Connect with us

BASKET LEAGUE

Δεληγιάννης: «Αγωνιζόμαστε πολύ για να είναι μακρά η πορεία της Καρδίτσας στην Α1»

Ο γενικός διευθυντής της Καρδίτσας, Χρήστος Δεληγιάννης, «φιλοξενήθηκε» στην εκπομπή «Άμεσο ριπλέι» με το Γρηγόρη Παπαβασιλείου. Αναλυτικά είπε:

Για το φετινό σχεδιασμό της Καρδίτσας: «Η Καρδίτσα έκανε την επιλογή να φέρει έναν πολύ έμπειρο προπονητή, το Βαγγέλη Αγγέλου. Θέλαμε έναν άνθρωπο όπου σε σχέση με τον οργανισμό να έχει την εμπειρία να δείξει και να μεταφέρει τον επαγγελματισμό στο σύλλογό μας. Η Καρδίτσα κατάφερε σύμφωνα με τις δυνάμεις και το μπάτζετ της να φέρει κάποια παιδιά rookies και να κρατήσει κάποιους νέους Έλληνες παίκτες. Θέλαμε να συνδυάσουμε αυτό το «χτίσιμο» με κάποιους έμπειρους Έλληνες με παρουσίες στη Basket League και το καταφέραμε φέρνοντας το Γιάννη Αθηναίου, τον Κωστή Γόντικα και το Γιάννη Αγραβάνη. Μέχρι στιγμής, αυτό που έχουμε δει είναι ότι αυτό το πλάνο λειτουργεί και παρουσιάζεται μια ομάδα που πιστεύω θα ‘ναι ανταγωνιστική σ’ όλα τα παιχνίδια».

Για το αν η Καρδίτσα ήρθε για να μείνει ή θα ‘ναι μια «φωτοβολίδα»: «Οι δικές μας προθέσεις και το πλάνο το οποίο έχει μπει κάνουν ξεκάθαρο το ότι θέλουμε να «χτίσουμε» ένα μακροχρόνιο πλάνο. Αυτό σκεφτόμασταν, γι’ αυτό παλεύουμε και δε θέλουμε σε καμία περίπτωση η ομάδα να είναι μια «φωτοβολίδα». Αυτά ήταν πριν φτάσουμε εδώ. Αυτό το οποίο ζούμε τώρα, στο οποίο παλεύουμε να οργανώσουμε τον οργανισμό ώστε ν’ ανταπεξέλθει εδώ, είναι πάρα πολύ δύσκολο και το συμπέρασμα που βγάζω προσωπικά είναι ότι δυστυχώς αυτήν τη στιγμή τα επίπεδο της Basket League είναι μη βιώσιμο για όλες τις υπόλοιπες ομάδες εκτός των ιστορικών, αν όχι για όλες. Μέσα σε μια μη βιώσιμη κατάσταση προσπαθούμε να «χτίσουμε» κάτι υγιές. Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρουμε, αγωνιζόμαστε πολύ γι’ αυτό. Έχουμε πει απ’ την πρώτη στιγμή που ανεβήκαμε στην Α1 ότι θέλουμε η ομάδα να κρατήσει τη βασική αρχή της που στηρίζεται στην πολυμετοχικότητα.  Έχουμε αποφασίσει ότι αυτός είναι ο μόνος τόπος να επιβιώσει η Καρδίτσα, αλλά και γενικότερα ομάδες της επαρχίας και κρατάμε αυτό το πλάνο, προσπαθώντας συνεχώς να εμπλουτίσουμε την ομάδα με νέους συμπαίκτες, μετόχους, υποστηρικτές. Έχουμε δημιουργήσει ένα πλάνο διοίκησης που βασίζεται σε πολλούς».

Για τη φιλοσοφία τους: «Αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να προσπαθήσουμε να εμπλουτίσουμε το αγωνιστικό πλάνο με διαδραστικότητα και παράλληλες άλλες δράσεις και στην καθημερινότητα, αλλά και τις ώρες των αγώνων, ώστε να προσφέρουμε στο κοινό ένα θέαμα. Κάθε αγώνας να είναι ένα event, μια γιορτή, να προσπαθήσουμε να περάσουμε τον κόσμο την κουλτούρα αυτή, ότι δηλαδή δε μετράει μόνο το αποτέλεσμα, αλλά η διασκέδαση και το πώς περνάς στο γήπεδο. Εμείς «επενδύουμε» πάνω σ’ αυτό, θέλουμε να παρουσιάσουμε κάτι τέτοιο στο φίλαθλο κοινό. Ερχόμαστε με φόρα και μ’ ένα «διψασμένο» κοινό, αλλά γνωρίζουμε ότι μετά από λίγο καιρό μπορεί αυτό το πράγμα να κουράσει».

Για τις ακαδημίες του συλλόγου: «Απ’ την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε το σύλλογο προτεραιότητά μας ήταν να φτιάξουμε τις ακαδημίες της. Το 2015 αναλάβαμε ένα σύλλογο με 40 παιδιά και μετά από κινήσεις που έγιναν και συνεργασίες η Καρδίτσα έχει αυτήν τη στιγμή στο δυναμικό της γύρω στα 400 παιδιά. Έχουμε κάνει μια μεγάλη κίνηση, έχουμε προσπαθήσει να «επενδύσουμε» σ’ αυτό το κομμάτι και βάζουμε όλες τις ακαδημίες στο νέο σύγχρονο κλειστό γυμναστήριο, ούτως ώστε η δουλειά να γίνεται όσο το δυνατόν καλύτερα. Είναι σίγουρα μία απ’ τις προτεραιότητές μας οι ακαδημίες μας να μεγαλώσουν, γιατί όταν το κάνεις αυτό και φέρνεις παιδιά, τότε ξεκινάει και το κομμάτι της διαλογής και της παραγωγικής διαδικασίας. Πιστεύω ότι βήμα-βήμα τα επόμενα χρόνια θα βγάλουμε κάποια παιδιά από ‘δω».

Σχολιάστε

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Περισσότερα στη κατηγορία BASKET LEAGUE