Η «επίσημη αγαπημένη» θα αντιμετωπίσει αύριο (24/2, 19:00) τη Σερβία στο κλειστό των Άνω Λιοσίων και σε αντίθεση με την αντίπαλο της, αυτό το παιχνίδι δεν συνοδεύεται από το «πρέπει». Θέλει ασφαλώς τη νίκη για λόγους γοήτρου μπροστά στο ελληνικό κοινό. Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος που θα την καθοδηγήσει, είπε σχετικά: «Είναι το τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι σε αυτά τα προκριματικά. Η ομάδα είναι ήδη πετυχημένη, γιατί έχει εξασφαλίσει την πρόκριση από το Νοέμβριο, κάτι που είναι πολύ σημαντικό και δεν ήταν καθόλου εύκολο. Η διαδικασία των παραθύρων είναι πολύ δύσκολη και απαιτητική, αλλά είναι σημαντική γιατί δίνεται η ευκαιρία σε αθλητές όχι να δοκιμαστούν, αλλά να δείξουν τι αξίζουν. Έχουμε μαζευτεί 17 άτομα, ο Μαντζούκας έπρεπε να επιστρέψει για να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό, αλλά όλα τα παιδιά έχουν δώσει τον καλύτερο εαυτό τους και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Όσο κι αν είναι δύσκολο να φτιάξεις μια ομάδα με νέα παιδιά, έχουμε κάνει την καλύτερη προσπάθεια που θα μπορούσαμε και γι’ αυτό είμαι περήφανος».

Δηλώσεις για τον αυριανό αγώνα έκαναν και οι δύο διεθνείς γκαρντ, ο Βασίλης Μουράτος και ο Δημήτρης Φλιώνης που δεν άφησαν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης της διάθεσης που έχουν οι Έλληνες παίκτες γι’ αυτά τα τελευταία παιχνίδια –σ.σ. τη Δευτέρα (27/2, 19:30) η Εθνική θα παίξει στη Λετονία. «Δεν θεωρώ ότι τίθεται θέμα να είμαστε πιο χαλαροί επειδή έχουμε προκριθεί. Κάθε φορά που είμαστε εδώ, δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό και όποιοι αγωνιστούν την Παρασκευή θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους» είπε ο Βασίλης Μουράτος και πρόσθεσε: «Μακάρι την Παρασκευή να παίξουμε ωραίο μπάσκετ και να συνδυαστεί με μια νίκη μπροστά στο κοινό μας».

Ο Δημήτρης Φλιώνης είπε από την πλευρά του: «Ανεξάρτητα από το γεγονός ότι έχουμε ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση, θέλουμε να δείξουμε τον καλύτερό μας εαυτό και να πάρουμε τη νίκη. Εκπροσωπούμε τη χώρα μας και θέλουμε να το κάνουμε με τον πιο δυναμικό τρόπο δίνοντας ό,τι έχουμε. Περιμένουμε η Σερβία να μπει πολύ δυνατά, είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι γι’ αυτούς γιατί δεν έχουν ακόμη προκριθεί, αλλά κι εμείς δεν πρέπει να έχουμε διαφορετική προσέγγιση, γιατί ειδάλλως το χάσμα θα είναι πολύ μεγάλο. Έχουμε δει την ομάδα της Σερβίας, ξέρουμε τους παίκτες και τη φιλοσοφία της, αλλά κοιτάμε τη δική μας ομάδα και πώς θα φανούμε σκληροί και ανταγωνιστικοί».