Connect with us

Uncategorized

Ελευθερία Πλευρίτου: “Διασφάλιση της υγείας μας και… το ολυμπιακό όνειρο παραμένει ζωντανό”

ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

Ριζική αλλαγή στη ζωή και την καθημερινότητα των διεθνών πολιστριών μας επέφερε, όπως ήταν επόμενο, η αναστολή όλων των αγωνιστικών δραστηριοτήτων και των προπονήσεων, στο πλαίσιο των μέτρων για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Τα κορίτσια της Εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης των Γυναικών εφαρμόζουν πιστά το “Μένουμε Σπίτι”, γυμνάζονται και περιμένουν τις εξελίξεις για την οριστική καταπολέμηση του φαινομένου και την επιστροφή στην κανονικότητα, την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων με τους συλλόγους τους και τη συμμετοχή στον νέο κύκλο προετοιμασίας του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, προσαρμοσμένο στα νέα δεδομένα.

Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα μιας εξ αυτών, της Ελευθερίας Πλευρίτου, που με τις δηλώσεις της στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ συστήνει υπομονή και πιστή τήρηση των κανόνων και των μέτρων διασφάλισης της υγείας, τονίζοντας ότι, με τη μετάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων, το ολυμπιακό όνειρο παραμένει ζωντανό, καθώς όταν τελειώσει όλο αυτό θα δημιουργηθούν καλύτερες συνθήκες προετοιμασίας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις της Ελευθερίας Πλευρίτου:

“Σίγουρα για μας, που ο αθλητισμός αποτελεί καθημερινή ρουτίνα και τρόπο ζωής, είναι ακόμα πιο δύσκολο να μένουμε σπίτι και να το συνηθίσουμε. Ιδίως όταν είχαμε συνηθίσει την παλιά καθημερινότητα, με διπλές σκληρές προπονήσεις και υποχρεώσεις με την Εθνική ομάδα, είναι απότομη αλλαγή η παραμονή σε έναν κλειστό χώρο και μάλιστα εκτός νερού.

Δεχτήκαμε, όμως, πως σε αυτή τη δύσκολη φάση, σε μια τέτοια πρωτόγνωρη κατάσταση, το ότι είμαστε εκτός προπονήσεων δεν είναι το πιο σημαντικό. Περνάει δεύτερο, καθώς προέχει η ασφάλεια της υγείας όλων μας. Και με τη στάση μας αυτή συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της πανδημίας. Όπως κάνουν άλλοι με την αποχή από τη δουλειά ή την εργασία από το σπίτι. Είναι πολύ δύσκολο, αλλά γίνεται για καλό σκοπό.

Κατ’ αρχάς, λοιπόν, υπομονή. Παραμένουμε σπίτι υγιείς και ασφαλείς, εμείς και οι οικογένειές μας, κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Ακολουθούμε τους κανόνες υγιεινής που δίνουν οι ειδικοί και γυμναζόμαστε όσο το δυνατόν καλύτερα με το ειδικό πρόγραμμα που μας έχουν δώσει οι προπονητές μας. Η καθεμιά, πλέον, προσπαθεί ατομικά να διατηρεί το σώμα της σε καλή φυσική κατάσταση.

Από κει και πέρα αξιοποιώ όσο καλύτερα γίνεται τον χρόνο με τους δικούς μου ανθρώπους, με την οικογένεια και συγκεκριμένα με τους γονείς μου και τις αδερφές μου. Βλέπω ταινίες και παίζω video games, αλλά επειδή δεν είμαι πολύ του καναπέ, γεμίζω τη μέρα μου και με άλλα πράγματα: Ασχολούμαι πολύ με τη μαγειρική, βγάζω βόλτα το σκυλάκι, κάνω κι άλλα δημιουργικά.

Είναι απαραίτητο να συνειδητοποιήσουμε πως οφείλουμε να είμαστε προσεχτικοί, ώστε όταν τελειώσει όλο αυτό να βγούμε  με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες

Όσον αφορά στην απόφαση για την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο και τη μετάθεσή τους το 2021 δεν μας πτόησε. Γιατί το όνειρο παραμένει το ίδιο ζωντανό. Αρχικά, ίσως, μας παραξένεψε λίγο το γεγονός ότι μετατέθηκαν για του χρόνου, αλλά τελικά είμαστε θετικές. Διότι έτσι θα είμαστε προετοιμασμένες καλύτερα, αφού αυτή την περίοδο δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε τη σωστή προπόνηση. Τώρα θα μας δοθεί η ευκαιρία με καλύτερες προοπτικές και με μεγαλύτερη χρονική άνεση.

Παγκοσμίως βλέπετε ότι ο πρωταθλητισμός πέρασε σε δεύτερη μοίρα. Είναι σημαντικό κομμάτι της ζωής και της κοινωνίας, αλλά όταν προέχει η διασφάλιση του υπέρτατου αγαθού, δηλαδή της υγείας, μπορεί να ανασταλεί προσωρινά. Θα μας ρίξει λίγο σωματικά, αλλά ήταν επιβεβλημένο για το καλό όλων μας.

Θεωρώ ότι στην Ελλάδα πήραμε εγκαίρως τα μέτρα και είχαμε λιγότερα κρούσματα και απώλειες. Κι αυτό, πιστεύω, θα φανεί και στις επόμενες ημέρες (ιδίως σε σχέση με Ιταλία, Ισπανία Γαλλία, που η εξέλιξη ήταν πολύ άσχημη). Κι η απόφαση της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας να αναστείλει όλες τις αγωνιστικές δραστηριότητες ήταν απολύτως σωστή και συμβάλλει στη μείωση της διασποράς και στην προστασία όλων μας”.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής

Πηγή koe.org.gr

Σχολιάστε

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Περισσότερα στη κατηγορία Uncategorized