Connect with us

ΑΡΘΡΑ

Εκλογές ΕΟΚ: Λαϊκισμός….Αυτός ο ανίκητος ιός!

Όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν που λέει και το γνωστό τραγούδι. Ή αλλιώς, το χούι δεν κόβεται. Όπου χούι βλέπε λαϊκισμός. Αυτός ο ανίκητος ιός εδώ και πάρα πολλά χρόνια. 

Σαν προφητεία ακούγεται ο παραπάνω στίχος σχετικά με το πώς σκέφτονται και πράττουν ορισμένοι υποψήφιοι για τις εκλογές της ΕΟΚ. Βλέπουμε εδώ και μήνες να κυριαρχεί σε κάποιους ο λαϊκισμός,  με ακραίες δηλώσεις, ασχολούμενοι πάντα με το τι κάνουν οι άλλοι. Αντί να κοιτάξει ο καθένας τι κάνει στην παράταξή του, ασχολούνται με τις παρατάξεις των άλλων. 

Δυστυχώς ο ιός του λαϊκισμού ευδοκίμησε ακόμα περισσότερο την εποχή του κορονοϊού. Μοναδική προτεραιότητα θα έπρεπε να είναι η εξεύρεση λύσεων σε όλα τα προβλήματα στο χώρο του μπάσκετ μέσα από ανοιχτό και ειλικρινή διάλογο. Ειδικά για τις ομάδες της επαρχίας και των χαμηλότερων κατηγοριών, αφού ο ερασιτεχνικός αθλητισμός εδώ και χρόνια είναι στον αυτόματο πιλότο.

 Αντ’αυτού τι βλέπουμε; Καμία ουσιαστική λύση από αυτούς που πάσχουν από τον ΄”ιό”, δηλώσεις εντυπωσιασμού και άνευ ουσίας, ενώ δεν λείπουν και οι ‘‘απειλές’’ πως αν δεν μας στηρίξετε η επόμενη μέρα θα είναι δύσκολη για εσάς, δείχνοντας πώς ακριβώς θα διοικήσουν. Ο παλαιοκομματισμός σε όλο του το μεγαλείο.

Είναι αυτός ο ίδιος μηχανισμός, με τους ίδιους ανθρώπους σε διαφορετικές θέσεις και παρατάξεις, που πριν από περίπου δέκα χρόνια δημιούργησαν την πελατειακή ΕΟΚ, που είχε δέσμια τα σωματεία με χαρακτήρα τιμωρητικό. Τώρα θυμήθηκαν ότι πρέπει να αλλάξει κάτι. Το πώς δεν μας είπαν όμως. Γιατί θυμήθηκαν μετά από τόσα χρόνια πως πρέπει να αλλάξει το καθεστώς που οι ίδιοι είτε προκάλεσαν είτε συμμετείχαν, προδίδοντας αξίες που θα έπρεπε να κυριαρχούν στον αθλητισμό; Ποιόν προσπαθούν να πείσουν πως όλα θα είναι διαφορετικά από εδώ και στο εξής  με τους ίδιους να συμμετέχουν στην επόμενη μέρα; Γιατί δεν το έκαναν τόσα χρόνια; Ποιός τους εμπόδιζε;  

Πλέον ο ιός του λαϊκισμού έχει επεκταθεί επικίνδυνα με αποτέλεσμα να προσβάλει και άλλους. Αυτοί που προτιμούν αντί για το δάσος να βλέπουν το δέντρο γιατί έτσι τους βολεύει σήμερα, με προτεραιότητά τους  μόνο να προωθήσουν και να τάξουν ένα ρουσφέτι, όπως μια θέση σε τοπικές ενώσεις, αθλητικά ρούχα, περιφερειακούς προπονητές ή ακόμα και έμμισθες θέσεις. Και όλο αυτό με το πρόσχημα ότι εμείς θα αλλάξουμε το μπάσκετ. Με τα ίδια υλικά δεν φτιάχνεις κάτι καινούργιο..

Ο ιός του λαϊκισμού και της παροχολογίας δεν έχει μεγάλη διάρκεια ζωής καθώς έστω και δύσκολα μπορούμε να τον καταλάβουμε και να τον καταπολεμήσουμε. Η ζημία όμως που προκαλεί είναι μεγάλη, αν όχι τεραστία, και είναι χρέος όλων μας πλέον να τον απομονώσουμε πριν κάνει οριστική ζημία. Τον ζούμε τόσα χρόνια άλλωστε, όποτε αν θέλουμε πραγματικά την ουσιαστική αλλαγή πρέπει να ξυπνήσουμε και να δούμε πως η επόμενη μέρα θα είναι καθαρή, ενωτική και όχι διχαστική και τιμωρητική.  

Κρίνετε μόνοι σας τα πλάνα που παρουσιάζουν οι υποψήφιοι συνδυασμοί. Χωρίς παρωπίδες. Δεν χωράνε πλέον τέτοιες νοοτροπίες. Μπορούν να υλοποιηθούν και με ποιόν τρόπο όλες αυτές οι εξαγγελίες που γίνονται; Είναι σημαντικό να σας πουν τον τρόπο. Γενικολογίες μπορούν να πουν όλοι. Στοχευμένα όμως ελάχιστοι μπορούν να μιλήσουν.. Και αφήστε επιτέλους το λαϊκισμό έξω από μπάσκετ μερικοί..  Χορτάσαμε τόσα χρόνια!

Σχολιάστε

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Περισσότερα στη κατηγορία ΑΡΘΡΑ