Connect with us

Uncategorized

Επανεκκίνηση στην κολύμβηση με ερωτηματικά

Η ανακοίνωση της ΚΟΕ για τον τρόπο διεξαγωγής των πανελλήνιων πρωταθλημάτων ήταν σίγουρα ένα θετικό βήμα, άφησε όμως και ερωτήματα που θα απαντηθούν εν καιρώ.

Η κολυμβητική ομοσπονδία χθες εκανε χθες την εξής ανακοίνωση για την κολύμβηση: «Διεξαγωγή των πανελλήνιων πρωταθλημάτων -και των προαγωνιστικών ηλικιών-, στις κατά τόπους περιφέρειες με τελικές σειρές, με την παρουσία επίσημου παρατηρητή από πλευράς ΚΟΕ και κατόπιν ενιαιοποίηση των αποτελεσμάτων σε πανελλήνια κλίμακα, με βάση τις επιδόσεις, ώστε να προκύψουν οι τελικές κατατάξεις στα αγωνίσματα».

Η ανακοίνωση δεν ανέφερε λεπτομέρειες για το πότε θα γίνει αφού δεν είναι ακόμα γνωστό το πότε ακριβώς θα ανοίξουν ξανά τα κολυμβητήρια για προπονήσεις με τον υφυπουργό αθλητισμού να αναφέρει το μήνα Μάιο δίχως περισσότερες λεπτομέρεις. Με δεδομένο ότι οι κολυμβητές χρειάζονται τουλάχιστον 2-3 μήνες προπόνησης για να επανέλθουν σε φόρμα και να αποκτήσουν ξανά την αίσθηση στο νερό θα λέγαμε ότι είναι πολύ δύσκολο να προγραμματιστεί για τον Αύγουστο το πανελλήνιο πρωτάθλημα. Θυμίζουμε ότι υπάρχει αναστολή όλων των αγωνιστικών δραστηριοτήτων μέχρι και τις 15 Ιουνίου.

Με το νέο σύστημα των τοπικών πρωταθλημάτων ένα θέμα που τίθεται είναι σίγουρα αυτό του συναγωνισμού που δε θα είναι ο ίδιος σε κάθε περιφέρεια και επηρεάζει τις επιδόσεις, αλλά αυτό αποτελεί ίσως ψιλά γράμματα δεδομένων των πρωτόγνωρων συνθηκών. Επίσης, από ένα πανελλήνιο πρωτάθλημα κρίνονται αρκετά όπως η αξιολόγηση των σωματείων και εν μέρει η συγκρότηση της Εθνικής ομάδας ανδρών-γυναικών και ηλικιακών κατηγοριών, θέματα για τα οποία η ΚΟΕ πρέπει να δώσει διευκρινίσεις όταν καθοριστεί με λεπτομέρεια -και με σφραγίδα- το πως, που και πότε θα γίνουν τα πανελλήνια πρωταθλήματα. Ως προς τα όρια που έχουν θεσπιστεί για τη συμμετοχή των αθλητών στα πανελλήνια υπάρχει το ενδεχόμενο, λόγω της έλλειψης αγώνων, να είναι ανοιχτή η συμμετοχή. Έτσι θα δοθεί αγωνιστική ευκαιρία σε όλους τους κολυμβητές και παράλληλα η ΚΟΕ θα συγκεντρώσει ένα σημαντικό, για τη βιωσιμότητά της, χρηματικό ποσό από τις συμμετοχές σε αυτή τη δύσκολη περίοδο. Ένα τελευταίο ζήτημα είναι αυτό της μοριοδότησης των παιδιών που είναι στην 3η λυκείου μέσω του σχολικού πρωταθλήματος, για το οποίο όμως η ΚΟΕ περιμένει οδηγίες από το υπουργείο παιδείας που έχει την ευθύνη.

Η άποψη των αθλητών

Κώστας Εγγλεζάκης
«Προφανώς το ιδανικό θα ήταν να γίνει ένα πρωτάθλημα με προκριματικούς και τελικούς αλλά δεδομένων των συνθηκών, πρέπει να αποφευχθούν οι μεγάλες συγκεντρώσεις, τα ταξίδια κλπ, οπότε είναι η καλύτερη δυνατή λύση αυτή. Αν όλα πάνε καλά και γυρίσουμε στις πισίνες στις αρχές Μαΐου, καλό θα ήταν να έχουμε τουλάχιστον ένα τρίμηνο-τετράμηνο προετοιμασίας πριν κάποιον αγώνα».

Απόστολος Παπαστάμος
«Πιστεύω ότι είναι μία απόφαση που λογικά έχει παρθεί με την συμβουλή ειδικών όσον αφορά την πανδημία. Σε πρώτη σκέψη, είναι θετικό για την υγεία όλων των αθλητών αλλά και γενικότερα για την επιβράδυνση της εξάπλωσης του ιού. Από την άλλη πλευρά βλέποντας από την μεριά των αθλητών, ένα μεγάλο κομμάτι της προετοιμασίας έχει χαθεί οπότε οι επιδόσεις θα είναι λογικό να μην είναι αντίστοιχες με προηγούμενα πρωταθλήματα. Δεν έχω εξετάσει τις περιόδους που μπορεί να διεξαχθούν τα πρωταθλήματα, σε αυτό που θέλω να σταθώ είναι ότι υπάρχουν αθλητές που έχουν στόχο την μοριοδότηση για τις πανελλήνιες εξετάσεις και είναι κρίμα να χαθεί».

Απόστολος Χρήστου
«Θεωρώ πως προς το τέλος της χρονιάς θα ήταν καλή ημερομηνία για να έχουμε χρόνο να προετοιμαστούμε κατάλληλα αφού είμαστε ήδη ένα μήνα εκτός προπόνησης σε νερό, χρονικό διάστημα το οποίο είναι μεγαλύτερο και από την παύση που κάνουμε το καλοκαίρι μετά τις αγωνιστικές μας υποχρεώσεις».

Άννα Ντουντουνάκη
«Δε με προβληματίζει τόσο ο τρόπος διεξαγωγής των αγώνων, όσο το πότε θα αρχίσουμε να προπονουμαστε ξανά. Για το πότε θα ήταν η κατάλληλη εποχή για να γίνει το πανελλήνιο δεν μπορώ να εκφέρω άποψη, από τη στιγμή που δεν ξέρουμε πότε θα επιστρέψουμε στις πισίνες».

ΠΗΓΗ sportsfeed.gr

ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΒΟΤΣΗ

Σχολιάστε

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Περισσότερα στη κατηγορία Uncategorized