Connect with us

BASKET LEAGUE

ΑΣ Καρδίτσας: Τελικά και ήθελαν και μπορούσαν…

ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

Ωραίες και αισιόδοξες ειδήσεις προκύπτουν από τον ΑΣΚ τον τελευταίο μήνα, σε συνέχεια της ασύλληπτης σεζόν που έφερε την άνοδο στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ. Και το πιο σημαντικό είναι ότι αυτές οι ειδήσεις έρχονται με τη σωστή σειρά καταδεικνύοντας – για άλλη μια φορά – μια εξαίρετη λειτουργία του συλλόγου.

Ο οποίος μπορεί να άλλαξε επίπεδο και να έφθασε εκεί που ούτε καν να το φανταστούμε στο παρελθόν μπορούσαμε, αλλά δεν άλλαξε καθόλου τη συνήθειά του να πορεύεται μεθοδικά, με διακριτούς ρόλους των μελών του και με απόλυτη αρμονία!

Ο ΑΣΚ κατά τη γνώμη μου και παρακολουθώντας τα όσα απίθανα συμβαίνουν στο ελληνικό αθλητικό στερέωμα είναι από τις μετρημένες στα δάχτυλα ομάδες σε όλα τα αθλήματα, που αποτελούν παράδειγμα εύρυθμης λειτουργίας!

Διατηρώντας μια συγκεκριμένη φιλοσοφία, αξιοποιώντας στο έπακρο τις δυνατότητες του και βελτιώνοντας από χρόνο σε χρόνο τη θέση του. Θα έλεγα χωρίς να πιστεύω ότι γίνομαι υπερβολικός, ότι είναι παράδειγμα και πέραν των αθλητικών δρώμενων για το πως πρέπει να λειτουργεί ένας οποιοσδήποτε φορέας που έχει να κάνει με πολλούς ανθρώπους.

Τίποτα, λοιπόν, δεν είναι τυχαίο σ’ αυτή την οκταετή διαδρομή και είμαι σίγουρος διαβλέποντας και τη διάθεση που υπάρχει με την είσοδο του Γιάννη Μπουρούση στη διοίκηση και στη θέση του προέδρου, πως έχουμε να ζήσουμε κι άλλα πρωτόγνωρα πράγματα για τον αθλητισμό της Καρδίτσας!

Δεν είμαι “ειδικός” μπασκετικός για να αξιολογήσω τις κινήσεις που έχουν γίνει στις μεταγραφές. Τους τρεις Αμερικανούς και τους δύο Ελληνες που πήρε και ανακοίνωσε η ομάδα. Ούτε είμαι απ’ αυτούς που περνάνε από κόσκινο τη μεταγραφική δραστηριότητα πουλώντας μυαλό την ώρα που κάποιοι τρέχουν και κάποιοι πληρώνουν από την τσεπούλα τους!

Υπάρχουν άλλοι να το κάνουν αυτό! Σκληρός είναι ο ανταγωνισμός για το ποιος θα πουλήσει περισσότερη εξυπνάδα και θ’ αναλύσει τις μεταγραφές! Εδώ τέτοια ζητήματα δεν μας απασχολούν, οπότε προτιμούμε να μένουμε εκεί που πιστεύουμε ότι είναι η ουσία.

Δηλαδή στον τρόπο λειτουργίας. Κι όταν μιλάμε για τον ΑΣΚ δεν μιλάμε στον “αέρα”, αλλά έχουμε ήδη ένα δείγμα γραφής υπέρ αρκετό. Μια ανοδική πορεία οκτώ χρόνων! Οπότε δεν μπορούμε εδώ να κάνουμε λόγο για συγκυρία και τυχαία γεγονότα. Oλα αυτά που πέτυχε ήρθαν μέσα από συγκεκριμένη δουλειά συγκεκριμένων ανθρώπων.

Με αποκορύφωμα το φετινό έπος της ανόδου στην πρώτη εθνική κατηγορία! Θυμάμαι σαν τώρα δα καποιους “τζαμπα μάγκες” να καταφέρονται ειρωνικά όταν η διοίκηση είχε αρνηθεί πριν δύο χρόνια την άνοδο μέσω πρόσκλησης στη θέση ομάδων που δεν μπορούσαν να κατέβουν.

“Έλα μωρέ δεν θέλουν, δεν μπορούν…” ήταν κάποια από τα δεικτικά σχολιάκια. Να, όμως, που ήθελαν και μπορούσαν τελικά!

Κι όχι μόνο αυτό, αλλά φαίνεται να θέλουν και να μπορούν για ακόμη περισσότερα…

————————–

«Επιτυχία είναι να κάνεις συνηθισμένα πράγματα ασυνήθιστα καλά»

Jim Rohn – Αμερικανός συγγραφέας

Πηγή neosagon.gr

Σχολιάστε

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Περισσότερα στη κατηγορία BASKET LEAGUE