Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Γιαννακόπουλος: Ζήτησε ΓΣ και απόφαση του κόσμου για όλο το έργο στον Βοτανικό!

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος θέλει να ληφθεί απόφαση για όλο το πρότζεκτ στον Βοτανικό (ανάμεσά του και το γήπεδο μπάσκετ) μέσω της ΓΣ του συλλόγου και να αποφασίσει ο κόσμος τι θέλει, ενώ έδειξε προβληματισμένος για το όλο εγχείρημα και εξαπέλυσε επίθεση προς πάσα κατεύθυνση.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος θέλει να ληφθεί απόφαση για όλο το πρότζεκτ στον Βοτανικό (ανάμεσά του και το γήπεδο μπάσκετ) μέσω της ΓΣ του συλλόγου και να αποφασίσει ο κόσμος τι θέλει. Από την άλλη ενώ έδειξε προβληματισμένος για το όλο εγχείρημα και εξαπέλυσε επίθεση προς πάσα κατεύθυνση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Δημήτρη Γιαννακόπουλου μετά την συνάντηση με τον Δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη για το εγχείρημα της κατασκευής νέου γηπέδου μπάσκετ της ομάδας στον Βοτανικό:

«Είναι γνωστό ότι από τον περασμένο Ιούνιο πως ένας από τους πιο σημαντικούς λόγους της αποχώρησης μου από τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό ήταν οι εξελίξεις στο θέμα της Διπλής Ανάπλασης όπως επίσης και ότι ο κύκλος μου στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός έχει κλείσει. Εύλογα θα με ρωτήσετε λοιπόν γιατί είστε εδώ.

‘Ήρθα πρωτίστως για να δω τι έχει αλλάξει από τη συμφωνία που είχα κάνει με τον πρώην πρωθυπουργό, τον νυν πρωθυπουργό, τον Δήμαρχο και όλους τους φορείς γύρω από το θέμα του Βοτανικού. Ήρθα γιατί με ενδιαφέρει το καλό του Παναθηναϊκού, το σύνολο των Παναθηναϊκών τμημάτων και ήρθα να ακούσω και την πρόταση για την ΚΑΕ Παναθηναϊκός να δω άμα είναι συμφέρουσα ώστε να μπει όχι στον νόμο της Διπλής Ανάπλασης αλλά σε όλο αυτό το project.

Aνάλογα με τους όρους αυτής της συμφωνίας ο Παναθηναϊκός ή θα μεγαλουργήσει και θα επανέλθει έτσι στα πρωταθλήματα ή θα είναι ταφόπλακα ή θα είναι κάτι που θα υποθηκεύει το μέλλον του Παναθηναϊκού για πάντα.

Είναι μια απόφαση ζωής ο Βοτανικός για τον Παναθηναϊκό, για τα τμήματα του και για τη βιωσιμότητα του. Ως εκ τούτου θεωρώ ότι κανένα από τα φυσικά πρόσωπα που σήμερα που διοικούν τον Παναθηναϊκό ή εμπλέκονται με τον Παναθηναϊκό ούτε πρέπει αλλά ούτε μπορούνε να πάρουν τόσο σημαντικές αποφάσεις.

Ο ένας έχει διασύρει κατ επανάληψη το όνομα του Παναθηναϊκού εντός και εκτός γηπέδου και έχει αποδείξει ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει και ο μόνος γνώμονας με τον οποίο πράττει είναι το οικονομικό συμφέρον του αλλά και η εξυπηρέτηση τρίτων, ο άλλος δεν έχει την εμπειρία, δεν έχει το ειδικό βάρος να διαχειριστεί τέτοιες καταστάσεις και σίγουρα δεν θα μπορούσα να ήμουν εγώ. Ειδικά όταν είμαι σε καθεστώς αποχώρησης και εύρεσης αγοραστή.

Οι μοναδικοί που θα μπορούσαν να πάρουν αυτοί την απόφαση είναι οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού, αυτοί που αποδεδειγμένα αγαπάνε τον σύλλογο, αυτοί που πηγαίνουν και πληρώνουν τη συνδρομή τους, ενδιαφέρονται για τα κοινά.

Άρα για εμένα την απόφαση για το σύνολο του project θα πρέπει απαραιτήτως να πάει στην Γενική Συνέλευση των μελών του Παναθηναϊκού και αυτοί να είναι οι άνθρωποι που θα αποφασίσουν για το καλό του συλλόγου. Άλλοι μπορούμε να έχουμε την άποψη μας για τους όρους που υπάρχουν.

Σας ενημερώνω ότι έχουν αλλάξει πάρα μα πάρα πολύ και είναι χειρότεροι από τους όρους που με ανάγκασαν να φύγω από τον ερασιτέχνη Παναθηναϊκό για να μην είμαι ο άνθρωπος που θα υπογράψει την ταφόπλακα του Παναθηναϊκού. Πρέπει αυτή την απόφαση να την πάρει ο κόσμος του Παναθηναϊκού, αλλά ο ενεργός κόσμος της ομάδας, αυτός που πληρώνει την συνδρομή του στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό. Μόνο αυτοί έχουν το δικαίωμα να πάρουν μια τέτοια απόφαση. Ούτε εγώ, ούτε ο κ. Αλαφούζος, ούτε ο κ. Μαλακατές.

Τώρα όσο αφορά το γήπεδο της ΚΑΕ άκουσα ευχολόγια, άκουσα για ένα MoU που στο δικό μου το μυαλό ακούγονται ως ψευδείς πόθοι, επειδή όμως θέλω να μπορώ να κοιτάζω τον εαυτό μου στον καθρέφτη και να πω ότι εξάντλησα κάθε πιθανότητα και κάθε δυνατότητα ώστε ένα τέτοιο μεγάλο έργο για τον Παναθηναϊκό να μπορέσει να προχωρήσει παρότι που θεωρώ ότι δύσκολα η ΚΑΕ Παναθηναϊκός θα μπορέσει να πάει σε ένα οικόπεδο που ακόμα δεν ξέρουν ποιο είναι, τι χωρητικότητα θα έχει, το τίμημα όπως άκουσα δεδομένα θα είναι υψηλό καθώς δεν εντάσσεται μέσα στη Διπλή Ανάπλαση και στην ανταλλαγή με την Λεωφόρο.

Παρόλα αυτά όμως η ΚΑΕ Παναθηναϊκός θα συμμετέχει σε αυτές τις ομάδες εργασίας. Πάντως για να μην κοροϊδευόμαστε αν τα MoU και τα μνημόνια είχαν αξία ο Παναθηναϊκός δεν θα ήξερε που να πρωτοδιαλέξει να παίξει. Θα είχε ένα γήπεδο στο Γουδί, ένα γήπεδο στη Λεωφόρο, γήπεδο θα φτιαχνόταν στο Βοτανικό και βέβαια θα είχαμε και το Athens Alive στο ΟΑΚΑ.

Άρα στο δικό μου το μυαλό τα MoU και τα μνημόνια είναι κάτι που το παίρνεις και το σκίζεις. Ελπίζω να κάνω λάθος. Ότι και να αποφασίσει η Γενική Συνέλευση του Παναθηναϊκού δεσμεύομαι δημοσίως ότι θα το ακολουθήσει και η ΚΑΕ εφόσον συνεχίσω να είμαι ο ιδιοκτήτης της ομάδας. Αν υπάρξει μεταβίβαση των μετοχών εκεί θα πρέπει να τοποθετηθεί ο νέος ιδιοκτήτης. Να ευχηθώ σε όλους σας καλά Χριστούγεννα, καλή χρονιά να έχετε. Υγεία να προσέχουμε όλοι γιατί είναι δύσκολες οι εποχές και καλή δύναμη.

Ενημερώθηκα για το ποιοι είναι οι νέοι όροι που υπογράφτηκαν στο MoU και λέω ότι είναι χειρότεροι από αυτούς που είχα συμφωνήσει εγώ αλλά συνεχίζουν να είναι χειρότεροι από αυτούς που οδήγησαν εμένα να φύγω από τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό προκειμένου να μην υποθηκεύσω το μέλλον.

Νομίζω καταλαβαίνουμε τι λέω. Το αν θα πάει στην Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη το προβλέπει το καταστατικό αλλά το προβλέπει δεν το προβλέπει είναι μια απόφαση ζωής, είναι μια απόφαση που θα κρίνει την μακροημέρευση του Παναθηναϊκού ή όχι και οφείλει να την πάρει ο κόσμος της ομάδας ξαναλέω όχι κάποιος που διασύρει την ιστορία του Παναθηναϊκού μέσα και έξω από τα γήπεδα, ούτε κάποιος με το ειδικό βάρος αλλά ούτε και αυτοί που είναι υπό αποχώρηση αλλά ο κόσμος που πονάει και κλαίει για την ομάδα και χαίρεται με τις νίκες».

πηγή basketblog.gr

Σχολιάστε

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Περισσότερα στη κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ