
Ο προπονητής του Εθνικού Κοζάνης (ΕΚΑΣΔΥΜ) Γιάννης Μήτσιαλος και ο παράγοντας της κοζανίτικης ομάδας Δημήτρης Μάστορας μίλησαν στην εκπομπή «Κάθε πόλη μια μπασκέτα» με τον Αργύρη Παγαρτάνη.
Ο Δημήτρης Μάστορας μίλησε:
Για την κατάκτηση της 2ης θέσης στο πρωτάθλημα: «Με τη 2η θέση στο πρωτάθλημα ΕΚΑΣΔΥΜ και πάνω από πολλές άλλες δυνατές ομάδες καταφέραμε να φτιάξουμε κάτι καλό, κάτι υγιές που έβγαινε και προς τα έξω, αλλά και να μην έχουμε αντιπάθειες με άλλα σωματεία, κάτι πολύ σημαντικό. Με την πορεία που κάναμε φέτος μπορέσαμε να μαζέψουμε αρκετά παιδάκια στο γήπεδο».
Για το γηπεδικό πρόβλημα: «Ένα μεγάλο πρόβλημα που έχουμε είναι το γηπεδικό με τις ώρες και τα γήπεδα. Όταν έχεις 6 ώρες προπόνησης σε μια βδομάδα για 50-60 παιδιά κι ένα τμήμα 25 ατόμων, είναι δύσκολο να προσελκύσεις περισσότερα παιδιά στην ομάδα. Πρέπει να έχουμε ώρες και αυτό είναι ένα πάρα πολύ μεγάλο πρόβλημα. Όλα τα τμήματα που έχει ο σύλλογος θέλουν έναν κλειστό χώρο. Προσπαθούμε να συμβιβαστούμε και δε μπορούμε να κάνουμε αλλιώς».
Για τα παιδιά που έχουν στις ακαδημίες: «Φτάσαμε σ’ έναν πολύ ικανοποιητικό αριθμό παιδιών. Μετά το Δεκέμβριο, με τα συνεχόμενα μείον των βαθμών κελσίου, με τον covid σε έξαρση και τον φόβο των γονιών φτάσαμε σε σημείο σε τμήμα 15 παιδιών να έρχονται 2-3 μόνο. Απ’ τον Μάρτιο, Απρίλιο προσπαθούμε να μαζέψουμε πάλι αυτά τα παιδιά, να ‘ρθουν και κάποια καινούργια να μπουν στα τμήματα. Γίνεται μια διαρκής προσπάθεια, δεν είναι κάτι σταθερό. Προσπαθούμε για το καλύτερο».
Ο Γιάννης Μήτσιαλος είπε:
Για τη φετινή σεζόν της ομάδας: «Τα παιδιά έρχονταν σε όλες τις προπονήσεις, δε συμβαίνει σε πολλές κατηγορίες αυτό. Δουλεύαμε πάρα πολύ καλά παρά τα προβλήματα που έχουμε με το γηπεδικό και ό,τι άλλο. Είναι πολύ δύσκολο, τα παιδιά όμως υπερέβαλλαν εαυτόν, βρήκαμε ρόλους, δουλέψαμε πάρα πολύ σκληρά και ίσως κι εγώ να υποτίμησα κάποια παιδιά. Με τη δουλειά που έκαναν τα παιδιά και με το κλίμα που υπήρχε δημιουργήθηκε μια ωραία «αλυσίδα» παραγόντων, η οποία βγήκε πάρα πολύ ωραία στο γήπεδο. Ήταν μια «μαγική σημαία» η εξέλιξη της σεζόν και πραγματικά πήγαμε πάρα πολύ καλά. Ήταν όλα πολύ όμορφα παρ’ όλες τις δυσκολίες. Αν μπορέσουμε να συνεχίσουμε αυτό το αποτέλεσμα θα ‘ναι πολύ καλή περίπτωση».
Για τη συνεργασία τους με άλλες ομάδες: «Περιθώριο στην πράξη υπάρχει, το θέμα είναι, κατά τη γνώμη μου, ότι κολλάει σε συγκεκριμένους ανθρώπους. Είναι κάποιες ομάδες με τους ανθρώπους που θα ήθελαν, και κάποιες με ανθρώπους που δε θα ήθελαν με τίποτα. Εμείς είμαστε σίγουρα υπέρ των συνεργασιών. Εγώ σαν προπονητής, όπως έχω δηλώσει κιόλας, βάζω και τον εαυτό μου κάτω αν είναι να γίνει κάτι μεγάλο, με μεγάλη προοπτική. Μακάρι ο Δημήτρης Μάστορας με νέους ανθρώπους να το αλλάξουν αυτό μελλοντικά και σύντομα».
Για την επόμενη χρονιά της ομάδας: «Υπάρχει φοβερή επιθυμία να πάμε στη Γ’ Εθνική. Προσωπικά, αν μείνω στην ομάδα και όλα πάνε καλά, θέλω να κρατήσουμε όλους τους παίκτες. Σαφώς πρέπει να ενισχυθούμε, να μιλήσουμε με παίκτες που θα μπορούν να μας ανεβάσουν επίπεδο. Είτε στην ίδια κατηγορία, είτε στη Γ’ θέλουμε να μιλήσουμε με παιδιά που θα μας ανεβάσουν επίπεδα, αλλά το θεωρώ απαραίτητη προϋπόθεση, εφόσον μείνω εγώ, ότι πρέπει να μείνουν όλοι οι περσινοί παίκτες, διότι αυτήν τη «μαγική σημαία» δε θα μπορέσουμε να τη βρούμε διαφορετικά. Είναι απαραίτητη προϋπόθεση για ‘μένα, ώστε να πετύχει η ομάδα τους στόχους της την επόμενη χρονιά, δε γίνεται αλλιώς».


ΜΠΑΣΚΕΤ
Έλληνας ο Oυόκαπ!

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΜΠΑΣΚΕΤ
Με την Χωλοπούλου στην Κρήτη οι Νεάνιδες του Παναθλητικού

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΜΠΑΣΚΕΤ
Τα highlights των αγώνων από την Α1 γυναικών

ELITE LEAGUE
Elite League: Οι ξένοι του πρωταθλήματος

ΜΠΑΣΚΕΤ
H μέρα που έφυγε ο Παγκόσμιος
