Connect with us

ΑΡΘΡΑ

Επίθεση στο ΕΣΚΑΝ για να καλύψουν την γκάφα του παγκόσμιου ρεκόρ

Καλησπέρα από την όμορφη Τζια που σήμερα είναι ακόμα ομορφότερη μετά την αναχώρηση των βαρβάρων

Ευτυχώς πρόλαβα να το γράψω για να με επιβεβαιώσει πολύ σύντομα το συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ πού κάνει ότι μπορεί για να βγάλει λάδι τον Εθνικό προπονητή Κουτσιώρα και φυσικά να μη χρεωθούν και οι ίδιοι την γκάφα με το άκυρο παγκόσμιο ρεκόρ της Τζένγκο και τα χωρίς ντόπινγκ κοντρόλ πανελλήνια ρεκόρ.

Το άκυρο από Μονακό

Η επίσημη τοποθέτηση της παγκόσμιας ομοσπονδίας ήταν ξεβράκωμα για τους «εγκεφάλους» που επέμεναν πως μπορεί να γίνει αποδεκτό το όριο. Όλοι αυτοί που το υποστήριζαν στον επόμενο διεθνή αγώνα να πάρουν τον αθλητή ή την αθλήτρα τους και να φύγουν από το στάδιο χωρίς έλεγχο και να εμφανιστούν μετά από τρεις ώρες να ελεγχθούν… Αν πραγματικά το πιστεύουν αυτό και δεν το δήλωσαν στο πλαίσιο της επικοινωνιακής πολιτικής για να σωθεί ο Κουτσιώρας, είναι επικίδυνοι για τους αθλητές και τις αθλήτριες τους.

Επίθεση στο ΕΣΚΑΝ

Μετά τη σφαλιάρα από την παγκόσμια ομοσπονδία, έμεινε μόνο το ΕΣΚΑΝ για να του φορτώσουν ευθύνες. Από χθες κυκλοφορεί μία δήλωση του επικεφαλής, Παναγιώτη Σκανδαλάκη που είχε γίνει στις 27 Νοεμβρίου 2019 και αφορούσε την ποδοσφαιρική διαμάχη Ολυμπιακού – ΠΑΟΚ.

Η απάντηση του ΕΣΚΑΝ

Τότε, ο ΠΑΟΚ είχε ζητήσει από το ΕΣΚΑΝ να περάσει από έλεγχο πέντε παίκτες από κάθε ομάδα στο ερχόμενο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (1/12) για να λάβει την ακόλουθη απάντηση (υπάρχει και στο επίσημο site του ΕΣΚΑΝ). «Σε απάντηση της υπ’ αριθ. πρωτ. 2098/13-11-2019 επιστολής σας με την οποία αιτείστε τη διεξαγωγή ελέγχου ντόπινγκ σε αγώνα στον οποίο συμμετέχει η επαγγελματική ποδοσφαιρική ομάδα του Π.Α.Ο.Κ. και, ειδικότερα, σε 5 ποδοσφαιριστές της κάθε ομάδας, με χρέωση της Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. για το σύνολο των ελέγχων, σας ενημερώνουμε ότι το αίτημα δεν έγινε δεκτό από το Ε.Σ.ΚΑ.Ν.

Το Ε.Σ.ΚΑ.Ν., ως αρμόδιος Οργανισμός Αντι-Ντόπινγκ για τη διενέργεια ελέγχων σε εθνικό επίπεδο, με βάση την εθνική νομοθεσία και τους διεθνείς κανονισμούς, σχεδιάζει την ανάπτυξη και υλοποίηση ενός αποτελεσματικού και αναλογικού προγράμματος κατανομής ελέγχων, που θέτει προτεραιότητες, αναλογικά, μεταξύ αγωνισμάτων, κατηγοριών αθλητών, είδους ελέγχων, είδους δειγμάτων προς συλλογή, είδους ανάλυσης δειγμάτων, πάντα σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Διεθνούς Προτύπου για τον ‘Έλεγχο και τις ‘Έρευνες (International Standard for Testing and Investigations) του WADA.

Υπό το πρίσμα αυτό, το Ε.Σ.ΚΑ.Ν. δεν πρόκειται να ικανοποιεί σχετικά αιτήματα ομάδων για ελέγχους της επιλογής τους, κρίνοντας πως η πρακτική αυτή που εφαρμόστηκε στο παρελθόν είναι λανθασμένη και σε αντίθεση με τις επιταγές του WADA, που επιθυμεί την ανεξαρτησία επιλογών των Εθνικών Οργανισμών Αντι-Ντόπινγκ ενώ επιπροσθέτως, εισάγει ένα στοιχείο προαναγγελίας ελέγχων το οποίο δεν είναι επιθυμητό. Αντιθέτως, το Ε.Σ.ΚΑ.Ν. προτίθεται να συνεργαστεί με την Superleague προκειμένου να παρουσιάσει έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό ελέγχων εντός και εκτός αγώνων ο οποίος πιστεύουμε ότι θα απαντά στις ενδεχόμενες ανησυχίες του συνόλου των εμπλεκομένων.

Σε κάθε περίπτωση το Ε.Σ.ΚΑ.Ν. είναι εντεταλμένο και πρόθυμο να ακούσει απόψεις και πληροφορίες από το σύνολο του αθλητικού οικοδομήματος προκειμένου να τις αξιολογήσει και να τις αξιοποιήσει καταλλήλως».

Η… μονταρισμένη δήλωση Σκανδαλάκη

Από όλο το παραπάνω αυτό που κυκλοφορεί είναι: «το Ε.Σ.ΚΑ.Ν. δεν πρόκειται να ικανοποιεί σχετικά αιτήματα ομάδων για ελέγχους της επιλογής τους, κρίνοντας πως η πρακτική αυτή που εφαρμόστηκε στο παρελθόν είναι λανθασμένη και σε αντίθεση με τις επιταγές του WADA».

  • Για να το μεταφέρουμε σε στιβικά δεδομένα, ο Σκανδαλάκης λέει ότι δεν μπορεί να ελέγξει την Τζένγκο το ΕΣΚΑΝ επειδή θα το ζητήσει κάποια αντίπαλη της ή κάποιος αντίπαλος προπονητής.

Οι δικές τους προκηρύξεις τους εκθέτουν

Αντιθέτως αυτό που δεν επιδέχεται καμίας αμφισβήτησης είναι πως η προκηρύξεις του ΣΕΓΑΣ επιβάλλουν την παρουσία συνεργείου ντόπινγκ στα πανελλήνια πρωταθλήματα για ελέγχους εντός αγώνα και όχι αιφνίδιους. Το έγραψαν στο Sportsfeed αλλά η πολιτική του ΣΕΓΑΣ είναι ξεκάθαρη: Θα τους βγάλουμε όλους τρελούς.

  • Η γκάφα λοιπόν είναι μεγάλη, ο ΣΕΓΑΣ δεν μπορεί να το σώσει από πουθενά παρά μόνο απομακρύνοντας τους υπεύθυνους της γκάφας. Άπαντες το γνωρίζουν πολύ καλά καθώς η ερμηνεία των κανονισμων και των νόμων είναι ξεκάθαρη. Το ζόρια στο επερχόμενο διοικητικό συμβούλιο είναι μεγάλα.

Πηγή:Sportsfeed

Σχολιάστε

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Περισσότερα στη κατηγορία ΑΡΘΡΑ