Connect with us

ΕΚΑΣΔΥΜ

ΕΚΑΣΔΥΜ: Πρέπει να ολοκληρωθεί η χρονιά; Προπονητές και Παράγοντες απαντούν και προτείνουν στο maksports

Η επόμενη μέρα θα είναι δύσκολη για το μπάσκετ αλλα και για τον αθλητισμό στο σύνολό του. Η επανέναρξη μοιάζει δύσκολη και αβέβαιη. Το maksports.gr επικοινώνησε με όλες τις ομάδες Ανδρών και Γυναικών της ΕΚΑΣΔΥΜ παίρνοντας τις απόψεις προπονητών και παραγόντων πάνω σε δύο συγκεκριμένα ερωτήματα.

1) Θα θέλατε να συνεχιστεί το πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΔΥΜ και γιατί;

2) Πιο πιστεύεται πρέπει να είναι το πλάνο για την επόμενη μερα στην ΕΚΑΣΔΥΜ;

Επικοινωνήσαμε με 25 και ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας οι 23 από αυτούς και ελπίζουμε όσα αναφέρουν να έχουν αποδέκτες τους αρμόδιους φορείς της περιφέρειας μας. Οι απαντήσεις και οι λύσεις που προτάθηκαν είναι ποικίλες, έχοντας ο καθένας τις προτεραιότητές του, δείχνοντας πως όλοι αγωνιούν για το μέλλον του αθλήματος στην περιοχή.

Η επιστροφή στα γήπεδα δεν θα είναι εύκολη και πρέπει συλλογικά να βρεθεί λύση έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν. Είναι μια μοναδική ευκαιρία να γίνει ένα restart σε πολλά επίπεδα με πρωταγωνιστές τις ομάδες. Τους ευχαριστούμε όλους για την άμεση ανταπόκριση!!

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΣΑ ΜΑΣ ΔΗΛΩΣΑΝ

 

ΜΗΤΣΙΑΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (ΓΣΚ ΛΑΣΣΑΝΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ)

1) Η αλήθεια είναι ότι ζούμε μέσα σε πρωτοφανείς συνθήκες οι οποίες μεταβάλλονται μέρα με την ημέρα. Από τη στιγμή όμως που πειθαρχήσαμε στις εντολές των επιστημόνων και μετά από 40 και πλέον μέρες είδαμε ότι δεν είχαμε πολλά κρούσματα , θα ήταν πιο λογικό να αρχίσουμε να μπαίνουμε σε κάποια μορφή κανονικής δραστηριότητας. Πάντα βέβαια τηρώντας τα μέτρα προφύλαξης. Από τη στιγμή που κάποια πράγματα επιτρέπονται ,όπως η προπόνηση σε ομάδες λίγων ατόμων σε ανοιχτούς χώρους για πολλά αθλήματα, το ίδιο θα πρότεινα να γίνει και στο δικό μας άθλημα. Από τις 4 Μαΐου λοιπόν να ξεκινήσουμε όλοι προπονήσεις φυσικής κατάστασης και ενδυνάμωσης σε ομάδες 5 ατόμων σε γήπεδα στίβου όπως πχ το Δακ ή το στρατιωτικό γήπεδο. Ούτως η άλλως μετά από τόσο καιρό απραξίας , οι αθλητές θέλουν τουλάχιστον 4 εβδομάδες προπόνησης για την επαναφορά της καλής φυσικής τους κατάστασης. Έτσι αποφεύγουμε και ενδεχόμενους τραυματισμούς. Επομένως μετά από 4 εβδομάδες θα έχουμε ξανά την δυνατότητα να εξετάσουμε τα νέα δεδομένα που θα υπάρχουν με τον ιό και να μπούμε ενδεχομένως και σε προπονήσεις μπάσκετ σε κλειστά γήπεδα , εφόσον το επιτρέψουν οι επιστήμονες και με αυστηρά μέτρα προφύλαξης. Άρα αν ξεκινήσουμε στις αρχές Ιουνίου τους αγώνες ,θα υπήρχε ο χρόνος με ένα οργανωμένο πλάνο να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα.

2) Αν δεν είναι εφικτό να γίνουν όλοι οι αγώνες , ίσως θα ήταν σωστό να γίνουν αναδιαρθρώσεις και να μην υποβιβαστεί καμία ομάδα , αλλά να προβιβαστεί ο πρωταθλητής, μέσα από ένα μίνι πρωτάθλημα αυτών που βρίσκονται στις πρώτες 4 θέσεις. Σε κάθε περίπτωση ο ένας μήνας που θα κερδίσουμε με την προπόνηση σε ανοιχτούς χώρους ,θα βελτιώσει την φυσική κατάσταση των αθλητών μας και θα μας δείξει αν μπορεί να συνεχιστεί το πρωτάθλημα. Δεν βλέπω κάτι αρνητικό σε αυτό. Αν οι ειδικοί απαγορεύσουν την διεξαγωγή αγώνων, θα έχουμε κερδίσει την εκγύμναση των παιδιών μας. Επίσης την ανάγκη για δράση και δημιουργία έναντι της καταστροφικής αδράνειας που υπάρχει τώρα. Και τον κυριότερο θα έχουμε νικήσει τον φόβο που υπάρχει σε όλους μας . Είναι σαφές ότι δεν μπορούμε να ζούμε για πολύ καιρό με τον τρόπο που ζήσαμε από τον Μάρτιο έως και σήμερα.

 

ΚΙΤΣΙΟΣ ΣΠΥΡΟΣ (ΑΣ ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ)

1) Ασφαλώς και θα ήθελα να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, πέρα από το ότι οι πρωταθλητές και οι αγώνες πρέπει να κρίνονται στις 4 γραμμές είναι και κάτι που νομίζω ότι όλοι όσοι ασχολούμαστε με το άθλημα αυτό το αγαπάμε και μας έχει λείψει. Νομίζω ότι όλοι μας μετά από αυτό που περάσαμε και περνάμε το εκτιμήσαμε πάρα πολύ, καταλάβαμε πόσο όμορφο και ωραίο είναι.. βέβαια μπορεί να θέλω να συνεχιστεί αλλά προέχει η ασφάλεια των αθλητών και όσων εμπλέκονται σε ένα παιχνίδι, άρα οι ειδικοί που πρέπει να τους έχουμε εμπιστοσύνη αποφασίσουν.

2) Η επόμενη ημέρα στην ΕΚΑΣΔΥΜ όπως και σε όλα τα πρωταθλήματα σε όλα τα σπορ στην Ελλάδα θα είναι πολύ δύσκολη. Συγκεκριμένα στην ΕΚΑΣΔΥΜ πρέπει να υπάρχει συνεργασία όλων των ομάδων με κοινό στόχο να ανεβεί το επίπεδο. Πιστεύω πως ένα πλάνο με 10 ομάδες θα βοηθούσε σε αυτό. Τα πλέι οφ όπως και τα πλέι άουτ θα μου άρεσαν (το σύστημα που υπήρχε πριν 2 χρόνια που κουβαλούσαν οι ομάδες την βαθμολογία τους και έπαιζαν οι 4 πρώτες όλες μεταξύ τους )το θεωρώ αρκετά δίκαιο. Να βοηθήσουμε τους νεαρούς αθλητές με δημιουργικές αποφάσεις και όχι με κανονισμούς που επιβάλουν να χρησιμοποιήσετε κάποιος άσχετα αν αξίζει ή αν προσπαθεί. Συνεργασία και όραμα των διοικήσεων είναι σημαντικό όσο ποτέ άλλοτε για την επόμενη ημέρα.

 

ΒΛΑΧΟΣ ΘΩΜΑΣ (ΑΣ ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΚΟΖΑΝΗΣ)

1) Από την στιγμή που η κατάσταση είναι αρκετά ρευστή και οι ειδικοί τονίζουν συνεχώς το πόσο επικίνδυνα είναι τα πράγματα πιστεύω πως θα ήταν προτιμότερο να μην συνεχιστεί γιατί 1ον και κύριων θα βάλουμε σε κίνδυνο την υγεία όλων μας και 2ον οφείλουμε να σεβαστούμε την σωματική ακεραιότητα των αθλητών οι όποιοι απέχουν από τις προπονήσεις περίπου 2 μήνες και για να επανέλθουν σε ένα καλό επίπεδο χρειάζονται αρκετό χρόνο.

2) Όσον αφορά το πλάνο της επόμενης μέρας υπάρχουν άνθρωποι που ασχολούνται καθημερινά με το συγκεκριμένο ζήτημα και είμαι βέβαιος πως θα κάνουν το καλύτερο δυνατό, έτσι ώστε να μην υπάρχει κανείς αδικημένος από την όλη πρωτόγνωρη κατάσταση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  ΕΟΚ: Για ακόμα μια φορά θεατές στον ίδιο έργο;

 

ΚΑΛΟΜΕΝΙΔΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ (ΑΠΣ ΑΡΙΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ)

1)Δεν συμφωνώ με το να συνεχιστεί το πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΔΥΜ. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ρισκάρουμε την υγεία όλων όσων συμμετέχουν. Θα μπορούσαν ίσως να γίνουν μόνο τα Play Off. Αργότερα φυσικά και χωρίς κόσμο.

2)Η επόμενη μέρα της ΕΚΑΣΔΥΜ σίγουρα θα είναι δύσκολη, όπως και για όλες τις ενώσεις. Για τη φετινή χρόνια να βγει πρωταθλητής η πρώτη ομάδα της βαθμολογίας και να μην υποβιβαστεί καμία. Να ανέβουν δυο ομάδες από το Β’ τοπικό. Για τη νέα αγωνιστική χρόνια θα πρέπει η ΕΚΑΣΔΥΜ να δώσει βάση στην ανάπτυξη-βελτίωση των νέων παιχτών των πρωταθλημάτων. Και ο σχεδιασμός πρέπει να ξεκινήσει από τώρα.

 

ΑΣΒΕΣΤΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ (ΑΣ ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ)

1) Καταρχήν θεωρώ πως το πιο σωστό είναι τα πρωταθλήματα να τελειώνουν στους αγωνιστικούς χώρους. Στην παρούσα συγκυρία που βρισκόμαστε όμως κάτι τέτοιο προϋποθέτει η επίσημη διοργανώτρια αρχή των πρωταθλημάτων (ΕΚΑΣΔΥΜ) να εξασφαλίσει ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς ενός παιχνιδιού δεν διατρέχουν κανέναν κίνδυνο. Εκτός αυτού όμως οι αθλητές των ερασιτεχνικών συλλόγων είναι ως επί το πλείστον εργαζόμενοι με δύσκολα ωράρια και μετά από απουσία 2 μηνών η επιστροφή σε αγωνιστικούς ρυθμούς είναι από δύσκολη έως ακατόρθωτη μιας και οι γυμναστές των επαγγελματικών συλλόγων θέτουν ως ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας τις 4 εβδομάδες κάνοντας 2 φορές την ημέρα προπόνηση άρα οι αθλητές των ερασιτεχνικών συλλόγων που κάνουν 3 με 4 προπονήσεις την εβδομάδα πόσο χρόνο θέλουν? Επίσης ποιος θα αναλάβει την ευθύνη τυχόν σοβαρών τραυματισμών που θα είναι αναπόφευκτοι από την πολύμηνη απραξία? Εκτίμηση μου είναι ότι τα πρωταθλήματα από την στιγμή που κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί για την υγεία όλων των εμπλεκόμενων θα πρέπει να διακοπούν βρίσκοντας όμως λύσεις δίκαιες για τις ομάδες  (πχ η ομάδα που βρίσκεται στην ζώνη του υποβιβασμού είχε αρκετά ευνοϊκό πρόγραμμα στις τελευταίες 6 αγωνιστικές) και να αρχίσει από τώρα η όσο το δυνατόν καλύτερη οργάνωση της επόμενης χρονιάς.

2) Όσον αναφορά για το πλάνο της επόμενης μέρας στην ΕΚΑΣΔΥΜ, οι άνθρωποι που βρίσκονται στο συμβούλιο θεωρώ ότι θα συνεχίσουν την πολύ καλή δουλειά που κάνουν μέχρι σήμερα έχοντας σαν πρώτο μέλημα την καλύτερη οργάνωση και αναβάθμιση όλων των πρωταθλημάτων της σε ακόμα υψηλότερο επίπεδο από αυτό που βρίσκονται τώρα καθώς και την έναρξη των συζητήσεων με τους συλλόγους για τυχόν προτάσεις βελτίωσης τους.

 

ΚΡΑΝΙΩΤΑΚΗ ΑΝΤΙΓΟΝΗ (ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ)

1) Αρχικά πρωταρχικό ρόλο σε όλο αυτό έχει η υγεία τόσο των αθλητριών μου, όσο και η δίκη μου και της διοίκηση. Ωστόσο, κατά την άποψη μου το ιδανικό θα ήταν να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε το πρωτάθλημα μας άλλα δεν ξέρω κατά πόσο θα ήταν εφικτό αυτό λόγω της κατάστασης που επικρατεί.

2)Δεν είμαι η αρμόδια στο να μπορέσει να απαντήσει σε ένα τόσο σοβαρό ερώτημα, τα πράγματα μέρα με την μέρα αλλάζουν. Το μέλλον είναι αβέβαιο, ελπίζω το πλάνο που θα τεθεί να μπορέσει να προφυλάξει όλους τους αθλητές της ένωσης, αλλά και τον κόσμο που αγαπάει και ασχολείται με αυτό το άθλημα. Εύχομαι σύντομα όλο αυτό να φτάσει στο τέλος του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Σχέση γονέα και παιδιού στον αθλητισμό

 

ΚΕΚΕΛΗΣ ΣΠΥΡΟΣ (ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ BC)

1) Φυσικά και θα θέλαμε να συνεχιστεί το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας και να κριθούν όλα τα αποτελέσματα στους αγωνιστικούς χώρους, γεγονός όμως που δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί για τους παρακάτω λόγους:

α)Οι αθλητές, που είναι οι βασικοί συντελεστές, βρίσκονται εκτός αγωνιστικών χώρων σχεδόν δύο μήνες, χρονική διάρκεια μεγαλύτερη ακόμα και από τις μέρες που μένουν εκτός προπονήσεων την περίοδο του καλοκαιριού, που σημαίνει ότι χρειάζονται σύμφωνα με την γνώμη των ειδικών τουλάχιστον 4-5 εβδομάδες για να επανέλθουν σε αγωνιστική κατάσταση τέτοια ώστε να συνεχιστούν τα πρωταθλήματα

β)Επειδή το basketball θεωρείται στα κατεξοχήν ομαδικά αθλήματα επαφής, ακόμα δεν έχει δοθεί η έγκριση από τους ειδικούς για την επανέναρξη των προπονήσεων σε κλειστούς χώρους. Έτσι δεν γνωρίζουμε ούτε πότε θα δοθεί η ευκαιρία στα σωματεία να ξεκινήσουν ξανά τις προπονήσεις ούτε ποιοι από του παίκτες και προπονητές λόγω της εξέλιξης της πανδημίας θα δεχτούν να επανέλθουν στους αγωνιστικούς χώρους. Η μη επιστροφή των παικτών όλων των ομάδων για την συνέχιση των αγώνων, όπως ήταν τα ρόστερ των ομάδων πριν την διακοπή, θα σημαίνει αυτόματα αλλοίωση πρωταθλημάτων

γ)Τα οικονομικά των περισσότερων ομάδων λόγω της κρίσης που προκάλεσε η πανδημία και της απώλειας πολλών χορηγών, είναι πλέον σε τραγική κατάσταση. Πολλές από αυτές ,σε τυχόν επανέναρξη των πρωταθλημάτων ενδέχεται να δηλώσουν αδυναμία συμμετοχής  γιατί δεν θα μπορούν να είναι συνεπείς απέναντι σε παίκτες, προπονητές κτλ., οπότε μιλάμε και πάλι για αλλοίωση πρωταθλημάτων

Βάση των παραπάνω προτείνουμε την οριστική διακοπή των πρωταθλημάτων και την συνέχιση τους την νέα αγωνιστική χρονιά, η οποία μπορεί να δρομολογηθεί μετά από συζήτηση και συμφωνία της Ε.Ο.Κ. και των σωματείων για μια δίκαιη επανέναρξη.

2)Θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα πιο αυστηρό πλαίσιο στις εθνικές κατηγορίες όσον αφορά:

α)Τις ημερομηνίες συμμετοχής των ομάδων που θέλουν και μπορούν να λάβουν μέρος για να γίνεται όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και καλύτερα ο αγωνιστικός τους σχεδιασμός

β)Να δίνεται η δυνατότητα στις ομάδες όλων των εθνικών κατηγοριών να μπορούν να κάνουν μεταγραφές ελεύθερων παικτών έως το τέλος του πρώτου γύρου

γ)Να υπάρχουν άμεσες και αυστηρές κυρώσεις σε όποιες ομάδες δεν είναι συνεπείς στις οικονομικές συμφωνίες που έχουν συνάψει με παίκτες και προπονητές

δ)Να υπάρχει ανταποδοτικότητα στις εταιρείες μεγάλων χορηγών από την πολιτεία

 

ΠΕΤΡΟΣ ΜΟΥΡΟΥΖΙΔΗΣ (ΦΟ ΠΡΩΤΕΑΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ)

1) Καταρχήν θεωρώ πως πρέπει αυτές τις δύσκολες στιγμές να βοηθήσουμε αυτούς που μας έχουν ανάγκη. Όσον αφορά για το άθλημα που αγαπάμε δυστυχώς δεν θα πρέπει να συνεχιστεί. Με αθλητές που είναι σε αποχή 2 μήνες, με τους περισσότερους να είναι εργαζόμενοι (σε δουλειές όχι πάντα εύκολες και με ωράρια που θα είναι πάνω από 8-10 ώρες στο ξεκίνημα) δεν θα μπορούν όχι να συμμετέχουν σε υποχρεώσεις αγωνιστικές (Τετάρτη-Κυριακή) αλλά ούτε και σε όλες τις προπονήσεις. Τα έξοδα των ομάδων δεν θα μπορούν να καλυφθούν (διαιτητές, γραμματεία, μετακινήσεις) με τους αγώνες να γίνονται κεκλεισμένων των θυρών. Ποιος θα πείσει και θα διασφαλίσει την ασφάλεια αθλητών, συνοδών, προπονητών, γηπέδων; Τόσο στα ταξίδια όσο και στα παιχνίδια, θα γίνονται test; Ας μην τρέφουμε αυταπάτες, η επιστήμη κινείται σε αχαρτογράφητα νερά με προτροπές και συμβουλές που αλλάζουν καθημερινά. Ας μην βάλουμε σε κίνδυνο ομάδες ολόκληρες όταν όλες οι χώρες αγοράζουν χρόνο για να δουν πως θα κινηθούν σε ένα περιβάλλον με αντικρουόμενες απόψεις σε κάτι πρωτόγνωρο.

2) Η προετοιμασία των ομάδων θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 4 εβδομάδες αν αναλογιστούμε ότι η προετοιμασία το καλοκαίρι κρατάει 5-7 εβδομάδες το πως θα φέρουμε τη δύναμη-ισχύ-ευλυγισία-αντοχή στο προγενέστερο στάδιο πριν την διακοπή δηλαδή. ΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥΣ οι παίκτες είναι κάτι αν όχι ακατόρθωτο πολύ πολύ δύσκολο και δεν πιστεύω ότι κάποιος συνάδελφος (γιατί και εγώ είμαι γυμναστής και υπεύθυνος εκγύμνασης της ομάδας) έχει διαφορετική άποψη. Καλύτερο θα ήταν να σκεφτούμε το πως θα αλλάξουμε τα κακώς κείμενα που είναι πολλά. Π.χ. να δούμε πως, πότε και με ποιες ομάδες θα ξεκινήσει το επόμενο πρωτάθλημα από το να συζητάμε για παιχνίδια το καλοκαίρι. Θα πρέπει να επικυρωθεί η βαθμολογία ως έχει κατ’εμέ. Η Α2 να γίνει σε δυο ομίλους (τα οικονομικά των ομάδων όπως και όλης της κοινωνίας με την αναμενόμενη υψηλή ύφεση θα είναι “αποπνικτικά”), να ανέβουν οι πρώτοι και να γίνει αναδιάρθρωση για 2-3 χρόνια. Να υπάρχει για όλες τις ομάδες χρηματική εγγύηση που θα την καταθέτουν τον Ιούνιο. Στήριξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού από την πολιτεία και να μην επωμίζονται τα πάντα οι ομάδες, δηλαδή οι ακαδημίες, δηλαδή οι γονείς.

 

ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΜΗΣ (ΑΚΑΔΗΜΙΑ SHOOTERS ΦΛΩΡΙΝΑΣ)

1)Για να απαντηθεί αυτό το ερώτημα θα πρέπει να συνυπολογίσουμε δυο παράγοντες:

Α)Την υγειονομική κρίση στη χώρα μας και την ασφάλεια όλων μας και

Β)Την ασφάλεια των παικτών και την αποφυγή τραυματισμών λόγω παρατεταμένης απραξίας. Για πρώτο σκέλος οι αποφάσεις παίρνονται από τους ειδικούς και πρέπει να το σεβαστούμε. Αναφορικά με την υγεία των αθλητών λόγω απραξίας, θεωρώ πως η πλειοψηφία έχουν μείνει ανενεργοί την περίοδο αυτή, γεγονός που εγκυμονούν πολλούς κινδύνους.

2)Το πλάνο για την επόμενη μέρα(2020-2021) πρέπει να ξεκινήσει άμεσα. Το ιδεώδες θα ήταν να κάτσουμε όλες οι ομάδες σε ένα τραπέζι και να δούμε τα φλέγοντα ζητήματα που (θα) μας απασχολήσουν πχ το οικονομικό κομμάτι ήδη ήταν δυσβάσταχτο για τις ομάδες…από τη νέα χρόνια ποια θα είναι η κατάσταση..; Όλοι μαζί για το καλό του μπάσκετ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Έφορος…..Τον χρειάζεσαι στην ομάδα σου

 

ΖΑΝΔΕΣ ΧΑΡΗΣ (ΑΣ ΒΕΛΒΕΝΤΟ)

1) Θα ήθελα πραγματικά να συνεχιστεί το πρωτάθλημα αλλά με βάση την υπάρχουσα κατάσταση το θεωρώ δύσκολο και παράλληλα επικίνδυνο για την υγεία των αθλητών, καθώς η φύση του αθλήματος απαιτεί σωματική επαφή. Συμμετέχουμε σε ένα ερασιτεχνικό πρωτάθλημα και θεωρώ ότι αυτό που προέχει πάνω απ’ όλα είναι η υγεία των αθλητών. Επομένως πιστεύω ότι πρέπει να διακοπεί το πρωτάθλημα και η επανεκκίνηση του να επανεξεταστεί τον Αύγουστο ανάλογα με την πορεία της επιδημίας.

2) Θεωρώ ότι η φετινή σεζόν θα πρέπει να θεωρηθεί ως μη γενόμενη και να μην υπάρξει άνοδος και πτώση, διότι αυτό θα ήταν άδικο προς κάποιες ομάδες.

 

ΠΑΡΔΑΛΙΟΣ ΝΙΚΟΣ (ΑΣ ΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΣΕΡΒΙΩΝ)

1) Θα θέλαμε όλα να κριθούν μέσα στα αγωνιστικούς χώρους, όμως αυτό είναι αδύνατον με τα σημερινά δεδομένα. Αυτό που προέχει είναι η υγεία όλων. Επίσης ακόμα δεν ξέρουμε πότε θα ανοίξουν τα γήπεδα για προπονήσεις και όταν αυτά ανοίξουν οι αθλητές θα χρειαστούν αρκετό καιρό για να βρεθούν και πάλι σε αγωνιστικούς ρυθμούς, αφού ο χρόνος αποχής από τις προπονήσεις είναι ήδη μεγάλος. Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν κ με μόνο σίγουρο ότι αυτό που μας ενδιαφέρει πρωτίστως είναι να επανέλθουμε όταν οι συνθήκες θα είναι οι κατάλληλες για την ασφάλεια και την υγεία όλων, θεωρώ ότι το πρωτάθλημα δεν πρέπει να συνεχιστεί.

2) Όσον αφορά την επόμενη μέρα, θα πρέπει να παρθούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα κάποιες αποφάσεις, οποίες και αν είναι αυτές, είτε μας αρέσουν, είτε όχι. Η άποψη μου είναι ότι πρέπει να ανέβουν οι ομάδες που το δικαιούνται σύμφωνα με την βαθμολογία που υπήρχε όταν σταμάτησε το πρωτάθλημα και να μην υποβιβαστεί καμία ομάδα στο νέο πρωτάθλημα, όπου αυτά είναι εφικτά.

 

ΜΙΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (ΕΛΠΙΔΑ ΠΕΡΔΙΚΚΑ)

1) Όχι δεν πρέπει να συνεχιστεί γιατί κινδυνεύουμε με μια μεγαλύτερη διασπορά του ιού σε μια περιοχή της δυτικής Μακεδονίας που έχει ήδη υψηλό υιικό φορτίο

2) Το πλάνο για την επόμενη ημέρα θα πρέπει να βασιστεί στην υγειά των αθλητών. Για να επιτευχθεί αυτό θα πρέπει να γίνουν παιχνίδια κεκλεισμένων θυρών και θα πρέπει οι ενάρξεις των αγώνων να διαμορφωθούν κατάλληλα ώστε να μην υπάρχει συγχρωτισμός στον χώρο τον αποδυτηρίων. Επίσης μετά από κάθε αγώνα θα πρέπει να γίνεται απολύμανση των πάγκων καθώς και τις γραμματείας και στο τέλος της ημέρας γενική απολύμανση του γηπέδου.

Η πρόταση μας είναι πέφτουν οι 2 τελευταίοι στην Α ανεβαίνουν 2 πρώτοι από την Β’ κατηγορία (Σέρβια, Δύναμις) ή ανεβαίνουν 2 και δεν πέφτει κανένας. Έτσι και αλλιώς η οικονομική δυσπραγία που θα υπάρχει θα αναγκάσει κάποιες ομάδες να κατέβουν στο “φθηνότερο” πρωτάθλημα της Β ή και καθόλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  ΕΚΑΣΔΥΜ: Ευκαιρία για restart…

 

ΣΕΜΕΡΤΣΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (ΑΡΗΣ ΑΤΡΑΠΟΥ)

Η χρονιά πρέπει μην συνεχιστεί. Υπάρχουν φόβοι ακόμα και για κολλήσει κάποιος τον ιό ειδικά σε περιοχές όπως Καστόρια, Μεσοποταμία και Εράτυρα. Επίσης ένα άλλο πρόβλημα είναι οι πιθανοί τραυματισμοί των αθλητών μετά από τόσο καιρό σε απραξία καθώς και το τι θα γίνει με τις απολυμάνσεις των γηπέδων και τις οδηγίες  σχετικά με αυτό το θέμα. Σε περίπτωση που θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα φέτος δεν θα συμμετέχουμε σε αυτό.

 

ΚΑΡΑΛΙΒΑΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (ΓΣ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ)

1) Προσωπικά θέλω να συνεχιστεί το πρωτάθλημα το θέμα είναι ποιος έχει την ευθύνη για την συνάθροιση των αθλητών. Άρα λοιπόν υπό όρους.(αποστείρωση γηπέδων- ασφάλεια, ρόστερ αθλητών- τι γίνεται με τους φοιτητές θα έρθουν, οικονομικά συλλόγων, χρόνος προετοιμασίας για να επανέλθουν οι αθλητές σε αγωνιστικό επίπεδο, το βασικότερο όλων “γήπεδα”. Αν έχουμε αυτά έχουμε πρωτάθλημα.

2) Το πλάνο της επόμενης μέρας είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη αξιοποίηση αυτών που θα έχουμε από υλικοτεχνική υποδομή και ρόστερ αθλητών, θα είναι μια καινούργια μέρα. Έμφαση στα ηλικιακά πρωταθλήματα, σαν ένωση.

 

ΓΚΑΝΑΤΣΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΑΣ ΔΥΝΑΜΙΣ ΚΟΖΑΝΗΣ)

1) Το πρωτάθλημα για φέτος έχει τελειώσει.

2) Η επομένη χρονιά πρέπει να είναι μεταβατική, ανάλογα και με τις οδηγίες της ΕΟΚ πιθανώς, αναδιάρθρωση κατηγοριών και σαφές πλάνο για την μεθεπόμενη χρονιά με λιγότερες ομάδες στην Α’ κατηγορία. Όλα δείχνουν σχετικά και χωρίς δεδομένα είναι δύσκολες οι αποφάσεις και επιλογές που πρέπει να γίνουν .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Οργάνωση Ακαδημιών

 

ΧΟΛΕΒΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (ΠΑΟ ΚΟΖΑΝΗΣ)

1) Ας συνεχιστεί το πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΔΥΜ αν και θεωρώ πως τόσα χρόνια που ασχολούμαι με το μπάσκετ είναι η πρώτη φορά που είναι χωρίς ενδιαφέρον.

2)Για το αύριο και για το καλό του μπάσκετ στην περιοχή μας (μιλάω για το μπάσκετ της Κοζάνης μας) πρέπει έτσι απλά όλοι οι πρόεδροι των ομάδων με συμμετοχή και της ΕΚΑΣΔΥΜ (η οποία έχει συμμετοχή για τον μπασκετικό μαρασμό), να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι και να συμφωνήσουν να ιδρυθεί ΜΙΑ ομάδα την οποία θα στηρίξουν όλοι και θα την έχουν ομάδα πρότυπο για την πόλη της Κοζάνης, θα προσπαθήσουν με την συμπαράσταση όλης της κοινωνίας να την βάλουν να συμμετέχει στα εθνικά πρωταθλήματα. Μόνο τότε οι σοβαροί οικονομικοί παράγοντες της πόλης θα βοηθήσουν οικονομικά την ΜΙΑ ομάδα. Ας αφήσουν όλοι τα μικροπροσωπικα συμφέροντα και τους εγωισμούς για να πάει το μπάσκετ μπροστά. Μόνο με συμμέτοχη ομάδας στα εθνικά πρωταθλήματα μπορείς να ελπίζεις για άνοδο του μπάσκετ της πόλης μας. Εκτός αν μας ενδιαφέρει το πώς θα πάρουμε το εικοσάρικο από τις ακαδημίες και τίποτα άλλο.

 

ΠΑΤΣΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (ΓΣΚ ΛΑΣΣΑΝΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ)

1)Θα μου επιτρέψεις να κάνω μια παρέμβαση στην μορφή της ερώτησης. Ίσως θα ήταν προτιμότερο να ρωτήσει εάν θα πρέπει και όχι αν θέλατε να συνεχιστεί το πρωτάθλημα. Σημασία πολλές φορές δεν έχει το τι θέλουμε αλλά το τι πρέπει η καλυτέρα τι θα ήταν προτιμότερο να γίνει. Μπορεί να εκφράσουν όλοι την επιθυμία τους να παίξουν γιατί τους λείπει ο ανταγωνισμός. Πρέπει όμως να μπούμε σε αυτή τη λογική?   Ένα κάνουμε μια ανάλυση κόστος όφελος του πρωταθλήματος τι έχουμε να κερδίσουμε όλοι μαζί και τι να χάσουμε? Και πόσο μάλλον για ένα ερασιτεχνικό πρωτάθλημα. νομίζω ότι μετά από 2 μήνες απραξίας αυτά που έχουμε να χάσουμε είναι περισσότερα από αυτά που μπορούμε να κερδίσουμε. Και αναφέρομαι σε αυξημένες πιθανότητες τραυματισμών παιχτών, μειωμένο ενδιαφέρον από πλευράς κόσμου και αθλητών και ίσως και άδεια γήπεδα. Δεν κρίνω ότι η συνέχεια του πρωταθλήματος θα μπορέσει να μας δώσει τις συγκινήσεις που θα περιμέναμε πριν την διακοπή.

2)Η ΕΚΑΣΔΥΜ είναι μια έμπειρη ένωση και πιστεύω θα διαχειριστεί την κρίση σε συνεργασία με την ΕΟΚ. Δεν πιστεύω ότι στο γενικό πλαίσιο που θα οριστεί από την ΕΟΚ να μπορεί κάθε ένωση να κάνει μεγάλες διαφοροποιήσεις. Είναι θέμα ανάληψης ευθυνών. Όποια Ένωση διαφοροποιηθεί πλήρως θα πρέπει να πάρει και την ευθύνη που της αναλογεί.

 

ΚΑΡΑΤΑΓΛΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (ΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ)

1) Και βέβαια θα ήθελα να συνεχιστεί το πρωτάθλημα και να τελειώσει στα γήπεδα αλλά δεν είναι στο χέρι μας. Τις αποφάσεις θα τις πάρουν πρώτα οι ειδικοί και μετά οι μπασκετικοι πάντα με γνώμονα την ασφάλεια όλων.

2) Για την επομένη μέρα όλα θα εξαρτηθούν πότε θα ανοίξουν τα γήπεδα και πότε θα επιτραπούν οι ομαδικές προπονήσεις. Σε αυτό δεν μπόρεσε να δώσει απάντηση ο υπουργός αθλητισμού κ.Αυγενάκης στις πρόσφατες του δηλώσεις. Άρα θα περιμένουμε αυτή τη στιγμή για να προγραμματίσει από εκεί και πέρα και η Ένωση. Δηλαδή αν προλαβαίνει να ολοκληρώσει κάποιο πρωτάθλημα ή στο πως θα οργανώσει την επόμενη χρονιά. Πιο συγκεκριμένα μια χρονιά σε ένα θολό τοπίο και χωρίς να ξέρουμε πόσες ομάδες θα επιβιώσουν και σε ποια κατηγορία θα βρίσκονται. Μια χρονιά που δεν ξέρουμε αν οι ακαδημίες που είναι η κινητήριος δύναμη των ομάδων θα είναι στα ίδια επίπεδα, αλλιώς θα πρέπει να υπάρξει μια στήριξη από την ΕΟΚ. Στόχος της ΕΚΑΣΔΥΜ θα πρέπει να είναι το να κρατήσει ζωντανά τα σωματεία και μετά όλα τα υπόλοιπα. Σε ανδρικό και γυναικείο επίπεδο μπορεί εύκολα να γίνει με τις ανάλογες ανακατατάξεις. Προσωπικά όμως δεν είμαι και τόσο αισιόδοξος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ποιά θα είναι η επόμενη μέρα…..

 

ΧΩΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΗΣ (ΑΕ ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΙ ΚΟΖΑΝΗΣ)

1) Δε νομίζω ότι τίθεται θέμα για το αν αν θέλω να συνεχιστεί το πρωτάθλημα διότι είναι αυτονόητο πιστεύω, ότι όλοι  θέλουμε την επανέναρξη και την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Το ζητούμενο στην περίπτωση μας είναι το τι πρέπει να γίνει και δεν είμαι εγώ ο ειδικός που θα απαντήσει σε αυτό το ερώτημα. Περιμένω και εγώ όπως όλοι, τους ειδικούς για το πότε και με ποιόν τρόπο μπορούμε να επιστρέψουμε στην περιβόητη κανονικότητα. Υπομονή και αισιοδοξία.

2) Επειδή πιστεύω ότι ΕΚΑΣΔΥΜ είμαστε όλοι όσοι ασχολούμαστε με το μπάσκετ της Δυτ. Μακεδονίας (Προπονητές, παίκτες, παράγοντες των ομάδων, παράγοντες της εκασδυμ, διαιτητές), το πρώτο πράγμα το οποίο έχουμε να κάνουμε είναι να προσπαθούμε να γινόμαστε καλύτεροι και να προοδεύουμε μέσα από σκληρή δουλειά καθημερινά και μετά από αυτό, το σημαντικότερο όλων είναι να υπάρχει κατανόηση, εμπιστοσύνη και συνεργασία μεταξύ όλων των προαναφερθέντων ομάδων, διότι είναι ο μοναδικός δρόμος να δούμε καλύτερες μέρες.

 

ΜΕΤΣΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΑΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΕΡΑΤΥΡΑΣ)

1) Λόγω των ειδικών συνθηκών της φετινής περιόδου πρέπει να ληφθούν και ανάλογες αποφάσεις που ο κύριος γνώμονας τους πρέπει να είναι η διευκόλυνση των ομάδων!! Σαν Εράτυρα θεωρούμε πως η αγωνιστική χρονιά πρέπει να θεωρηθεί ως μη γενόμενη τουλάχιστον στο θέμα υποβιβασμών!! Στα θέματα ανόδου πρέπει να υπάρξει βέβαια ανταμοιβή των ομάδων που βρίσκονταν στις θέσεις αυτές!!

2) Όσον αφορά την καινούρια χρονιά καλό είναι μιας και απ όσο φαίνεται θα έχουμε πολλές ομάδες στο α τοπικό, να γίνει ένας όμιλος και να βρεθεί μια λύση στο-ασύμφορο οικονομικά – θέμα της ιατρικής παρουσίας!!

ΔΟΥΒΛΕΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (ΠΑΟΚ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΣ)

1) Προσωπικά θα ήθελα να συνεχιστεί το πρωτάθλημα αν γίνεται και είναι καλά τα πράγματα γιατί είναι ένα κομμάτι της καθημερινότητας μας και θέλουμε να επανέλθουμε σε αυτήν. Αν και η επανέναρξη είναι πολύ δύσκολη και δεν την θεωρώ εφικτή. Γιατί οι αθλητικοί χώροι από όσο γνωρίζουμε μέχρι στιγμής θα ανοίξουν για τις ομάδες στις 15 Ιουνίου. Οπότε όταν μιλάμε για ερασιτεχνικά σωματεία το θεωρώ δύσκολο γιατί πάνω από όλα είναι η υγεία των αθλητών. Για να έρθουν στην προηγούμενη κατάσταση και να αποφύγουμε τραυματισμούς σίγουρα θα χρειαστεί περίοδος προετοιμασίας. Και τέλος πιστεύω το κεκλεισμένων των θυρών για τα ερασιτεχνικά σωματεία που κατά βάση έχουν νεαρούς αθλητές δεν υπάρχει λόγος να γίνεται.

2) Πρέπει καταρχήν να μπει σαν πρωταρχικός στόχος πως θα γίνει η επανεκκίνηση της νέας χρονιάς και ότι περιλαμβάνει αυτό με τα δεδομένα που επικρατούν αυτήν την στιγμή.

ΖΑΓΑΡΑΣ ΝΙΚΟΣ (ΓΣ ΕΛΙΜΕΙΑΣ)

1) Η χρονιά θα πρέπει να θεωρείτε και έχει λήξει για φέτος. Να θεωρηθεί ως μη γενόμενη.

2) Για την επόμενη μέρα θα πρέπει να ρωτηθούν οι τέσσερις πρώτοι ποιος θέλει να πάει στην Γ΄ εθνική και να μην πέσει καμία ομάδα από την Α’ κατηγορία. Από την Β’ κατηγορία να μην ανέβει καμία ομάδα. Είναι μια δύσκολη κατάσταση και έπεται συνέχεια με το πόσες ομάδες μπορούν να ανταποκριθούν στη νέα χρονιά. Το πώς θα συνεχιστεί και θα πραγματοποιηθεί η νέα χρονιά έχει να κάνει βάση των οδηγιών από τα αρμόδια Υπουργεία.

 

ΒΑΚΟΥΦΤΣΗ ΔΗΜΗΤΡΑ (ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ)

Με γνώμονα την εξέλιξη της πανδημίας και ανάλογα την ύφεση ή την έξαρσή της θα πρέπει να κινηθεί η ομοσπονδία μας για το άνοιγμα των κλειστών χώρων άθλησης και την έναρξη των πρωταθλητών. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει η αθλητική κοινότητα να γίνει πειραματόζωο. Αναμένω επίσημες ενημερώσεις καθώς οι γονείς και οι αθλητές αγωνιούν για την συνέχιση των πρωταθλημάτων. Εδώ δεν πρόκειται για ατομική ευθύνη αλλά συλλογική. Δεν μπορεί μεμονωμένα ένα σωματείο να αποφασίσει εάν θα κατέβει στους αγώνες. Δεν είμαστε εμείς αρμόδιοι και υπεύθυνοι να αποφασίσουμε. Δεν έχουμε τη σχετική γνώση.

 

Σχολιάστε

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Περισσότερα στη κατηγορία ΕΚΑΣΔΥΜ