Connect with us

ΕΚΑΣΔΥΜ

Χελάς Χάρης: Εύχομαι σύντομα να βρεθούμε όλοι μαζί στα γήπεδα και στο άθλημα που τόσο αγαπάμε

Από την πλευρά του κ.Λιόλιου μας έχει ζητηθεί να στείλουμε τις απόψεις μας και τους προβληματισμούς μας και έχουμε μια συνεχόμενη επαφή με το ενδιαφέρον του να είναι έμπρακτο μέχρι και σήμερα.

Ο πρόεδρος του ΑΣ Φοίνικα Κοζάνης κ.Χελάς Χάρης και ένας εκ των υπεύθυνων του τμήματος μπάσκετ του ΦΣ Εθνικός Κοζάνης μας μιλά σχετικά με την ομάδα του, με την περιοχή και σχετικά με διάφορα θέματα της επικαιρότητας.

Ας δούμε τι μας δήλωσε αναλυτικά.

 

Tα τελευταία 7 χρόνια ασχολείσαι με τα διοικητικά του Α.Σ. Φοίνικα Κοζάνης από τη θέση του προέδρου. Τι σε ώθησε να πάρεις αυτή την απόφαση και ποιοι είναι οι στόχοι σου;

Πράγματι τα τελευταία 7 χρόνια ασχολούμαι με τα διοικητικά του ΑΣ Φοίνιξ Κοζάνης από τη θέση του προέδρου. Αυτό που με ώθησε να ασχοληθώ μετά από πολλά χρόνια απραξίας μου ήταν η αγάπη μου για το άθλημα και η παρότρυνση κάποιων καλών φίλων. Οι στόχοι μου ήταν και είναι να δημιουργήσουμε μια ομάδα που όλοι θα χαίρονται το παιχνίδι και παράλληλα να αναπτύξουμε με τη δική μας βοήθεια το άθλημα στην περιοχή μας.

 

Κάνετε μια καλά οργανωμένη προσπάθεια και τα βήματά σας είναι σταθερά και ανοδικά. Ποιοι είναι οι στόχοι σας στην προσπάθεια αυτή;

Ταβάνι στην όλη προσπάθεια δεν υπάρχει. Ο ουρανός είναι για όλους. Αυτό πού θέλουμε και επιζητούμε είναι κάθε χρόνο να γινόμαστε και καλύτεροι σαν παράγοντες, σαν προπονητές, σαν αθλητές και κυρίως να μπορούμε να διαπαιδαγωγήσουμε και τους μικρούς αθλητές μας να γίνουν μέσω του αθλητισμού καλύτεροι άνθρωποι και καλύτεροι αθλητές.

Πόσοι αθλητές βρίσκονται στα τμήματα υποδομής του συλλόγου; Ποιοι είναι οι υπόλοιποι προπονητές σε αυτή την προσπάθεια;

Αυτή τη στιγμή στα τμήματα υποδομής της ομάδας βρίσκονται περίπου 50 αθλητές. Οι προπονητές που έχουν αναλάβει αυτό το έργο είναι ο Θωμάς Βλάχος, ο Παναγιώτης Μέτσιος και ο Τάσος Χαντάβας, ενώ γενικός αρχηγός φέτος είναι ο Δημήτρης Μάστορας.

 

Είδαμε πως ανακοινώσατε μεταγραφές νεαρών αθλητών, δημιουργώντας ένα έμπειρο αλλά και νεανικό σύνολο και αυτό σας κάνει ίσως την ομάδα έκπληξη για δεύτερη χρονιά. Ποιος είναι ο στόχος σας;

Πολύ θα θέλαμε να το δούμε αυτό. Το αν δηλαδή αποτελούσαμε την ομάδα έκπληξη για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Δυστυχώς ίσως δεν θα μπορέσουμε να το δούμε αυτό. Πράγματι οι αθλητές πού επιλέχθηκαν να στελεχώσουν την ομάδα φέτος είναι ένα κράμα παλιών – έμπειρων, αλλά και νεαρών ταλαντούχων αθλητών. Ο στόχος ήταν να ενώσουμε την εμπειρία των παλιών με το ταλέντο των νέων ώστε να φτιάξουμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο.

 

Πως βλέπεις το επίπεδο παράγοντας του μπάσκετ στην περιοχή μας; Έχει αλλάξει κάτι τα τελευταία χρόνια; 

Δυστυχώς όσον αφορά το κομμάτι παράγοντας του μπάσκετ στη περιοχή μας εδώ και χρόνια αν βγάλεις κάποιες λίγες εξαιρέσεις δεν έχει αναπτυχθεί. Οι λόγοι πολλοί και σοβαροί που για να τους αναπτύξω θα ήθελα πάρα πολύ χρόνο και νομίζω δεν είναι του παρόντος.

Το αναπτυξιακό κομμάτι πιστεύεις πως έχει δυνατότητες να εξελιχθεί; Υπάρχουν “ανεκμετάλλευτα” ταλέντα στην περιοχή μας;

Το αναπτυξιακό είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο για την περιοχή μας και όχι μόνον. Πιστεύω πως με τις κατάλληλες σκέψεις, προτάσεις και αποφάσεις παράλληλα με τη βοήθεια της Πολιτείας μπορεί και πρέπει να γίνει ξανά κομμάτι του αθλήματος. Ταλέντα μπορεί να μην υπάρχουν τόσα πολλά όσα στο παρελθόν όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν. Είναι υποχρέωση και καθήκον όλων μας να τα προστατεύσουμε και ταυτόχρονα να αναπτύξουμε τις αγωνιστικές τους αρετές μέσω των ομάδων αλλά και του Αναπτυξιακού προγράμματος της ΕΚΑΣΔΥΜ.

 

Η  ΕΚΑΣΔΥΜ πιστεύεις πως στηρίζει (στην ανάπτυξη και γενικότερα) όσο θα έπρεπε τα σωματεία που ανήκουν σε αυτή και κατ’επέκταση τα πρωταθλήματα της;

Η ΕΚΑΣΔΥΜ είναι ο αντιπροσωπευτικός φορέας όλων των ομάδων της Δ.Μακεδονίας. Ο ρόλος της είναι να συνεπικουρεί στην ανάπτυξη του αθλήματος αλλά και στη βοήθεια των Σωματείων. Νομίζω ότι με τις δυνατότητες και τις αρμοδιότητες που τις παρέχονται θα πρέπει να σταθεί δίπλα στα Σωματεία όπως και τα Σωματεία θα πρέπει με τις προτάσεις τους να βοηθούν την ΕΚΑΣΔΥΜ στη λήψη αποφάσεων.

Πιστεύετε ότι η αγωνιστική σεζόν έχει τελειώσει ή θα συνεχιστεί όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες;  Πόσο έχει επηρεάσει την ομάδα σας η διακοπή;

Η αγωνιστική σαιζόν δεν άρχισε καν για να μπορούμε να πούμε ότι έχει τελειώσει. Το αν αρχίσει κάποια στιγμή η όχι είναι αναμφίβολα το μεγάλο ερωτηματικό. Και αν αρχίσει με τι πλάνο θα γίνει; Τίθενται σοβαρά ζητήματα με τα χρονικά περιθώρια προετοιμασίας των ομάδων, των συχνών παιχνιδιών μέσα στην εβδομάδα, ζητήματα πιθανών συχνών τραυματισμών αθλητών λόγω ελλιπούς προετοιμασίας και βέβαια το κατά πόσον μπορούν να ανταπεξέλθουν τα σωματεία και πόσα μπορούν και για πόσο να αντέξουν το οικονομικό κόστος των rapid test.

 

Θα μπορούσε να γίνει μια συνάντηση (τηλεδιάσκεψη) των σωματείων με την συμμετοχή και ΕΚΑΣΔΥΜ και της ΕΟΚ για τις εθνικές κατηγορίες έτσι ώστε να προετοιμαστούν όλοι καλύτερα σε περίπτωση επανεκκίνησης των πρωταθλημάτων;

Θεωρώ απαραίτητη την συνάντηση(τηλεδιάσκεψη)όλων των εμπλεκομένων(ΕΚΑΣΔΥΜ-ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ) ώστε να παρουσιαστούν προτάσεις ώστε να προετοιμαστούν όλοι σε πιθανή επανεκκίνηση των Πρωταθλημάτων.

 

Ποια είναι η άποψη σας για το αθλητικό μητρώο; Κινείται προς την σωστή κατεύθυνση;

Το αθλητικό Μητρώο ήταν ευθύνη της Πολιτείας και θα έπρεπε να έχει εφαρμοσθεί εδώ και πολλά χρόνια. Σαφώς και κινείται στη σωστή κατεύθυνση και θα έλεγα ότι έστω και αργοπορημένα είναι κάτι το οποίο αποτελεί μια σωστή παρέμβαση στον αθλητισμό γενικότερα.

Ποιά η άποψή σου για τις επερχόμενες εκλογές στην Ομοσπονδία (ΕΟΚ); Τα φαβορί φαίνεται πως είναι οι Βαγγέλης Λιόλιος και Παναγιώτης Φασούλας. Ξεχωρίζεις κάποιον με βάση τα προγράμματα και τον σχεδιασμό τους για την επόμενη μέρα?

Καθένας τους έχει την δική του ξεχωριστή πορεία στον χώρο του μπάσκετ. Όποιος εκλεγεί πρέπει να έχει ενωτικό χαρακτήρα, να συμβάλει στην ουσιαστική εξέλιξη/ανάπτυξη και να ασχοληθεί πιο πολύ με τα ερασιτεχνικά σωματεία και φυσικά θα θέλαμε να βοηθήσει ενεργά όποιος εκλεγεί στα τόσα προβλήματα της Δυτικής Μακεδονίας. Αν εξακολουθήσουν να πράττουν με την παλιά πολιτική τότε θα δούμε μια από τα ιδία και δυστυχώς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα. Από την πλευρά του κ.Λιόλιου μας έχει ζητηθεί να στείλουμε τις απόψεις μας και τους προβληματισμούς μας και έχουμε μια συνεχόμενη επαφή με το ενδιαφέρον του να είναι έμπρακτο μέχρι και σήμερα. Παρόλα αυτά θα περιμένουμε να γίνει μια συνάντηση και με τις δυο πλευρές και με όλα τα σωματεία της Δυτικής Μακεδονίας ώστε να μας παρουσιάσουν αναλυτικά ο καθένας το πλάνα και τα σχέδια τους για την επόμενη μέρα.

 

Κλείνοντας θα θέλαμε να μας δώσετε το μήνυμά σας προς τους αθλητές σας και στον κόσμο του αθλητισμού….

Το μήνυμά μου σε όλους τους αθλητές είναι να προσέχουν να κάνουν υπομονή και σίγουρα κάποια στιγμή θα βρεθούμε όλοι μαζί στα γήπεδα και στο άθλημα που τόσο αγαπάμε.

Σχολιάστε

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Περισσότερα στη κατηγορία ΕΚΑΣΔΥΜ