Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Γκάφα Κουτσιώρα, στερεί το παγκόσμιο ρεκόρ στην Τζένγκο

Τελικά ο «Ολυμπιακός Αύγουστος» είναι ο μήνας της γκάφας του εκάστοτε Εθνικού προπονητή του ΣΕΓΑΣ.

Δεν το λέμε εμείς, τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους και δυστυχώς δεν μπορεί κανείς να τα ερμηνεύσει όπως τον βολεύουν, γιατί το αποτέλεσμα μετράει και δυστυχώς το αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα στενάχωρο, αφού εξαιτίας της γκάφας Κουτσιώρα δεν θα αναγνωριστεί το παγκόσμιο ρεκόρ νεανίδων της Ελίνας Τζένγκο στον ακοντισμό… Αυτήν την ενημέρωση έλαβε σήμερα ο ΣΕΓΑΣ από την Παγκόσμια Ομοσπονδία.

Δεν ξέρουμε αν οφείλεται σε αμέλεια, αδιαφορία, ανικανότητα ή στην υπερβολική ενασχόληση με τα προεκλογικά της ομοσπονδίας (που σε καμία περίπτωση δεν είναι δουλειά του Εθνικού προπονητή, ούτε καν των τεχνικών συμβούλων…). Όπως και να είναι όμως δεν έχει ιδιαίτερη σημασία ποιος από τους τρεις είναι ο λόγος αυτής της αρνητικής εξέλιξης, αφού η ζημιά στην Τζένγκο έγινε και επειδή είναι μεγάλες οι συνέπειες, η επιλογή που έχει πλέον το ΔΣ του ΣΕΓΑΣ είναι μία και μοναδική.

Είναι η ίδια επιλογή που έκανε τον Αύγουστο του 2016 όταν ο τότε Εθνικός προπονητής Δημήτρης Ευαγγελόπουλος υπέπεσε σε άλλη γκάφα (λέγε με Ζαπουνίδου) και είδε την πόρτα της εξόδου, καθώς Παναγόπουλος και Σεβαστής έπρεπε να βρουν ένα εξιλαστήριο θύμα για να μην χρεωθούν το λάθος. Έτσι προχώρησαν σε ολική αναμόρφωση του επιτελείου τους και επέλεξαν τον Κουτσιώρα να ηγηθεί. Όλα αυτά βέβαια μπορεί κάποιοι να θεωρούν πως δεν τους ενδιαφέρουν, όμως είναι πολύ σοβαρά και όποιοι και αν απαρτίζουν την διοίκηση ξέρουν πως πρέπει να αποδοθούν ευθύνες.

Η ουσία είναι ότι δεν μετράει το παγκόσμιο ρεκόρ της Τζένγκο, μια πολύ μεγάλη επίδοση από το μεγαλύτερο ταλέντο που έχει ο ελληνικός στίβος αυτή τη στιγμή και δεν μετράει όπως ενημερώθηκε επίσημα η ελληνική ομοσπονδία από την World Athletics, γιατί ο αποκλειστικός υπεύθυνος για την οργάνωση και διεξαγωγή των πανελληνίων πρωταθλημάτων στίβου Γιάννης Κουτσιώρας, δεν προέβλεψε να υπάρχει έλεγχος ντόπινγκ στα Ιωάννινα.

Όλος ο ελληνικός στίβος από την Πύλο μέχρι την Ορεστιάδα και από την Ρόδο μέχρι την Κέρκυρα, γνώριζε πολύ καλά πως η Τζένγκο – και όχι μόνο – πήγαινε στα Ιωάννινα για να καταρρίψει τουλάχιστον το πανελλήνιο ρεκόρ. Το γνώριζε και ο ίδιος ο Κουτσιώρας από τον προπονητή της Γιώργο Μποτσκαρίωβ, ο οποίος ενημέρωσε ως όφειλε τον εθνικό προπονητή για την εξαιρετική κατάσταση της 18χρονης αθλήτριάς του. Είναι όμως και η προκήρυξη του κάθε πανελλήνιου πρωταθλήματος που προβλέπει ελέγχους ντόπινγκ κατά την διάρκεια διεξαγωγής του πρωταθλήματος, προκήρυξη που την βγάζει και υπογράφει ο Εθνικός προπονητής ως επικεφαλής των πανελληνίων πρωταθλημάτων.

Για κάποιο λόγο όμως, που θα κληθεί να απολογηθεί ενώπιον του ΔΣ της ομοσπονδίας αλλά και ενώπιον της αθλήτριας που της στέρησε ένα παγκόσμιο ρεκόρ (ευτυχώς είναι και του χρόνου νεάνιδα και θα το κάνει τότε), ο Κουτσιώρας δεν έκανε σωστά την δουλειά του και η Τζένγκο έτρεχε 24 ώρες μετά το ρεκόρ να δώσει δείγμα με την ελπίδα να καλυφθεί η γκάφα του Εθνικού προπονητή και να της αναγνωριστεί το παγκόσμιο ρεκόρ. Δυστυχώς όμως οι κανονισμοί της World Athletics είναι πολύ συγκεκριμένοι και τους γνωρίζουν όλες οι εθνικές ομοσπονδίες.

Το χειρότερο είναι πως δεν είναι η πρώτη φορά που έχουμε τέτοια γκάφα από αυτό το τεχνικό επιτελείο της ομοσπονδίας. Και το 2017 είχαμε αθλητές να πετυχαίνουν όριο πρόκρισης στο μίτινγκ του Άργους Ορεστικού και να ψάχνουν πως θα ταξιδέψουν στη Νικήτη Χαλκιδικής (300χλμ. μακριά), ώστε να περάσουν από έλεγχο στους αγώνες ρίψεων που έτυχε να γίνονται εκεί την επόμενη ημέρα.

Πηγή: sportsfeed

Σχολιάστε

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Περισσότερα στη κατηγορία ΣΤΙΒΟΣ