Connect with us

ΑΡΘΡΑ

Εκλογές ΕΟΚ: Ψηφίζουμε για το μέλλον του μπάσκετ ή για το συμφέρον μας

Αυτές οι  εκλογές είναι ορόσημο για το μέλλον του μπάσκετ στη χώρα μας και καλούνται όσοι ψηφίσουν να το κάνουν με μόνο κριτήριο το καλό του αθλήματος. Αυτό βέβαια είναι πολύ δύσκολο να συμβεί μιας και ο Έλληνας πάντα στις εκλογές (όλων των ειδών) λειτουργεί με βάση το προσωπικό του συμφέρον και όχι το γενικό καλό. Το ερώτημα είναι απλό. Φρέσκοι άνθρωποι με καινούργιες ιδέες και διαφορετικές πρακτικές ή μία από τα ίδια με ανθρώπους δοκιμασμένους για πολλά χρόνια και παρωχημένες τακτικές;  Ήδη κάποια ΄΄νέα΄΄ που κυκλοφορούν, μας αποδεικνύουν ότι όσο περνά ο καιρός, η ένταση θα μεγαλώνει ενώ τα τραγελαφικά δεν θα λείπουν, δείγμα του ότι ακόμα δεν έχουμε αντιληφθεί την σοβαρότητα των εκλογών και τα όσα διακυβεύονται.  

Αυτή την στιγμή έχουμε ανάγκη από ανθρώπους που θα μας ενώσουν. Που θα δείξουν ότι είναι υπεράνω όλων και βάζουν την ανάπτυξη του αθλήματος πάνω από οτιδήποτε. Η λογική των αντιποίνων, για όσους δεν θα στηρίξουν τον επόμενο πρόεδρο της ΕΟΚ, πρέπει να ανήκει στο χρονοντούλαπο των κακών μεθόδων του παρελθόντος μαζί με αυτούς που θα το εκπροσωπούν. Η επόμενη μέρα στην ΕΟΚ τους χρειάζεται όλους ενωμένους με κοινό όραμα και όχι διχασμένους. Βέβαια όσο θα υπάρχουν αυτά τα κατάλοιπα της εποχής Βασιλακόπουλου, σε κάποιες από τις παρατάξεις των υποψηφίων, η λέξη δημοκρατία για αυτούς θα είναι απαγορευμένη λέξη, αφού η τακτική που εφάρμοζαν επί δεκαετίες τους έχει γίνει πλέον βίωμα.

 


Είδαμε πριν από λίγο διάστημα πως υπήρξαν αντιδράσεις από σωματεία (Πρωτέας Γρεβενών, Φίλιππος Βέροιας κ.α.) τα οποία διαφοροποίησαν τη θέση τους από τις ανακοινώσεις κάποιων προέδρων ενώσεων,  οι οποίοι τάχθηκαν ανοικτά (και καλά έκαναν) με την υποψηφιότητα κάποιου υποψηφίου. Κανείς δεν μπορεί να εκφράζει τη βούληση κάποιου σωματείου, αν δεν έχει πάρει την έγκρισή του να το κάνει. Τα επικοινωνιακά παιχνίδια είναι θεμιτά, αρκεί να μην αλλοιώνουν τη βούληση του κάθε σωματείου, ειδικά αν δεν έχεις κάνει την παραμικρή συζήτηση μαζί τους!!!. Δυστυχώς τα κακώς κείμενα δεν λείπουν ποτέ από όλες τις εκλογικές περιόδους και όσο θα πλησιάζει η ημερομηνία που θα γίνουν θα εντείνονται. Οι Πρόεδροι των Ενώσεων σε αυτές τις εκλογές εκφράζουν καθαρά και μόνο τον εαυτό τους σαν υποψήφιοι (Όσοι έχουν δηλώσει υποψηφιότητα) και όχι τα Σωματεία της Ένωσης τους τα οποία έχουν ελεύθερη βούληση. Άλλωστε ο Πρόεδρος της ΕΟΚ πλέον ψηφίζεται απευθείας από τα Σωματεία και όχι από τους ΄΄Ενωσιάρχες.΄΄

ΔΙΑΒΑΣΤΕ Τα Σωματεία δεν είναι μόνο ψήφοι….

Η φημολογία βέβαια είναι και αυτή κυρίαρχη σε τέτοιες περιόδους. Ήδη ακούμε για παρεμβάσεις σε εκλογές Ένωσης, για τάξιμο κάποιας διοικητικής θέσης σε 2 άτομα της ίδιας παράταξης, υποσχέσεις για θέση περιφερειακού προπονητή, κρυφές συναντήσεις με συγκεκριμένα σωματεία και πολλά άλλα συνθέτουν την προεκλογική περίοδο που διανύουμε. Γιατί άραγε πρέπει να πάρουμε κάτι ως αντάλλαγμα για να ψηφίσουμε για το καλό του αθλήματος που υπηρετούμε; Γιατί να βάλουμε το προσωπικό μας όφελος μπροστά από το συνολικό καλό; Όσες θέσεις και να τάξει κάποιος (οι οποίες βέβαια είναι περιορισμένες) αν δεν έχει ρεαλιστικό σχέδιο δεν πρόκειται να μας βγάλει από το σημερινό τέλμα. Απόψεις έχουν όλοι και όχι μόνο όσοι είναι υποψήφιοι στις εκλογές. Αρκεί να υπάρχουν αυτιά για να τις ακούσουν.

 

Επίσης έχουμε και την πρόσφατη επίθεση με υβριστικά συνθήματα προς το πρόσωπο του κ. Φασούλα, την όποια και καταδικάζω χωρίς δεύτερη σκέψη. Πράξη που είτε έγινε από προβοκάτσια είτε από βούληση είναι κατακριτέα και καταδικαστέα. Πρακτικές του παρελθόντος που δεν έχουν καμία θέση στη σημερινή εποχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ  Πότε θα ασχοληθούμε σοβαρά ΟΛΟΙ μας για την επόμενη μέρα….αν και όταν έρθει

Απέμειναν δυόμιση περίπου μήνες μέχρι τις εκλογές οι οποίες θα γίνουν υπό τη σκέπη του Αθλητικού Μητρώου το οποίο θα καθορίσει και τα σωματεία που θα έχουν δικαίωμα ψήφου. Να θυμηθούμε πως άλλαξε και  ο τρόπος της εκλογικής διαδικασίας και πως μπορεί π.χ. να βγει πρόεδρος μιας παράταξης, άλλα τα μέλη του Δ.Σ. να είναι περισσότερα από μια άλλη παράταξη, οπότε καταλαβαίνετε τι συνεπάγεται αυτό για τις αποφάσεις αν δεν υπάρξει συνεργασία. 

Εκλογές με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον ….. loading!!! 

Σχολιάστε

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Περισσότερα στη κατηγορία ΑΡΘΡΑ