Connect with us

Uncategorized

Αντιδράσεις για την ακύρωση του ευρωπαϊκού εφήβων-νεανίδων

Για κάποιους Έλληνες κολυμβητές, το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων – νεανίδων στο Αμπερντίν αποτελούσε μεγάλη ευκαιρία για διάκριση. Αυτή χάθηκε καθώς το ευρωπαϊκό ακυρώθηκε και οι Έλληνες κολυμβητές στρέφουν το βλέμμα τους στο μέλλον.

Οι νεαροί αθλητές που επρόκειτο να πρωταγωνιστήσουν στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων- νεανίδων που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί στο Αμπερντίν από τις 8- 12 Ιουλίου, μίλησαν στο Sportsfeed για την αναβολή, την περίοδο που έμειναν εκτός προπονήσεων, αλλά και για τους στόχους τους:

Δανιήλ Γιουρτζίδης – 200μ/400μ μεικτή

«Η αποχή από το νερό ήταν πραγματικά δύσκολη και πιστεύω πως αυτό θα μας επηρεάσει όλους. Ξέροντας όμως ότι κανείς δεν είχε την ευκαιρία να κολυμπήσει νιώθω κάπως καλύτερα μιας και θα είμαστε όλοι στο ίδιο επίπεδο. Είναι κρίμα που ακυρώθηκε το ευρωπαϊκό, επειδή χάθηκαν τόσοι μήνες σκληρής δουλειάς. Πλέον θα χρειαστεί να αλλάξουμε το πρόγραμμα των προπονήσεων. Οι στόχοι μου παραμένουν να πιάσω το όριο για τους Ολυμπιακούς, καθώς και να ξεπεράσω τον εαυτό μου βελτιώνοντας τους χρόνους μου».

 Αλέξανδρος Καχρής – 800μ ελεύθερο

«Η περίοδος που χρειάστηκε να μείνω εκτός νερού ήταν πολύ δύσκολη, διότι έχασα τη φόρα μου και με κράτησε πίσω στις προπονήσεις μου και στον στόχο που είχα βάλει να κατακτήσω ένα μετάλλιο στο ευρωπαϊκό. Με επηρέασε δυσάρεστα η αναβολή των αγώνων στο Αμπερντίν, γιατί για εμένα ήταν μια μεγάλη ευκαιρία να κάνω το στόχο μου πραγματικότητα!! Οι στόχοι μου από εδώ και στο εξής είναι τα πανελλήνια πρωταθλήματα και το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που είναι το 2021».

Γιάννης Χρήστου – 50μ ύπτιο

«Η τόσο μεγάλη περίοδος αποχής από το νερό ήταν κάτι ασυνήθιστο για εμένα καθώς μεγάλωσα μέσα στις πισίνες και έμαθα να έχω συνεχή επαφή με το υγρό στοιχείο. Είμαι χαρούμενος που σε μερικές μέρες θα ξαναρχίσω προπονήσεις. Η αναβολή του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στο Αμπερντίν με προβλημάτισε ιδιαίτερα, διότι είχα θέσει υψηλούς στόχους. Καθώς θα ξεκινήσω προπονήσεις σε λίγες μέρες θα ήθελα να συζητήσω με τον προπονητή μου κύριο Παναγιώτη Βελέντζα ούτως ώστε να επαναπροσδιορίσω τους στόχους μου και να προγραμματήσουμε τις επόμενες κινήσεις μας. Ο ατομικός μου στόχος από εδώ και στο εξής είναι να παραμείνω αισιόδοξος και να συνεχίσω να δουλεύω ακόμα πιο σκληρά και με πάθος για αυτό που αγαπάω».

Παναγιώτης Βλαχογιαννάκος – 400μ μεικτή

«Η αναβολή του ευρωπαϊκού εφήβων με στεναχώρησε ιδιαίτερα για 2 λόγους. Πρώτον επειδή την περσινή χρονιά ήμουν πολύ κοντά στο όριο και 13ος σε ποσόστωση από τους 16 που θα πήγαιναν στο ευρωπαϊκό του Καζάν, αλλά η ΚΟΕ προτίμησε να πάρει παιδιά για σκυταλοδρομίες. Δεύτερον, φέτος που έπιασα το όριο και ήταν η τελευταία μου ευκαιρία ως έφηβος, αναβλήθηκε το πανευρωπαϊκό λόγω κορονοϊού. Παρά τη στεναχώρια μου όμως καταλαβαίνω απόλυτα ότι έχει προτεραιότητα η υγεία όλων μας. Γι’ αυτό και εγώ, ως άνδρας πλέον, θα προσπαθήσω να γίνομαι κάθε μέρα και καλύτερος. Εύχομαι καλή επιστροφή σε όλους τους συναθλητές μου και στους προπονητές».

Βασίλης Σοφικίτης – 400μ μεικτή

«Το να καταφέρει κάποιος αθλητής της ηλικίας μου να πιάσει το ευρωπαϊκό όριο για τη μεγαλύτερη κατηγορία είναι μια τεράστια επιτυχία και χρειάζεται εξίσου μεγάλη προσπάθεια και σκληρή προπονηση. Η αναβολή του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος σίγουρα με κάνει να είμαι λυπημένος. Πάνω απ’ όλα όμως προέχει η υγεία του κάθε αθλητή, οπότε κατά την γνώμη μου ήταν σωστή η απόφαση. Στο μέλλον θα μου δοθεί η ευκαιρία πάλι με ανάλογη προσπάθεια και έναν καλό αγώνα να καταφέρω να πιάσω το ευρωπαϊκό όριο, και γιατί όχι και με καλύτερο χρόνο. Το σημαντικότερο είναι να βρεθεί ο τρόπος να ξεκινήσουμε ξανά τις προπονήσεις και να επιστρέψουμε στις πισίνες πάνω απ’ όλα με ασφάλεια για την υγεία των αθλητών».

ΠΗΓΗ sportsfeed.gr

Σχολιάστε

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Περισσότερα στη κατηγορία Uncategorized