Connect with us

ΑΡΘΡΑ

Εκλογές ΕΟΚ: Οι υποψήφιοι, το φαβορί και πρώτη φορά κανονικές εκλογές

Σε λίγο καιρό το ελληνικό μπάσκετ είναι έτοιμο να γυρίσει σελίδα μετά από πάρα πολλά χρόνια. Οι εκλογές, οι οποίες θα πρέπει να γίνουν μέχρι και το τέλος Μαρτίου, μέχρι στιγμής έχουν φαβορί τους κ. Λιόλιο Βαγγέλη και κ. Φασούλα Παναγιώτη οι οποίοι θα δώσουν από ότι φαίνεται μεγάλη μάχη για το ποιος θα διαδεχτεί τον Γιώργο Βασιλακόπουλο. Ακόμα μια υποψηφιότητα είναι του κ. Σγουρού.

Θα έχουμε ίσως για πρώτη φορά, πραγματικές εκλογές στην ΕΟΚ. Μέχρι σήμερα ο Γιώργος Βασιλακόπουλος ήταν κυρίαρχος του παιχνιδιού χωρίς να υπάρχει ουσιαστικά αντιπολίτευση.  Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος με τα νέα πρόσωπα να έχουν φρέσκιες προτάσεις για το μέλλον του μπάσκετ στη χώρα μας.

Ας δούμε ορισμένα χαρακτηριστικά των υποψήφιων για την Προεδρία της ΕΟΚ καθώς και το κλίμα που επικρατεί 2 μήνες περίπου πριν τις εκλογές.

Ο κ. Γιώργος Βασιλακόπουλος επιμένει πως είναι αντισυνταγματικός ο τρόπος που θα γίνουν οι εκλογές, καθώς θεωρεί πως κακώς υπάρχει όριο ηλικίας σε όσους θέλουν να διεκδικήσουν την Προεδρία. Το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με κάποιες δηλώσεις που έχει κάνει,  μάλλον έχει συμβιβαστεί με τα νέα δεδομένα. Στο τέλος αυτής της πορείας βλέπει τους στενούς του συνεργάτες να φεύγουν και να συντάσσονται στο πλευρό άλλων υποψηφίων.

Το σίγουρο είναι πως έχει προσφέρει πάρα πολλά στο ελληνικό μπάσκετ αλλά και πέρα από τα σύνορα της χώρας. Τα τελευταία χρόνια όμως έπαψε να είναι μέρος της λύσης και έγινε μέρος του προβλήματος.

Το ερώτημα είναι σε ποιον θα δώσει το χρίσμα. Αν το δώσει,  θα στηρίξει έναν εκ των φαβορί ή θα πάει με τα αουτσάιντερ; Η λογική λέει πως κάπου θα δήλωση στήριξη. Θα δούμε τι θα πει η εμπειρία..

ΛΙΟΛΙΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

Μέχρι να οριστικοποιηθεί η υποψηφιότητα του, πολλοί έλεγαν πως  το σκέφτεται σοβαρά και ίσως φοβάται να αναμετρηθεί με το σύστημα της ΕΟΚ. Μετά από την επίσημη δήλωσή του για διεκδίκηση της Προεδρίας, οι περισσότεροι κατάλαβαν πως πλέον υπάρχει υποψήφιος με ρεαλιστικό πλάνο για το μέλλον του μπάσκετ δίνοντας μεγάλη έμφαση στον ερασιτεχνικό αθλητισμό και το αναπτυξιακό κομμάτι της ΕΟΚ.

Ο κ. Βαγγέλης Λιόλιος έχει δείξει έμπρακτα την αγάπη του για το μπάσκετ, δημιουργώντας το πρότζεκτ του Προμηθέα Πατρών. Η ανάπτυξη του όλου εγχειρήματος τον δικαιώνει πανηγυρικά καθώς η ομάδα της Πάτρας πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια σε Ελλάδα και Ευρώπη, έχοντας πετύχει να λειτουργεί σύγχρονα και  υποδειγματικά σε όλους τους τομείς. Συνεργατικός, οραματιστής, ενωτικός και χωρίς παρωπίδες, με μεγάλη έφεση στη χρηστή διαχείριση και διοίκηση.

Δεν έχει βαρίδια από το παρελθόν και αυτό λειτουργεί θετικά στην υποψηφιότητα του, καθώς το σύνολο του αθλητισμού αναζητά πλέον φρέσκα πρόσωπα, με δυναμικές ιδέες που να εκφράζουν το μέλλον του.

Έχει τονίσει πολλές φορές ότι δεν θέλει παλιές ιδέες σε νέο χαρτί. Η Ομοσπονδία πρέπει να αναγεννηθεί με καινούργια πρόσωπα και αντιλήψεις που συνάδουν με το σήμερα και αυτό  δεν μπορεί να γίνει με πρόσωπα που έχουν δοκιμαστεί και τα αποτελέσματα τους είναι εμφανή και απογοητευτικά.

 

ΦΑΣΟΥΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Από την πρώτη στιγμή που δήλωσε την πρόθεση του να είναι υποψήφιος για την Προεδρία της ΕΟΚ άρχισε να προετοιμάζει το έδαφος μεθοδικά. Μια δυνατή προσωπικότητα και ένας θρύλος των γηπέδων, η οποία έλαβε αμέσως την στήριξη και την αποδοχή όλων των συμπαικτών του και όχι μόνο της φουρνιάς του ευρωμπάσκετ του 1987.

Ήδη κάποιοι Πρόεδροι Ενώσεων έχουν ταχθεί υπέρ του και είναι πλέον και επίσημα υποψήφιοι μαζί του. Ξεκίνησε άμεσα τις επαφές σε όλη την Ελλάδα με σωματεία και Ενώσεις. Έχει σίγουρα την εμπειρία, αφού ως αθλητής η πορεία του είναι γνωστή και λαμπρή με πολλούς τίτλους και διακρίσεις.

Και ο κ. Τσαγκρωνης δήλωσε ότι ανάμεσα στους δυο υποψηφίους αν τεθεί θέμα θα στηρίξει τον Φασούλα λέγοντας ότι είναι μια μεγάλη προσωπικότητα.

 

ΣΓΟΥΡΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο πρώην Περιφερειάρχης Αττικής για πολλά χρόνια κ. Σγουρός είναι ο τρίτος υποψήφιος, ενώ και στις πιο πρόσφατες εκλογές ήταν υποψήφιος με την στήριξη του Κινήματος Αλλαγής. Επιτυχημένος ως πρόεδρος της ομοσπονδίας Άρσης Βαρών . γνωρίζει και έχει αρκετή εμπειρία από το μπάσκετ μιας και είναι πρώην αθλητής και παράγοντας.

 

*Ο Βασίλης Ντάκουρης πριν από λίγες μέρες ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του στο πλευρό του κ.Λιόλιου τελικά, δυναμώνοντας έτσι ακόμα πιο πολύ και τις δυο πλευρές.

*Σήμερα πριν από λίγο ανακοινώθηκε και η υποψηφιότητα στο πλευρό του κ.Λιόλιου της Κωσταντινίδου Άννη. Μια κίνηση πολύ σημαντική και ουσιαστική με την προσφορά της στο χώρο να είναι μεγάλη και γνωστή.

*Η φήμη για τον Μπάνε Πρέλεβιτς ότι θα είναι ο εκλεκτός ή ο μπροστάρης της προσπάθειας Βασιλακόπουλου δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα επίσημα.

*Η πλευρά του κ.Φασούλα έχει σχεδόν ανακοινώσει όλους τους υποψηφίους της, ενώ η πλευρά του κ.Λιόλιου πριν λίγες μέρες ξεκίνησε και ανακοίνωσε τα πρώτα ονόματα. Και οι δυο έχουν μεγάλα ονόματα στο πλευρό τους που θα παίξουν σημαντικό ρόλο αλλά νομίζω πως επίσης σημαντικό ρόλο θα έχουν και οι υποψήφιοι που θα προέρχονται από ερασιτεχνικές κατηγορίες που ξέρουν τον αθλητισμό από μέσα και έχουν τρέξει για αυτόν, αλλά και το κατά πόσο είναι ”νέα” και ”φρέσκα” πρόσωπα.

*Όλα τα σωματεία περιμένουν να δουν το που θα ψηφίσουν. Στις Ενώσεις ή στην Ομοσπονδία. Η μετακίνηση στην Αθήνα δεν βρίσκει θετικά στο μεγαλύτερο ποσοστό τα σωματεία και σε μια τέτοια περίπτωση η αποχή αναμένεται να είναι μεγάλη.

*Η εταιρία stoiximan.gr δίνει φαβορί τον κ.Λιόλιο με τις αποδόσεις να είναι

1.ΛΙΟΛΙΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ – 1.80

2.ΦΑΣΟΥΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ – 2.30

3.ΣΓΟΥΡΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ – 10.00

ΕΠΙΣΗΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Εκλογές ΕΟΚ: Ψηφίζουμε για το μέλλον του μπάσκετ ή για το συμφέρον μας

Τα Σωματεία δεν είναι μόνο ψήφοι….

 

Σχολιάστε

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Περισσότερα στη κατηγορία ΑΡΘΡΑ