Connect with us

ΑΡΘΡΑ

ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ

Όταν μου ζητήθηκε να συμμετάσχω σε αυτήν την νέα ιστοσελίδα, αφού ευχαρίστησα για την τιμή που μου έκαναν, δέχθηκα υπό έναν όρο που ήταν να μου δοθεί η ευκαιρία να γράψω για το μπάσκετ γυναικών που τόσα σάιτ θυμούνται μόνο είτε για να προβάλλουν έναν συγκεκριμένο σύλλογο είτε μετά από επιτυχία της Εθνικής μας ομάδας.  

Δυστυχώς εδώ και χρόνια λίγοι, μάλλον ελάχιστοι, ασχολούνται σοβαρά με το μπάσκετ γυναικών και πιο λίγοι είναι αυτοί που βρίσκουν τον χρόνο η την θέληση να γράψουν γι’αυτό. 

Μέχρι τώρα το έκανα εδώ και εκεί πλην όμως τώρα αποφάσισα να προβάλω το μπάσκετ γυναικών το οποίο υπηρετώ εδώ και δεκαπέντε χρόνια.     

Θα αρχίσω με την Ευρωλίγκα γυναικών.

Αν και υπολείπονται τρεις αγωνιστικές ήδη οι τέσσερεις ομάδες που θα παλέψουν για πρόκριση στο Φαίναλ Φορ έχουν ξεχωρίσει. Αυτές είναι η περσινή πρωταθλήτρια Ευρώπης Εκατερίνμπουργκ, η Πράγα που έχει στον πάγκο της μια από τις κορυφαίες προπονήτριες της ηπείρου μας την Νατάλια Χέϊκοβα, η ιστορική Γαλλική Μπουρζ και η “Ελλήνική” Ναντέζτα Όρενμπουργκ – και λέω Ελληνική γιατί στο τιμόνι της είναι ο δικός μας Τζιωρτζής Δικαιουλάκος που την καθοδηγεί με την βοήθεια του Πέτρου Πρέκα. Τώρα αυτό που απομένει είναι να περιμένουμε τρεις εβδομάδες για ξεκαθαρίσει η τελική κατάταξη αυτού του ομίλου. Προσωπική εκτίμηση είναι ότι η Εκατερινμπουργκ θα είναι πρώτη και η Πράγα δεύτερη. όσο για την τρίτη και τέταρτη όλα εξαρτώνται από το Όρενμπουργκ αφού του απομένει να παίξει και με την Πράγα αλλά και τη Μπουρζ στην έδρα του…

Όσο αφορά τον άλλο όμιλο πιστεύω ταιριάζει η λαϊκή έκφραση “σφαγή αραπάδων σε σκοτεινό υπόγειο”. Η Μόνη ομάδα που έχει προκριθεί μαθηματικά είναι η Τουρκική Φενερμπαξέ. Πολύ κόντα στην πρόκριση, με ρεκόρ 7-4, είναι η Ιταλική Σκίο και η Γαλλική Μοντπελιέ (BLMA). Από κει και πέρα με ρεκόρ 5-6 έχουμε την Ουγγρική Σόπρον (που έχει προκριθεί στα τελευταία δύο Φαϊναλ Φορ) και τη Γαλλική Λυόν του Τόνι Πάρκερ, με ρεκόρ 4-7 έχουμε την Ισπανική Τζιρόνα και την Ρωσική Δυναμό Κουρσκ και τέλος στο 3-8 έχουμε την Πολωνική Γκντίνια.       

Θα ήταν σοβαρή παράλειψη εάν δεν ανέφερα ότι αν και το βλέμμα των περισσοτέρων είναι ποιες ομάδες θα πάρουν κάποιες από τις τέσσερις πρώτες θέσεις του ομίλους προβλέπεται μάχη και για την πέμπτες και έκτες θέσεις γιατί με αυτές οι ομάδες “μετακινούνται” στο Γιούροκαπ όπου θα συναντήσουν άλλες τέσσερες ομάδες που θα έχουν ήδη προκριθεί για την φάση την προημιτελικών του Γιούροκαπ.

Επιτρέψτε μου να γράψω και κάτι “προσωπικό”: Η “δικιά” μου ομάδα, η Σπαρτάκ Μόσχας Περιχώρων Βίτνογιε, (λέω δικιά μου γιατί εκεί εδώ και δεκαπέντε χρόνια κατέχω την θέση του Γενικού Διευθυντή) προσπαθεί να φθάσει σε αυτήν την φάση αλλά για να το πετύχει πρέπει πρώτα, στην φάση των 16, να ξεπεράσει μια Τουρκική ομάδα με έντονο Ελληνικό χρώμα. Το όνομα της ομάδας είναι “Χατάι” και ο λόγος που λέω ότι έχει Ελληνικό χρώμα είναι γιατί στο τιμόνι της, εδώ και αρκετά χρόνια, είναι η Κατερίνα Χατζηδάκη. Στο πρώτο παιχνίδι μπορέσαμε να νικήσουμε με 19 πόντους… Αλλά ξέρουμε ότι στο δεύτερο παιχνίδι πρέπει να παίξουμε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ καλά για να μπορέσουμε να προκριθούμε.  

ΚΩΣΤΑΛΑΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ

Σχολιάστε

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Περισσότερα στη κατηγορία ΑΡΘΡΑ