Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Ανικανότητα της ΕΟΚ, πισωγύρισμα για μπάσκετ

Μπήκαμε στην εβδομάδα του τελικού του μπάσκετ και για μια ακόμα φορά η διοργάνωση αντί για εορτή είναι προιόν αντιδικίας,γκρίνιας,μιζέριας.

Την ώρα που στον διεθνή χώρο,ακόμα και στην κάποτε οπισθοδρομική Τουρκία,διεξάγονται Φάιναλ Ειτ με την παρουσία οπαδών όλων των ομάδων,στην Ελλάδα η ΕΟΚ και όχι μόνο όμως για να έιμαστε δίκαιοι,είναι και ανίκανη να διοργανώσει ένα κύπελλο της προκοπής. Ασφαλώς όμως με αυτά που έχει ζήσει η χωρα με τους τελικούς εξαιτίας των “αιωνίων” όμως κυρίως με τα πολλά επεισόδια ακόμα και όταν έπαιρναν από 600 εισιτήρια,η κάθε ΕΟΚ έχει και τα δικαιά της. Σου λέει γιατί να μπλέξω εγώ. Τα ίδια θα λέει και όχι αδίκως η αστυνομία και πάει λέγοντας.Τα βλέπουμε και στο ποδόσφαιρο.Χώρα Ε.Ε που στον αθλητισμό θυμίζει Λατινική Αμερική.

Αμα ασχολήθείς να κάνεις το καλό θα φας ή ξύλο ή θα καρατομηθείς. Δεν υπάρχει τίποτα. Ομως εδώ φέτος έχουμε την ευκαιρία να δούμε ένα τελικό κανονικό,με κόσμο δηλαδή. Η παρουσία μιας μόλις ομάδας από τις λεγόμενες μεγάλες που κουβαλούν δηλ κόσμο,δεν νομίζω ότι απειλεί την ομαλή διεξαγωγή της διοργάνωσης. Αλλωστε και ο Προμηθέας,η ομάδα της Πάτρας,έχει την δική της μεγάλη ευκαιρία αν πάει τελικό(σ.σ για την ΑΕΚ το θεωρούμε δεδομένο με αντίπαλο τον Διαγόρα της Α2)να χαρεί ο κόσμος της. Αναλογα και το Περιστέρι.

Oμάδες με κόσμο,Δήμοι με κόσμο.Ειδικά ένας τελικός ΑΕΚ-Προμηθέα με φίλους και των δύο ομάδων δεν νομίζω ότι θα είχε ποτέ επεισόδια. Ή εν πάση περιπτώσει δεν είναι ματς κινδύνου. Ακούσαμε ότι η αστυνομία δεν εγγυάται την παρουσία οπαδών για την ομαλή διεξαγωγή στην Κρήτη.Τότε γιατί δεν το κάνετε στο ΟΑΚΑ; Που θα έχει και 15000 κόσμο και απ όσο ξέρω δεν είχε πρόβλημα τουλάχιστον ο Προμηθέας. Γήπεδα δηλαδή που μπορουν να φιλοξενήσουν φίλους και των δύο ομάδων.

Ακόμα και στην Πάτρα πήγαινε απ όσο έχουμε ενημερωθεί η ΑΕΚ και θα ήταν γιορτή με 4000 κόσμο στο Τόφαλος.Οπως και να έχει τελικός κυπέλλου μόνο με σχολεία είναι ένδειξη πλήρους αδυναμίας της διοργανώτριας και προσπάθεια αποφυγής κάθε ευθύνης ακόμα και εκεί που δεν υπάρχει λογική. Ημουν υπέρ της ΕΟΚ όταν έπαιζαν οι “αιώνιοι” να μην ασχολείεται κανείς,να τους παρατήσουν κεκλεισμένων των θυρών.Ομως τώρα η ΕΟΚ πάει στο άλλο άκρο της ανικανότητας και δικαίως φωνάζουν και η ΑΕΚ και ο Προμηθέας οι δύο υποψήφιοι σοβαροί για τον τελικό. Και φαντάζομαι και το Περιστέρι που επίσης θα ηθελε να έχει τον κόσμο του.Στην τελική γιατί να πηγαίνει κάποιος γήπεδο αν στο τέλος δε μπορεί να είναι στον τελικό;

Η ΕΟΚ αρνήθηκε ακόμα και τα ακριβά διαρκείας στις ομάδες να έχουν ένα εισιτήριο.Στην ουσία όχι απλά δεν επιβραβεύεται όποιος έχει πάρει ένα ακριβό διαρκείας,αλλά είναι σαν να του λένε είσαι ανεπιθύμητος αν η ομάδα σου πάρει ένα τρόπαιο και δεν θα το χαρείς. Ανεπιθύμητος κρίνεται βέβαια εμμέσως πλην σαφώς από τριτους.Συνεπώς τι γίνεται;Καλά χαμπάρια…. Οι ομάδες χάνουν κόσμο και έσοδα από τέτοιες αποφάσεις ανικανότητας σε όλο το μεγεθός τους και η ΕΟΚ πλέον συγκεντρώνει το μένος των πάντων πάνω της και όχι αδίκως εν προκειμένω.Και φυσικά πάλι θα γελάνε οι Ευρωπαίοι με τα χάλια μας…Τριτοκοσμική χώρα..

Πηγή: basketblog.gr (Γεωργίου)

Σχολιάστε

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Περισσότερα στη κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ