Connect with us

ΑΡΘΡΑ

Αρχίζουμε η μπαίνει τέλος;

Αύριο Παρασκευή 29/1 είναι η ημέρα ορόσημο ίσως, όπως πολλοί σχολιάζουν, που θα αποφασιστεί αν τελικά  ανοίξουν τα γήπεδα και θα επανέλθει  ο αθλητισμός στην καθημερινότητα μας ή αν θα πάρει και πάλι παράταση το lockdown. Σίγουρα αρκετοί περιμένουν το πράσινο φως, ενώ μερικοί (οι πιο πολλοί μάλλον) βλέπουν αρνητικά την επάνοδο σε αγωνιστικούς ρυθμούς.

Αρκετές είναι και οι ανακοινώσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα, οι οποίες δημιουργούν διάφορους προβληματισμούς. Μόνο 50-60 σωματεία έχουν άποψη για το θέμα; Οι υπόλοιποι δεν έχουν λόγο για τη σημερινή κατάσταση; Υπάρχει κάποιος λόγος που δεν εκφράζονται;

Η επομένη μέρα θα είναι δύσκολη εφόσον  ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα γιατί δεν έχει γίνει καμία προ εργασία ως προς τον τρόπο διεξαγωγής και τις λεπτομέρειες γύρω από το θέμα αυτό. Δεν έχει ρωτηθεί κανένα σωματείο σε τι κατάσταση βρίσκεται και αν μπορεί να αντεπεξέλθει. Αν κάποιο σωματείο  δηλώσει αδυναμία στο να πάρει μέρος, σε περίπτωση επανεκκίνησης, πρέπει να τιμωρηθεί, να το βάλουμε απέναντι και να το χαρακτηρίσουμε ως αδιάφορο ή οτιδήποτε άλλο αρνητικό; Πως μπορείς να υποχρεώσεις κάποιον να αγωνιστεί μέσα σε τόσο δύσκολες στιγμές, χωρίς να γνωρίζεις σε τι κατάσταση βρίσκεται;

Το σημαντικότερο είναι να υπάρξει συνεχεία μέχρι τέλους εφ’όσον αποφασιστεί η επανεκκίνηση. Το να ξεκινήσουμε για λίγο και τον Μάρτιο να έρθει ένα τρίτο lockdown, είναι σίγουρο πως θα κάνει τα πράγματα ακόμη χειρότερα από ότι είναι σήμερα. Άρα το ζητούμενο είναι η σταθερότητα και όχι απλά η επανέναρξη. Ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι θα ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα και αν ναι πότε?

Με δεδομένο τον οικονομικό κατήφορο της αγοράς, κάτι που επηρεάζει άμεσα και τα σωματεία, ποιος θα εγγυηθεί πως οι παίκτες θα πληρωθούν κανονικά; Πόσος χρόνος θα χρειαστεί να επανέλθουν οι αθλητές στο επιθυμητό επίπεδο προς αποφυγήν τραυματισμών; Οι 15 με 20 μέρες που πρότειναν κάποιοι από τις Ενώσεις είναι τουλάχιστον επικίνδυνο και ανεύθυνο εκ μέρους τους.

Ίσως αν το θέμα της επανεκκίνησης το βλέπαμε νωρίτερα, μέσα από συζητήσεις και ζυμώσεις,  ξεκινώντας απο την επανέναρξη των ακαδημιών και ίσως των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων, θα μπορούσαμε να έχουμε κάποια δεδομένα έτσι ώστε να είμαστε  έτοιμοι για τα Εθνικά και τοπικά πρωταθλήματα. Όπως τόνισε και ο Νίκος Μπουντούρης σε δήλωση του, δεν γίνεται το παιδί να μπορεί να πηγαίνει το πρωί στο σχολείο και να μην μπορεί να πάει να αθληθεί το απόγευμα με ίδια ή λιγότερα παιδιά στο σύνολο. Βεβαία υπάρχουν και οι εξαιρέσεις, όπου ακαδημίες στοιβάζουν τα παιδιά ανά 30 ή 40 στο γήπεδο.

Ελπίζουμε να επανέλθει το μπάσκετ και ο αθλητισμός γενικότερα, να ανοίξουν τα γήπεδα, αλλά θεωρώ πως είναι ένα πολιτικό τρικ για να κατευνάσουν τα πράγματα και οι αντιδράσεις, κερδίζοντας χρόνο. Ανακοινώσεις τύπου “έγινε το πρώτο βήμα” και “θα δούμε το επόμενο διάστημα ” μόνο σύγχυση θα δημιουργήσουν για ακόμη μια φορά. Στην περίπτωση τρίτου lockdown θα επέλθει το οριστικό κλείσιμο για φέτος με ότι αυτό συνεπάγεται.

Οι τελευταίες πληροφορίες πάντως δεν είναι ενθαρρυντικές για το σύνολο του αθλητισμού της χώρας.

Εν αναμονή των εξελίξεων λοιπόν μέχρι αύριο….

Σχολιάστε

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Περισσότερα στη κατηγορία ΑΡΘΡΑ