Connect with us

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΜΠΑΣΚΕΤ

Χαντζόπουλος: «Στόχος μας όπως κάθε χρόνο η παραμονή»

Ο υπεύθυνος του γυναικείου τμήματος του ΚΑΟ Μελισσίων (A2, 2ος όμιλος), Γιάννης Χαντζόπουλος, «φιλοξενήθηκε» στην εκπομπή «Woman to woman» με τη Μαριάννα Αξιοπούλου και την Εβίνα Μάλτση. Αναλυτικά είπε:

Για το τουρνουά «Melissia 2022 Women’s Basketball Tournament» που διοργάνωσαν: «Ήταν μια σκέψη από πριν το καλοκαίρι. Φιλικά προετοιμασίας κάνουν όλες οι ομάδες, αλλά ένα οργανωμένο τουρνουά που θα έρθει και ο κόσμος στο γήπεδο να παρακολουθήσει ήταν κάτι που έλειπε. Υπήρχαν βέβαια σποραδικά κάποια τουρνουά, ευελπιστούμε να υπάρχουν στο μέλλον πολλά περισσότερο τέτοια τουρνουά, γιατί είναι δυνατά παιχνίδια προετοιμασίας. Ήταν αρκετός κόσμος στο γήπεδο, κάτι το οποίο θέλαμε. Για το γυναικείο μπάσκετ το να έρθουν 100 άτομα να δουν τέτοια παιχνίδια, τον Παναθηναϊκό και τις άλλες ομάδες ήταν σημαντικό. Καλύψαμε με live streaming όλους τους αγώνες και φυσικά θα επαναλάβουμε κάτι τέτοιο».

Για το φετινό στόχο του ΚΑΟ Μελισσίων: «Όπως κάθε χρονιά, ο στόχος είναι να μπορέσουμε να σωθούμε. Θέλουμε να καταφέρουμε να είμαστε του χρόνου για 12η σερί χρονιά στις εθνικές κατηγορίες, για να μπορέσουμε να κάνουμε πράξη όλα όσα έχουμε στο μυαλό μας. Να παίξουμε ένα μοντέρνο μπάσκετ, γρήγορο, με μεγάλη ένταση απ’ το 1’ μέχρι το 40’, με νέα παιδιά. Είναι ένα σύνολο να βλέπεις και να χαίρεσαι να βοηθάς αυτά τα παιδιά».

Για την εκκίνηση του Κυπέλλου Γυναικών το Σάββαρο (σ.σ. αντίπαλος ο Πανιώνιος): «Ξεκινούν οι αγώνες Κυπέλλου νωρίς φέτος. Δε θα μπορούσε παρά να είναι ένα μέρος προετοιμασίας κι αυτό, γιατί το πρωτάθλημα αρχίζει σε περίπου ένα μήνα, οπότε πιστεύουμε ότι καμία ομάδα δε θα μπορούσε να είναι έτοιμη αυτήν τη στιγμή. Είμαστε στη διάρκεια της προετοιμασίας και είναι ένας επίσημος αγώνας μέσα σ’ αυτήν. Θέλουμε να προχωρήσουμε, να ‘χουμε αντίστοιχα παιχνίδια και στη συνέχεια και όπου φτάσουμε. Καλό θα είναι για την ομάδα να ετοιμαστεί όσο καλύτερα γίνεται για το πρωτάθλημα που πιστεύουμε ότι θα ‘ναι πολύ δύσκολο».

Για τη φιλοσοφία της ομάδας: «Έχουμε φτιάξει μια ομάδα τα τελευταία 2-3 χρόνια με κάποιες έμπειρες αθλήτριες που είναι αρκετά χρόνια στη ομάδα και «δένουν» το σύλλογο πολύ όμορφα. Έχουμε, επίσης, και νέα κορίτσια σε ηλικία, η υπόλοιπη ομάδα είναι κάτω από 21, πολύ νεανική. Μέλημά μας στα Μελίσσια είναι ο χαρακτήρας, η νοοτροπία αθλητών, προπονητών, παραγόντων, διοίκησης, από ‘κει ξεκινάμε. Πρώτα αρχίζουμε από ‘κει και μετά κοιτάμε την επίτευξη του αγωνιστικού στόχου. Δίνουμε μεγάλη βάση στο αναπτυξιακό πρόγραμμα που έχουμε, τα παιδιά να μεγαλώσουν, να μπορέσουν ν΄ ανταποκριθούν στην πρώτη ομάδα και να μπορέσουμε να τους δώσουμε είτε το «σκαλί» για κάτι παραπάνω, είτε όλοι μαζί ν’ αναπτύξουμε την ομάδα».

Για το πόσο σημαντική ήταν η παρουσία που είχαν στην Α1 πριν 3 χρόνια: «Εμείς απ’ το 2012 είμαστε στην Α2. Είχαμε ένα «διάλειμμα» το 2019 με την άνοδό μας στην Α1, μια εμπειρία σημαντική για το σύλλογο, για ένα μικρό σύλλογο που προσπαθεί ν’ «ακουστεί» στο γυναικείο μπάσκετ. Πήραμε αρκετές εμπειρίες απ’ την Α1 πριν 3 χρόνια, αυτές όμως μας έκαναν να επιστρέψουμε στην Α2 με διαφορετική λογική. Αυτό που θέλουμε είναι να δώσουμε στα παιδιά ευκαιρίες για δουλειά, εξέλιξη και διάκριση, μέσα σ’ ένα υγιές προστατευμένο και μη παρεμβατικό περιβάλλον. Είναι δύσκολο να επιτευχθεί αυτό στο χώρο του αθλητισμού γενικότερα».

Για το νέο αναπτυξιακό μοντέλο: «Η φετινή χρονιά είναι ιδιαίτερη για εμάς και σηματοδοτεί την έναρξη ενός νέου διαφορετικού, αλλά δομημένου και ολιστικού αναπτυξιακού μοντέλου 360. Πρωταρχικό μας μέλημα είναι η υγιής άθληση και διάπλαση σώματος-νου-χαρακτήρα. Το project αυτό θέλουμε να είναι πολυεπίπεδο και να βασιστεί στο τρίπτυχο αθλητική απόδοση-ιατρική φροντίδα-διαπαιδαγώγηση. Έχουμε συνάψει συνεργασίες με μία οργανωμένη ομάδα επαγγελματιών του χώρου, οι οποίοι συνεισφέρουν ήδη σημαντικά στην ενίσχυση του project αυτού (γιατροί, γυμναστές, αθλητικός διατροφολόγος και ψυχολόγος, εργοφυσιολόγος, φυσιοθεραπευτής). Σημαντικό επίτευγμα για εμάς η δημιουργία φυσιοθεραπευτηρίου μέσα στο ίδιο το Κλειστό Γυμναστήριο, το οποίο έχει ήδη βοηθήσει πολύ την ομάδα. Επίσης, και όσον αφορά το εκπαιδευτικό μέρος της διαδικασίας μας, έχουμε συνάψει συνεργασίες με εκπαιδευτικά ιδρύματα και είμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε πως αθλήτρια του συλλόγου μας θα σπουδάσει για 2η χρονιά με υποτροφία σε Πανεπιστήμιο της Αττικής».

Σχολιάστε

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Περισσότερα στη κατηγορία ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΜΠΑΣΚΕΤ