον έχει κάνει πλήρη στροφή και στηρίζεται σε παιδιά της ακαδημίας του, με την προσθήκη ορισμένων ακόμα ταλαντούχων αθλητών. Στόχος είναι να αποκτήσουν  εμπειρία οι νεαροί αθλητές στο αντρικό πρωτάθλημα και η διάκριση σε παιδικό και εφηβικό. Επίσης έχει πολλές ακόμα φουρνιές αθλητών στις ακαδημίες του, βλέποντας αισιόδοξα το μέλλον του συλλόγου, εφόσον βέβαια δουλέψει μεθοδικά και όχι παροδικά. Κατσέλας και Μαδίκας είναι οι ΄΄μεγάλοι΄΄ και έμπειροι της ομάδας, ο Κηπουρίδης πλέον δείχνει ότι μπορεί να ανταπεξέλθει σε αντρικό επίπεδο, όντας ο πρωταγωνιστής της ομάδας του. Οι ταλαντούχοι Βαργιάμης (2005) και Μητσιάνης (2006) ακολουθούν και σύντομα θα μας απασχολήσουν νομίζω με την παρουσία τους.

Ακόμα μια ευχάριστη έκπληξη είναι η ομάδα του Αίαντα Αμυνταίου, η οποία ΄΄αναγκάστηκε΄΄ να στηριχτεί και αυτή σε νέους κατά κύριο λόγο αθλητές, με τον νεαρό Φραντζή να ξεχωρίζει και να είναι έτοιμος εκτός απροόπτου να κάνει την μεταγραφή στον Ηρακλή Κοζάνης. Μια ομάδα που παλεύει καθημερινά σε μια δύσκολη ακριτική περιοχή, με ένα γήπεδο που χρήζει ανακαίνισης και χάρη στις προσπάθειες μερικών ανθρώπων που αγαπούν το μπάσκετ και την περιοχή τους, να το κρατούν σε καλό επίπεδο. Το ερώτημα είναι το κατά πόσο θα αντέξουν χωρίς στήριξη και βοήθεια.

Το Βελβεντό ίσως κάνει μια από τις χειρότερες χρονιές των τελευταίων ετών. Στα δύσκολα ο κόουτς Ζανδές δήλωσε παρών και μαζί με ένα σύνολο παικτών του χωριού, τα τελευταία χρόνια κάνουν την προσπάθεια τους έτσι ώστε να επαναφέρουν το μπάσκετ στην περιοχή, χωρίς να περιμένουν ότι θα πρωταγωνιστήσουν. Στόχος είναι η αξιοπρεπείς παρουσία στο πρωτάθλημα και η διατήρηση των ακαδημιών. Σίγουρα μια ιστορική ομάδα όπως το Βελβεντό αργά η γρήγορα θα επανέλθει.

Τον όμιλο συμπληρώνουν η Ελπίδα Περδίκκα, η οποία κάνει μια καλή προσπάθεια και στις ακαδημίες, με τον Τσολάκη προπονητή, ενώ Αναγέννηση Εράτυρας και ΠΑΟ Κοζάνης είναι ομάδες που χρόνια συμμετέχουν στα πρωταθλήματα χωρίς να τους ενδιαφέρουν τα αποτελέσματα αλλά η συμμετοχή στον αθλητισμό!

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

  1. Λασσάνης Κοζάνης   14   7   0
  2. Άργος Ορεστικό         13   6   1
  3. Ηρακλής Κοζάνης     12   5   2
  4. Αίαντας Αμυνταίου   11   4   3
  5. ΑΣ Βελβεντού             10  3   4
  6. Αναγέννηση Εράτυρας   8   1   6
  7. Ελπίδα Περδίκκα       8   1   6
  8. ΠΑΟ Κοζάνης              7   1   5

*Ο ΠΑΟ Κοζάνης έχει έναν μηδενισμό

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

1.Ηρακλης Κοζάνης 541 πόντοι – 77,2

2.Λασσάνης Κοζάνης 533 πόντοι – 76,2

3.Άργος Ορεστικό 469 πόντοι – 67

ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΜΥΝΕΣ

1.Άργος Ορεστικό 338 πόντοι – 48,2

2.Λασσάνης Κοζάνης 356 πόντοι – 50,9

3.Ηρακλής Κοζάνης 391 πόντοι – 55,9

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΟΝΤΩΝ(ΥΠΕΡ-ΚΑΤΑ)

1.Λασσάνης Κοζάνης +177

2.Ηρακλής Κοζάνης +150

3.Άργος Ορεστικό +131

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΕ ΑΓΩΝΑ

1.Ηρακλής Κοζάνης – Ελπίδα Περδίκκα 93-26 (+67)

2.ΠΑΟ Κοζάνης – Λασσάνης Κοζάνης 43-92 (+51)

3.Αναγέννηση Εράτυρας – Ηρακλής Κοζάνης 60-103 (+43)

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

– Άργος Ορεστικό – Ηρακλής Κοζάνης  73-67

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΝΤΑΔΑ

1.Αθηνόδωρος Λαζαρίδης – Άργος Ορεστικό

2.Ανδρέας Κηπουρίδης – Ηρακλής Κοζάνης

3.Δημήτρης Φραντζής – Αίαντας Αμυνταίου

4.Δημήτρης Καπενής – Λασσάνης Κοζάνης

5.Γιάννης Μαλούτας – Λασσάνης Κοζάνης

ΠΡΩΤΟΙ ΣΚΟΡΕΡ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

1.Αθηνόδωρος Λαζαρίδης (Άργος Ορεστικό) 148 πόντοι – 24,7 μ.ο.

2.Παναγιώτης Μέτσιος (Αναγέννηση Εράτυρας) 121 πόντοι – 17,3 μ.ο.

3.Ανδρέας Κηπουρίδης (Ηρακλής Κοζάνης) 113 πόντοι – 18,8 μ.ο.

ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΑ ΤΡΙΠΟΝΤΑ

1.Γιώργος Κοσμίδης (Αίαντας Αμυνταίου) 23

2.Ζήνων Καραλής (ΑΣ Βελβεντό) 14

3.Παναγιώτης Μέτσιος (Αναγέννηση Εράτυρας) 13

– Χρήστος Μαδίκας (Λασσάνης Κοζάνης) 13

4.Γιάννης Παπαμίχος (Λασσάνης Κοζάνης) 12

 

-Ευχαριστούμε πολύ την ΕΚΑΣΔΥΜ και τις ομάδες που ανταποκρίθηκαν και μας βοήθησαν στο να συλλέξουμε όλα τα στοιχειά.

-Δεν έχουν περαστεί στα παραπάνω οι πόντοι των παιχτών και τα τρίποντα για δυο (2) αγώνες του Βελβεντού και από έναν (1) αγώνα για τους Λασσάνη Κοζάνης και ΠΑΟ Κοζάνης.

-Θα περιμέναμε η ανταπόκριση στο κάλεσμα μας και το ενδιαφέρον μερικών ομάδων να ήταν μεγαλύτερο μιας και όλοι μας, καθένας από την μεριά του συμβάλλουμε στην ανάπτυξη, εξέλιξη και προώθηση του μπάσκετ της Ένωση μας.

-Σύντομα θα ακολουθήσει ο δεύτερος όμιλος και άλλα ενδιαφέροντα για το πρώτο μισό του αντρικού πρωταθλήματος.

Σχολιάστε

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Περισσότερα στη κατηγορία ΕΚΑΣΔΥΜ