Connect with us

ΓΓΑ

Εκθέτουν τον Αυγενάκη ακόμα και δικοί του άνθρωποι

Όταν τέθηκε από το Sportsfeed το ερώτημα «ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο», όλοι περιμέναμε μία αντίδραση του Λευτέρη Αυγενάκη για την τήρηση των αποφάσεών του και της ισχύουσας νομοθεσίας.

Και πράγματι, ο υφυπουργός αθλητισμού κατέστησε σαφές σε δημάρχους όλης της χώρας ότι πρέπει να σταματήσει η ανεξέλεγκτη είσοδος στις αθλητικές εγκαταστάσεις. Κάθε μέρα που περνάει, όμως, όλοι διαπιστώνουμε ότι πότε στο ΕΑΚ του Αιγάλεω, πότε στους Ζωσιμάδες των Ιωαννίνων, πότε εδώ και πότε εκεί, κάποιοι γράφουν στα παλιά παπούτσια τους τα ΦΕΚ και τις αποφάσεις της πολιτείας. Αντί να ακολουθήσουν ρητά τις οδηγίες που μιλούν για προπονήσεις μόνο των μελών της προ-Ολυμπιακής ομάδας, οι υπεύθυνοι ανοίγουν τα γήπεδα για όσους αθλητές τους προτείνει ο ΣΕΓΑΣ. Είτε μέσω της λίστας που εστάλη προς έγκριση ή απορρίφθηκε από την ΕΟΕ, είτε μέσω προσωπικών επαφών.

Εδώ, βέβαια, πρέπει να υπογραμμίσουμε την τεράστια ευθύνη της επιτροπής Ολυμπιακής προετοιμασίας. Διότι έστειλε στη ΓΓΑ τη λίστα με όλα τα ονόματα και απλά υπογράμμισε τα μέλη της προ-Ολυμπιακής ομάδας.

Αλλά δεν είναι υποχρεωμένος ο κάθε φύλακας να γνωρίζει τι σημαίνει η υπογράμμιση. Και, βέβαια, έτσι έμεινε ανοικτό παράθυρο για να κάνει ο καθένας τα παιχνίδια του εις βάρος του υφυπουργού αθλητισμού.
Το πρόβλημα για τον Αυγενάκη γίνεται πιο έντονο από τη στιγμή που τον εκθέτουν με τις πράξεις τους ή τις παραλείψεις τους ακόμα και δικοί του άνθρωποι. Με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Παντελή Κολόκα, ο οποίος διορίστηκε στις 25 Σεπτεμβρίου από τον υφυπουργό αθλητισμού στη διοίκηση των Ζωσιμάδων. Ε, αυτός ο άνθρωπος άνοιξε το στάδιο για να προπονηθούν τέσσερις αθλητές επειδή βρίσκονταν στη λίστα του ΣΕΓΑΣ και ενημερώθηκε από τον… ΣΕΓΑΣ (φανταζόμαστε όχι από τον Βασίλη Σεβαστή με τον οποίον δεν έχει και τις καλύτερες σχέσεις) ότι η λίστα της ομοσπονδίας είναι υπεράνω όλων. Υφυπουργού, προέδρου ΕΟΕ, υγειονομικών επιτροπών…

Εδώ στη γειτονιά μου στο Αιγάλεω, οι αθλητές και οι αθλήτριες του Ορφέα Αιγάλεω 90 χρησιμοποιούν το ΕΑΚ όποια ώρα θέλουν (γκρουπ των 16 προχθές στο μπαρουτάδικο). Απλά, επειδή μπορούν!

Ίσως παίρνουν δύναμη από τη φράση που έλεγε κάποτε μια ψυχή για να αναδείξει τις ικανότητες ενός διαιτητή ποδοσφαίρου. «Είναι τόσο καλός που μπορεί να σφυρίξει αγώνα Μπαρτσελόνα – Ορφέας Αιγάλεω και να το φέρει 0-1 χωρίς να μπορούν να του πουν τίποτα», έλεγε εκείνος ο παράγοντας. Έτσι, δεν μπορούν τίποτα και στην προπονήτρια που γυμνάζει τους αθλητές και τις αθλήτριές της σε χώρο, τον οποίο πληρώνουν όλοι οι Έλληνες φορολογούμενοι, αλλά δεν εφαρμόζονται οι νόμοι.

Έτσι, όμως, δεν γίνεται δουλειά. Το αντιλαμβάνεται όποιος ακούει ότι στην Παλλήνη ετοιμάζεται κάποιος να διοργανώσει τουρνουά τένις! Ίσως και εν αγνοία του Ζαννιά.

Το πρόβλημα φάνηκε πριν από την επιστροφή στην κανονικότητα. Από την είσοδο του κόσμου στον Άγιο Κοσμά. Αλλά τότε όλοι βάλθηκαν να διαψεύσουν το Sportsfeed. Η ζωή, όμως, τους έδωσε τις απαντήσεις.

Το ερώτημα που γεννάται πλέον είναι τι θα πράξει ο Αυγενάκης! Άραγε, η παραβίαση του ΦΕΚ συνιστά λόγο για έκδοση διαπιστωτικής πράξης; Ιδού το ερώτημα. Ή όπως λέει και η ρήση «ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα».

Και για να διευκολύνουμε τον υφυπουργό Αθλητισμού, του παραθέτουμε και το άρθρο 183 του Ποινικού Κώδικα. Έτσι, για να ‘χει ακόμα ένα όπλο στα χέρια του.

«Όποιος δημόσια με οποιονδήποτε τρόπο ή μέσω του διαδικτύου προκαλεί ή διεγείρει σε απείθεια κατά των νόμων ή των διαταγμάτων ή εναντίον άλλων νόμιμων διαταγών της αρχής, τιμωρείται με φυλάκιση έως ένα έτους ή με χρηματική ποινή», αναφέρεται ρητά. Το ερώτημα που γεννάται είναι αν διαπιστώνει ο Αυγενάκης την απείθεια ή σφυρίζει αδιάφορα…

YΓ1. Ο κύριος Κολόκας μάλλον λησμονεί ότι προϊστάμενοί του είναι ο Λευτέρης Αυγενάκης με το Γιώργο Μαυρωτά και όχι ο Κώστας Παναγόπουλος.

YΓ2. Ο κύριος Κολόκας δεν μπορεί να επικαλεστεί ότι δε γνώριζε. Ήταν παρόν στις τηλεδιασκέψεις με την υφυπουργό και την υγεινομική επιτροπή.

ΠΗΓΗ sportsfeed.gr

ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Σχολιάστε

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Περισσότερα στη κατηγορία ΓΓΑ